Spotkania w Świnoujściu

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Re: Świnoujście luty 2020

Post autor: GIENIA »

Zbyszek , a nie dostałeś przy wymazie karteczki z kodem kreskowym :?: :roll: pod nim był numer zlecenia .. i adres WWW ... który tutaj podałam .... ja tak otrzymałam ..
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gienia nic nie dostałem przy wizycie w punkcie pobrań. Podałem swój pesel i pani zaznaczyła na liście, że się zgłosiłem i na tym sie skończyło.
Dzisiaj wracam do domu, to będę miał czas na kontakt ze Świnoujściem, bo tylko oni mają mój wynik. Pewne jest, że jest negatywny, bo do tej pory już byłbym ścigany przez Sanepid.
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 18:01
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 14 razy

Post autor: BarbaraB64 »

Dzień dobry :) Sorki że wtrące się w temat testów ,Ja też nie dostałam w punkcie poboru wymazów żadnego kodu ,kazali dzwonić do sanatorium ,wczoraj dzwoniłam do Lądka ale powiedziano mi że z chwilą zamknięcia sanatorium mają zablokowany podgląd do wyników . Też myślę że miałam negatywny wynik no test w piątek robiłam a jeszcze nikt mnie nie ściga ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ależ Barbaro , dobrze , ze dzielisz się swoimi opiniami ... :) To ja już nie wiem od czego to zależy :roll: czy od województwa , czy od tego kto kieruje na wynik , a czy po prostu od osoby pobierającej wymaz .
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia wreszcie udało mi się uzyskać wynik testu, ale musiałem zagrozić napisaniem skargi do NFZ i dopiero uzyskałem jeszcze dwa numery telefonów do Działu Lecznictwa Uzdrowiska Świnoujście S.A.- komórkowe.
Pani, która odebrała telefon próbowała się mnie pozbyć tłumacząc, że sanatoria zamknięte, ale w końcu weszła do systemu i oświadczyła, że mój wynik jest negatywny.
Ty wczoraj, a ja dzisiaj byli byśmy już w Świnoujściu, a teraz przyjdzie nam czekać na otwarcie.
Mój numer wrócił do kolejki i jest 16400, ale w NFZ powiedziano mi, że mogę ponownie dzwonić o zwrot i tak zrobię jak dostaniesz termin, żeby się spotkać w Świnoujściu. :kwiat:
Barbara oczywiście dziękuję za Twój wpis w temacie testu. :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A może dostanę Kołobrzeg ;) :D to będziesz szukał zwrotu w K-gu .. :lol: :lol: najlepiej w Mesco lub Mewie .... w K-gu nie biegałbyś miedzy osrodkami ... :roll: ..pożyjemy , zobaczymy ..

Pisałeś i Barbara również , że brak telefonu z Sanepidu oznacza wynik negatywny .... nie chciałam straszyć , czy źle prorokować ... moja znajoma z potwierdzonym Covidem , sama próbowała dodzwonić się do Sanepidu - bezskutecznie . Lekarka rodzinna wypisała jej L4 i sama narzuciła sobie izolację . Po 14 dniach wróciła do pracy , a dopiero kilka dni póxniej Sanepid zadzwonił , ze zostaje objęta izolacją :o odniosła się do daty wymazu i anulowano izolację . Mają teraz taki przerób tych wymazów , że sami już nie ogarniaja wszystkiego :shock:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Guienia nie ma problemu, bo w Kołobrzegu w Mewie, to ja miałem propozycję od 15 października i teraz bym kończył turnus, ale wolał bym jednak Świnoujście.
Wczoraj wróciłem z Kołobrzegu i jednak brakowało mi tego klimatu, tych kawiarenek i promenady Świnoujścia.
Było fajnie, dużo spacerów, aż mnie nogi bolały, ale jednak wolę Świnoujście i będę do niego wracał.
Masz się starać o Świnoujście i mam nadzieję, że nam się uda ponownie zgrać terminy, a byliśmy już tak blisko wyjazdu i terminy dzielił tylko jeden dzień. :evil:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

W K-gu nie ma kawiarenek :?: :o oj , to koniecznie musimy tam pojechać :lol: :lol: chyba nie wiedziałes gdzie ich szukać ;)

Co do promenady ... to fakt ... świnoujska jest nie do pobicia :serce:

Obiecano mi ten ośrodek nadmorski , bo pani w KRUS- ie wie , że góry w zimie to nie dla mnie , za ostre powietrze i na dodatek smog :roll: .... wszak nie o to chodzi aby leczyć kostki , a nasilać inne dolegliwości .... tak jak to miało miejsce w Horyńcu :(

Ty już w domku :?:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia wczoraj wieczorem wróciłem i dobrze zrobiłem, że wyjechałem do Kołobrzegu i w Chalkozynie dobrze i bezpiecznie sie mieszkało.
Zastanawiam się nad wyjazdem do Świnoujścia do Barbarki, ale jak sanatoria dalej będą zamknięte, to na Święta kto wie, czy nie pojadę.
Ludzi jest mało, a takich obiektach jest bezpiecznie, bo jest reżim sanitarny.
Powiem tylko, że na zabiegach rano było nas tylko trzy, lub dwie osoby. Pierwszy zabieg miałem 7.20 .
Mieszkaliśmy na pierwszym piętrze i nie trzeba było jeździć windą, a na korytarzach sporadycznie mijało się jedną lub dwie osoby.
Oczywiście zaliczyliśmy kawiarnię na 12 piętrze w Arce, gdzie wypiliśmy dobrą kawę. :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jak znam panią M , to przeciągneła Cię plażą do tej Arki :lol: :lol:

Odczekam troszkę , zobaczę jak będzie wyglądała sytuacja i muszę gdzieś skorzystać z zabiegów . Jeszcze się rozeznam , gdzie są takie , jakie mi są potrzebne .
Na stacjonarne nie mam co liczyć , bo u nas tylko podstawowe , a dojeżdżać dalej nie za bardzo mam mozliwość :(
Jedynie ośrodek z noclegiem .
ODPOWIEDZ