NOCNE GADANIE

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: NOCNE GADANIE

Post autor: Fionka »

Dzień dobry Nocne :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Dziewczyny, Wy kombinujecie a mnie jak na złość sami przekładają :evil:
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Witajcie Dziewczyny :kwiat: i Chłopaki :kwiat:
Pogoda pod psem ,a mnie, jak mawia nasza Princi walizeczka swędzi :o :shock: teraz lada chwila zacznę rehabilitację. / jakżeby inaczej :lol: \ a potem.... gdzieby tu... może na wschód :roll:
Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Dobranoc nocne marki :kwiat: :idea:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,niektórzy zaczynają rehabilitację a ja już jutro kończę :) Ada :kwiat: to Ty tak wbrew piosence....szli na zachód osadnicy,szlakiem Wielkiej.....Ciebie ciągnie na Wschód ;) gdziekolwiek byle zmienić klimat i mieć Dobre Towarzystwo,Pozdrowienia,Serdeczności i Buziole Przesyłam,,Dobrej Nocki Życzę,Smacznej porannej kawusi serwowanej przez Ysego :) i Miłego Dzionka-wszak jutro piątek,piąteczek dla Pracusiów :kwiat: :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Witam Nocne Gaduły :kwiat:
Dzisiaj był w końcu piękny, słoneczny dzień 😁. Po tych wietrznych i mokrych dniach mogłam się w końcu wynurzyć na 10 km spacer. Wiatr grzywy nie potargał, deszcz nie zmoczył. Princi przekładaj terminy, bo czas goni. Pozdrawiam tych co są, zaczynają i kończą rehabilitację, a także tych którzy jej oczekują. Buziaki zostawiam 😘
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Pozdrawiam ze Świmoujscia :D. , co dobre niedlugo sie konczy :roll:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Pozwole sobie dzis na prywatna dygresję .
Wiadomo jak ważnym dla LUDZI jest zdrowie , zdrowie to doczesne jak i... na temat drugiego nie wypowiadam sie choć pomimo swych lat SZANUJĘ Każde Wyznanie Każdą Wiarę Jak i Każdego Człowieka .

Wczoraj otrzymałem smutną informację jako że należę do kilku stowarzyszeń Stowarzyszeń związanych ze schorzeniami.
Otrzymałem informację ,że Pani ,ktróra znam tylko poprzez Stowarzyszenie zapadła na kolejne schorzenie powikłanie.
Pani była swego czasu znaną Nauczycielką nie wnikam w jej emeryturę ,ale Pani od ponad 30 lat choruje na Cukrzycę typ -2 ,ale jest na insulinie .
Wiadomo w Polsce mamy inne standardy leczenia niż w Europie tak zachodniej jak i tej wschodniej .
Wiem panuje w Polsce przekonanie ,że Insulina jest BEZPŁATNA .
Choruję prawie 40 lat i ZAWSZE PŁACIŁEM fakt ,był okres że były leki za 1 GROSZ ,ale to było przez krótki Okres i Akurat Moje inuliny nie łapały się .
Ale nie o tym

Otrzymałem informacje U Jxxxx Lekarze poddali się NIE MA SZANS NA RATOWANIE przerzutów jest tyle ,że Szukane jest Miejsce w Hospicjum ,aby dotrwała swych dni.
Ale jest też inny Problem -Odleżyny ponad 2 lata w łóżku plus odżywki.

Grupa postanowiła się zebrać Gdziś Ktoś przez Kogoś załatwił czy załatwia Hospicjum gdziś Ktoś załatwia odżywki .Gdzies Ktoś zorganizował Materac i łóżko na odleżyny czy procedurę .

Ale potrzeba na to Kasy.
Nasza Pani Jxxxx przez lata wychowała kilka pokoleń ludzie jej Absolwenci coś Organizują . My z Naszego Stowarzyszenia Diabetologicznego też Organizujemy Zbiórkę na Materac i ...
Nie znam efektów zbiórki ,ale wiem że ludzie którzy tym się zajęli gdy zabraknie dołożą nie pytając się .

Kilka lat temu miałem taki mały PROBLEM Onkologiczny byłem czas w Gliwickim Centrum Onkologii.
MNIE się UDAŁO -wiem Zapewne nie zasługuję na to ,aby być ...ale JESTEM i jestem małym Świadkiem

TAM sa DRAMATY poznałem tam Piękną Młoda Dziewczynę 90% mężczyzn ja Adorowało .
Jeżeli jesteś zamkniety na oddziale przez miesiac -dwa -trzy przez 24 godziny ,aby nie oszaleć coś robisz .
Tak chciano Nas wyrzucić bo wymyśliliśmy sobie zawody na wózkach w piłkę czy koszykówkę .
Tak Robilismy a raczej chcielismy sobie Robić sceny z Życia tego z TV

Owa Młoda Kobieta dowiedziała się o schorzeniu miesiąc przed Ślubem
Ona wierzyła że
Nie udało się
Pięknę było jej Odejście w Białej Sukni na łóżku szpitalnym

Pamiętam kilka dni na oddziale była CISZA szum wentylatorów ,klimatyzacji był HAŁASEM ,,,,,,,,,

Dziś 13 lutego 2020 okazało się że Wybrani przez NAS Posłowie zamiast przekazać Kwotę na Polską Onkologię
-JEST kilka Klinik Jest Kilka Szpitali
NIE MA NAWET 1 000 łóżek

Wolą te pieniądze przekazać na Telewizje .

Tak Kwota POMOGŁA by w uratowaniu może Jednej Młodej Kobiety . Małego Dziecka Czy Człowieka doświadczonego .

Wiem wkraczam na grząski Grunt zaraz Kilka OSÓB napisze do Pana Administratora .
Niech piszą ,ale to co dziś ZROBIŁ SEJM jest nie dobre
Wiem Ci Panowie i Te Panie Mają swoje Kliniki
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Rozumiem Darku, że gdzieś musiałeś upuścić to co Ciebie gniecie. Mnie też gniecie i krew się burzy. Brak cenzuralnych słów na to by wyrazić co czuję.
.............heh 😢

Spokojnej nocy 😴😴
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Durnych priorytetów zrobiło się sporo w Naszej Kochanej Ojczyźnie :!: coraz więcej zbiórek i liczenie na Życzliwość Polaków - na różnego rodzaju operacje ratujące zdrowie i życie-a gdzie są do tego powołane instytucje na które każdy z Nas odprowadza podatki i które powinny o to dbać bo to są ich statutowe obowiązki :?: gdyby nie WOŚP i Owsiak tych ofiar byłoby jeszcze więcej-i co się robi-opluwa, zohydza się Człowieka który tak wiele robi dla chorych-to Wszystko jest Chore i trzeba jak najszybciej z tym skończyć bo inaczej to gdzie My zabrniemy :?: Mimo Wszystko Kolorowych Życzę,Papatki :kwiat:
ODPOWIEDZ