NOCNE GADANIE
- Adela
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 12 lip 2014 15:10
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
Re: NOCNE GADANIE
Pogoda pod psem ,a mnie, jak mawia nasza Princi walizeczka swędzi
Pozdrawiam
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 31 razy
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 4
Dzisiaj był w końcu piękny, słoneczny dzień
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Wiadomo jak ważnym dla LUDZI jest zdrowie , zdrowie to doczesne jak i... na temat drugiego nie wypowiadam sie choć pomimo swych lat SZANUJĘ Każde Wyznanie Każdą Wiarę Jak i Każdego Człowieka .
Wczoraj otrzymałem smutną informację jako że należę do kilku stowarzyszeń Stowarzyszeń związanych ze schorzeniami.
Otrzymałem informację ,że Pani ,ktróra znam tylko poprzez Stowarzyszenie zapadła na kolejne schorzenie powikłanie.
Pani była swego czasu znaną Nauczycielką nie wnikam w jej emeryturę ,ale Pani od ponad 30 lat choruje na Cukrzycę typ -2 ,ale jest na insulinie .
Wiadomo w Polsce mamy inne standardy leczenia niż w Europie tak zachodniej jak i tej wschodniej .
Wiem panuje w Polsce przekonanie ,że Insulina jest BEZPŁATNA .
Choruję prawie 40 lat i ZAWSZE PŁACIŁEM fakt ,był okres że były leki za 1 GROSZ ,ale to było przez krótki Okres i Akurat Moje inuliny nie łapały się .
Ale nie o tym
Otrzymałem informacje U Jxxxx Lekarze poddali się NIE MA SZANS NA RATOWANIE przerzutów jest tyle ,że Szukane jest Miejsce w Hospicjum ,aby dotrwała swych dni.
Ale jest też inny Problem -Odleżyny ponad 2 lata w łóżku plus odżywki.
Grupa postanowiła się zebrać Gdziś Ktoś przez Kogoś załatwił czy załatwia Hospicjum gdziś Ktoś załatwia odżywki .Gdzies Ktoś zorganizował Materac i łóżko na odleżyny czy procedurę .
Ale potrzeba na to Kasy.
Nasza Pani Jxxxx przez lata wychowała kilka pokoleń ludzie jej Absolwenci coś Organizują . My z Naszego Stowarzyszenia Diabetologicznego też Organizujemy Zbiórkę na Materac i ...
Nie znam efektów zbiórki ,ale wiem że ludzie którzy tym się zajęli gdy zabraknie dołożą nie pytając się .
Kilka lat temu miałem taki mały PROBLEM Onkologiczny byłem czas w Gliwickim Centrum Onkologii.
MNIE się UDAŁO -wiem Zapewne nie zasługuję na to ,aby być ...ale JESTEM i jestem małym Świadkiem
TAM sa DRAMATY poznałem tam Piękną Młoda Dziewczynę 90% mężczyzn ja Adorowało .
Jeżeli jesteś zamkniety na oddziale przez miesiac -dwa -trzy przez 24 godziny ,aby nie oszaleć coś robisz .
Tak chciano Nas wyrzucić bo wymyśliliśmy sobie zawody na wózkach w piłkę czy koszykówkę .
Tak Robilismy a raczej chcielismy sobie Robić sceny z Życia tego z TV
Owa Młoda Kobieta dowiedziała się o schorzeniu miesiąc przed Ślubem
Ona wierzyła że
Nie udało się
Pięknę było jej Odejście w Białej Sukni na łóżku szpitalnym
Pamiętam kilka dni na oddziale była CISZA szum wentylatorów ,klimatyzacji był HAŁASEM ,,,,,,,,,
Dziś 13 lutego 2020 okazało się że Wybrani przez NAS Posłowie zamiast przekazać Kwotę na Polską Onkologię
-JEST kilka Klinik Jest Kilka Szpitali
NIE MA NAWET 1 000 łóżek
Wolą te pieniądze przekazać na Telewizje .
Tak Kwota POMOGŁA by w uratowaniu może Jednej Młodej Kobiety . Małego Dziecka Czy Człowieka doświadczonego .
Wiem wkraczam na grząski Grunt zaraz Kilka OSÓB napisze do Pana Administratora .
Niech piszą ,ale to co dziś ZROBIŁ SEJM jest nie dobre
Wiem Ci Panowie i Te Panie Mają swoje Kliniki
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 52 razy
.............heh
Spokojnej nocy