Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Widocznie przecier pomidorowy regionalnie jest...
Mnie pomijając przepisy kwaśny przecier nie pasuje do kiszonej kapusty,kwas łagodzi się śliwkami,ewentualnie jeszcze miodem.
Ale każdy ma swój sposób, ja taki wyniosłam z domu.
Maryann tylko przygotuj się na długą imprezę, bo bigos to minimum trzy dni trzeba gotować.
To gotowanie BARDZO DOBRZE nam idzie
Dobrze że zarządcą Tematu Jest Andrzej i On Nas nie pogoni z tematu
Wszak otrzymuje Oficjalne zaproszenie .
Macie rację Drogie Panie każdy region czy dzielnica Polski ma inne receptury robienia bigosu.
Nawet teraz gdy szybko czytam Felice przypomniała mi o Miodzie ,który dodaje się chyba gdy w osobnych garnkach gotują się kapusty do kapusty białej tej słodkiej .
Tak samo jak ma się z przyprawami.
A co do pomidorów to faktycznie są regiony gdzie bigos ma kolor NATURALNY od Kapust i Mięs a są gdzie dodaje się pomidory i to nie koniecznie w formie koncentratu ,ale dolewa się swój własnoreczęcznie robiony koncentrat gotowany 2-3 dni wg procedur Naszych Babć .
I oczywiście nie można o dolewaniu czerwonego wytrawnego wina mołdawskiego ,który dodaje tego kolorytu
Ja muszę gotować z 5 kg. , bo znaczna część idzie na wynos . czyli ja daję mniej , bo niewiele więcej niż napisałaś daję na mój gar ... jakoś mam opory , aby dawać więcej , bo dzieci też jedzą .