Dolnośląski Oddział NFZ
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Dolnośląski Oddział NFZ
Tu cyt.:
zadane dnia 2016-07-27
odpowiedź dnia 2016-08-01
PYTANIE:
Dzień dobry .Co się dzieje ze skierowaniami zwróconymi przez Świadczeniobiorcę do NFZ , których termin rozpoczęcia kuracji jest krótszy niż 14 dni ?
ODPOWIEDŹ:
Witam.
Skorzystanie trafia do puli tzw. zwrotów. Z wyjazdu na leczenie uzdrowiskowe z tej puli, czyli wcześniej niż warunkuje to kolejka oczekujących zależne jest od ilości wpływających zwrotów w danym dniu i złożoną pisemną (podpisaną) wolą świadczeniobiorcy. Jako, że wyjazd może się zdarzyć dzień-dwa przed rozpoczęciem turnusu, wymagane jest podanie na paśmie numeru telefonu. Na ilość dostępnych miejsc z puli zwrotów NFZ nie ma wpływu.
Jednocześnie informujemy, że o wyjazd z puli zwrotów mogą się ubiegać osoby oczekujące w kolejce, których skierowanie ma status po weryfikacji, czyli po 18 miesiącach oczekiwania na leczenie.
Z poważaniem
- Alicja1691
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
odpowiedź dnia 2016-07-06
PYTANIE:
Czy są jakieś zwroty skierowań sanatoryjnych?Jeżeli tak to proszę o informację.Wysyłam pytanie w ten sposób, bo nie ma możliwości dodzwonienia się na podane mi numery telefonów, a nie jestem w stanie codziennie jeździć osobiście i dowiadywać się.Pozdrawiam.A.W.
ODPOWIEDŹ:
Witam.
W przypadku rezygnacji na leczenie uzdrowiskowe miejsca udostępniane są kolejnym osobom oczekującym w kolejce.
Z poważaniem.
- Alicja1691
- Super Kuracjusz

- wrocek
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 25 mar 2014 19:46
- Staż sanatoryjny: 3
- Alicja1691
- Super Kuracjusz

- wrocek
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 25 mar 2014 19:46
- Staż sanatoryjny: 3
Napisałam krótkie podanie o treści: proszę o przydzielenie sanatorium ze zwrotów z informacją, że wniosek jest po weryfikacji. W podaniu podałam swój numer telefonu. Po kilku dniach Pani z NFZ oddzwoniła z informacją o wyjeździe do Inowrocławia. Od złożenia podania nie upłynął chyba tydzień. Gdybym czekała na moją kolejkę to pojechałabym pod koniec roku a zależało mi na wykorzystaniu zaległego urlopu. Pozdrawiam.Alicja1691 pisze:Wrocek nie wiem czy dobrze rozumiem ,że w naszym NFZ nas składa się pisemnie taka jakby chęć/zgodę na wyjazd "last minute" i jak coś np. dla mnie jest w zwrotach , to dzwonią do mnie z NFZ i ja decyduję się lub nie , a kolejka biegnie swoim tokiem ? Czy można też się dopytywać ?
- Alicja1691
- Super Kuracjusz

informacja przydatna , bo widać ,że u nas jest inaczej niż w pozostałych oddziałach .
Ja w tym roku jadę ze standardowej kolejki , po 26 miesiącach od wystawienia skierowania , ale na przyszłość dobrze wiedzieć
Choć w przyszłość to różnie może być