Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dło

Post autor: Betina71 »

Hana51 napracowałaś się z prasowaniem...teraz wszystko wpakujesz w walizkę i co? będzie pogniecione ale na miejscu sobie odprasujesz :lol: :twisted: :kwiat:
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

Betina71 pisze:Hana51 napracowałaś się z prasowaniem...teraz wszystko wpakujesz w walizkę i co? będzie pogniecione ale na miejscu sobie odprasujesz :lol: :twisted: :kwiat:
Właśnie tak samo myślałam przy prasowaniu :D . Że robię sobie podwójną robotę. No ale cóż, zawsze przyjemniej będzie pakować do walizki niż takie wymięte. :D Będę mieć dużo czasu i będę prasować od nowa! A tak nie lubię tej czynności :cry: :cry:
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jakoś to będzie :D :D :D :D
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hana51 pisze:Jakoś to będzie :D :D :D :D
Dasz radę :lol: 8-). Teraz myśl jedynie jak wydobyć swoje skierowanie z rana w poniedziałek bo przecież będzie Ci potrzebne do wieczornego wyjazdu ;)
Awatar użytkownika
ania1701
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2013 08:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: ania1701 »

Ania , przeszukaj Mu dokładnie walizę , tuz przed wyjazdem :lol: :lol: :lol: kurcze :roll: :roll: :roll: tylko po co :?: pewnie najpotrzebniejsze rzeczy kupi na miejscu :lol: :lol: :lol:

< to żart , oczywiście > :)

GIENIA, nigdy tego nie robiłam , tzn nie przeszukiwałam jego rzeczy osobistych, a małż mój zeźdźił kawał świata, więc nie raz szykował się do wyjazdów. Nie należę do takich "żon" :lol:
A niech mu tam się wiedzie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Właśnie, to jest teraz najważniejsze. Ja mam cały czas nadzieję ze listonosz dotrze do mnie z tym skierowaniem. Ale rano tak czy tak dzwonię. Bo bez skierowania nie mam po co jechać. Mam nadzieję że wydają jakieś ew. duplikaty. Albo NFZ załatwi to poza mną z ośrodkiem. No nie wiem. Miał ktoś do czynienia z taką sytuacją?
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hana51 pisze:Właśnie, to jest teraz najważniejsze. Ja mam cały czas nadzieję ze listonosz dotrze do mnie z tym skierowaniem. Ale rano tak czy tak dzwonię. Bo bez skierowania nie mam po co jechać. Mam nadzieję że wydają jakieś ew. duplikaty. Albo NFZ załatwi to poza mną z ośrodkiem. No nie wiem. Miał ktoś do czynienia z taką sytuacją?
Ja nie miałam ale z drugiej strony na pocieszenie powiem Tobie,że ośrodek musi też mieć to skierowanie..jakiś ślad,że jedziesz chyba do nich idzie to szybciej np.skan mailem czy fax-em :o. Zdajemy sobie sprawę z tego jak nasza poczta chodzi...priorytetowy list ze skierowaniem do mnie szedł aż 3 dni :shock: przecież to nie do pomyślenia
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No właśnie mogą wysłać skanem. Mam nadzieję że nie będą robić utrudnień. Wciąż sobie nie mogę darować że sama nie pojechałam po nie.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hana51 pisze:No właśnie mogą wysłać skanem. Mam nadzieję że nie będą robić utrudnień. Wciąż sobie nie mogę darować że sama nie pojechałam po nie.
O tym już zapomnij,stało się ale teraz myśl pozytywnie o poniedziałku i od samego rana musisz działać ;) . Jakiś dokument o skierowaniu musisz mieć bo tylko o tym słyszałaś,zostałaś poinformowana telefonicznie :shock:
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2016 14:26
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Celinka52 »

Hana51 pisze:No, kilka fatałaszków dokupionych wszystko odprasowane wisi na wieszakach po krzesełkach i gdzie się da a jutro wielkie pakowanie!!!
Mam nadzieję że się zmieszczę w jedną walichę. Specjalnie kupiłam sobie taką duuuuużą.....Zawsze to jedna lepiej wygląda :D :D :D i mąż nie będzie patrzył podejrzliwie :D
Hana, nie liczy się ilośc walizek, tylko pomysłowość w jednej-nie? Przemyslane dobranie ciuszkow spowoduje,ze będzesz mogla przebierać sie 3 x dziennie i nigdy nie będzie powtórki, ot- kobieca pomysłowosc :lol:
ODPOWIEDZ