TYLKO NIE MÓW NIKOMU | dokument Tomasza Sekielskiego |
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
Re: TYLKO NIE MÓW NIKOMU | dokument Tomasza Sekielskiego |
Okazało się nie dawno ,że Pan Ksiądz za Pogrzeb potrafił wziąść i 1500 złotych a teraz okazuje się że ów wielebny mógł zostać kolejną postacią w filmie
-
forumowicz
Powiedziano tutaj że kategorycznie nie powinno być problemu molestowania w obrębie kościoła i to jest sprawa najważniejsza .Ludzie nie przestaną wierzyć ,znając swoich duszpasterzy nadal będą zwracać się do Nich szukając otuchy ,pocieszenia ,zaufają Im .Ktoś napisał że pójdzie w niedzielę po to aby się pomodlić jakoby nie zwracając uwagi na danego księdza .To w gruncie rzeczy jest tym czego ludzie szukają w kościele .Przecież idziemy żeby spotkać się ze swoim Bogiem ,podziękować Mu ,prosić Go ,czy po prostu przemyśleć to co nas w danej chwili smuci czy raduje .
Hierarchia kościelna od wieków bulwersuje swoim zachowaniem ,kryciem wielu tragedii ,wszelkich niegodziwości .Ale ludzie nie odstępują od kościoła ,potrzebują go w każdej z wiar .
Jest niedopuszczalne to ,że te wszystkie złe rzeczy które dzieją się za murami kościoła są bezkarne .Zwykły śmiertelnik za coś takiego już dawno byłby w więzieniu .Czy obecna sytuacja to zmieni ,wielu ludzi w to wierzy ,dla tych którzy poczuli się oszukani a wierzą byłoby to jakby kamień spadł z serca .
Wplątywanie w to polityki jest czasem nieuniknione ,tak było i pewnie zawsze będzie .
Od lat jestem daleki od polityki ,nie mam swoich idoli ,ale zawsze mnie drażniło to ,że ktokolwiek byłby u steru rządu ,ta druga strona będzie rzucała kłody pod nogi .
Przepraszam że wtrącam wątek polityczny ,ale w obecnej chwili nic mnie tak nie denerwuje jak atak na obecnie panujących odnośnie pedofili .
Przecież to nie problem wynikły w ostatnich latach ,zawsze był i niestety dawniej było o tym bardzo cicho ,no może poza pojedynczymi przypadkami .
A czy wszelkie afery których "bohaterami " są duchowni ,politycy ,lekarze ,artyści i tym podobni ludzie z tzw. wyższych sfer kiedykolwiek tak na prawdę otrzymali kary więzienia ?ich przestępstwa są wyciszane ,przenosi się ich w inne miejsca ,dostają jakieś śmieszne kary wewnętrzne .
Potępiam ze swej strony tych spośród księży ,którzy dopuścili się tych haniebnych czynów ,a przede wszystkim ich zwierzchników .
Jednocześnie nadal będę darzył szacunkiem tych duchownych ,którzy w historii poświęcali życie ,którzy do dzisiaj są autorytetami ,pomagają ze szczerego serca tylko dlatego że Ich wiara dodaje Im sił .W każdej społeczności są dobrzy i żli i oby tych drugich było jak najmniej .
I także wierzę w to ,że może w końcu nasze prawo będzie bezwzględne dla wszelkich przestępstw z udziałem tych którzy uważają że stoją ponad prawem .
-
forumowicz
Kuracjusz54
-
forumowicz
Wyrażam swoje zdanie ,nie obrażam nikogo ,masz jakieś wątpliwości ?
- ricolo666
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 lip 2017 21:11
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
Ten film powinien byc nakrecony i wyemitowany wiele lat wstecz ,az dziw ze nie bylo komu,o wiele mniej dzieci byloby skrzywdzonycj,i troche mniej emocj forumowicze poco tak sie spinac ,mleko juz sie rozlalo zobaczymy co bedzie dalejZdar-ek1 pisze: 16 maja 2019 10:08 Hej.
ricolo666, Powiedz zatem kiedy ten film powinien być wyemitowany? Jeśli Twierdzisz, dobrze że powstał.
Pan Sekielski, pomógł Ludzom pokrzywdzonym wyjść z okropnej matni zdarzeń z przeszłości.
Wiesz co to znaczy żyć z takim balastem kilkadziesiąt lat?
Powiedz tym Ludziom że jest to uderzenie w PIS.
Jest to ukazanie realiów życia, patologii, o których nie Usłyszysz na kolędzie.
Ja też jestem katolikiem, może bardziej wierzącym od P. Kaczyńskiego, ale nie krzyczę ręce precz od kościoła zn. Kleru.
Kościół to Ty, bibi, ja i inni, i nie czuję się źle z powodu filmu, ale czuję już dystans do księży, biskupów.
I Wiesz co, w niedzielę pójdę pomodlić a nie do księdza.
Ksiądz, celebryta czy inny jeśli jest przestępcą musi być ukarany.
To jest życie, nie polityka.
Pozdrawiam
-
forumowicz
To nie film tworzy prawo,
To nie film sprawuje rządy,
To nie film będzie winien, że za dziesięć lat Powiesz to samo.
Gdzieś ja spotkałem się z tym stylem pisania???
Oj,coś mi to...
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
-
forumowicz
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Mówcie wszystkim - dokumentów jest wiele.
TVP Info pokaże film Sylwestra Latkowskiego „Pedofile” z 2005 r.
Jak mówi reżyser, „film jest niewygodny dla każdej ze stron”. Sam miał usłyszeć, że obraz „już nigdy nie ujrzy światła dziennego”.
Wcześniej o emisję materiału apelował do prezesa TVP Jacka Kurskiego sam Latkowski.
Obraz będzie można obejrzeć w sobotę o godz. 21.50.
Film został wyprodukowany przez TVP w 2005 r.
Jak uważa Latkowski, po jednorazowej emisji w TVP2 film „zakopał” w archiwum ówczesny prezes TVP Jan Dworak.