Spotkania w Świnoujściu

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Re: Świnoujście luty 2020

Post autor: Mazrena »

Zbigniew, jak odblokują hotele to planujecie święta BN w Świnoujściu?? :) i to w Barbarce? Czy czekacie na sanatorium?
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Mazrena czekam na to, co powie Premier, a jutro ma przedstawić daty i kolejność odblokowania gastronomi, hotelów i zobaczymy czy coś powie o sanatoriach.
Jeżeli nie odblokują sanatoriów w grudniu lub zaraz po Nowym Roku, to chyba zarezerwuję Barbarkę, ale nie na Święta, tylko zaraz po Nowym Roku jest promocja, bo za dwa tygodnie tylko 1500 zł.
W Święta BN i Sylwester dwa tygodnie to 2500 zł, a tydzień w Święta BN to 1300 zł.
Z tego wniosek, że najbardziej kalkuluje się od 2 stycznia, bo wtedy mam dwa tygodnie za 1500 zł i w tym pakiet 30 zabiegów.
Już w tym roku byłem na takim pobycie dwu tygodniowym w Barbarce i było bardzo fajnie.
Na razie nie mam towarzystwa na wyjazd, ale z tym na miejscu raczej nie będzie problemu, jak znam Świnoujście.
Zobaczymy co odblokują, a o rezerwację się nie boję, bo aż tylu chętnych jeszcze nie będzie na wyjazdy.
Mazrena będziemy w kontakcie dam Ci znać, albo obserwuj nasz temat. :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Trzeba jednak zmienić plany wyjazdowe, bo hotele nieczynne, a od 4 stycznia ferie zimowe.
Ponieważ byłem już w tym roku na rozpoczęciu ferii nad morzem, to mam doświadczenie. Już więcej prywatnie nie pojadę w tym okresie, bo to nie jest odpoczynek.
Przyjdzie poczekać, aż ferie się skończą 17 stycznia i wtedy wyjechać prywatnie, chyba, że wcześniej otworzą sanatoria. :) :)
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Tak, obserwuje ten wątek ;)
Ja bardzo bym chciała jechać na tydzień na święta z mężem i psem :P , aby nie szykować :roll: , ale na te chwile nic z tego.
Jeżeli chodzi o sanatorium to jak odblokują to my tez dostaniemy :) albo będę o zwroty dzwoniła ale bliżej luty/marzec :D
ale....

czekamy co i kiedy odblokują jeszcze :roll:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zbigniew nawet jak byś chciał jechać od 4 stycznia to nie pojedziesz,przecież po to robią ferie dla wszystkich w jednym terminie.Najbliższe wyjazdy to być może od marca.Pozdrawiam.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wcześniej napisałem, że już nigdy nie pojadę w ferie nad morze prywatnie, bo chcę mieć spokój, a nie tłumy z dziećmi i wrzaski tych ostatnich na promenadzie lub w hotelu.
Miałem przez trzy miesiące przyjemność pracować nad morzem w ośrodku wypoczynkowym dla rodzin z dziećmi i to mi wystarczy. :shock:
Dlatego planuję wyjazd dopiero po feriach jak będą otwarte hotele i gastronomia.
Czekam też na szczepionkę, która ma być dostępna już od połowy stycznia.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Hotele i sanatoria prawdopodobnie zostaną otwarte wraz z zakończeniem ferii zimowych . Takie są przymiarki , na decyzję za wcześnie .
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia to dobra wiadomość i żeby tak było jak piszesz. :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

A może otworzą przed feriami :?: :roll: wg wskaźnika procentowego zarażeń w ciągu 7 dni , jesteśmy w strefie czerwonej , a w niej nie było zakazu zamknięcia hoteli , ani sanatoriów . Zobaczymy , co nowego zostanie ogłoszone w piątek .
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Giuenia dobrze by było, bo przez ferie upłynął by czas na zwroty skierowań do NFZ przez tych, którzy boja się jechać i można było by dzwonić o zwroty. :)
ODPOWIEDZ