NOCNE GADANIE

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
PaweleK
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 maja 2026 17:40
Oddział NFZ: Lubuski
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 36 razy

Re: NOCNE GADANIE

Post autor: PaweleK »

Dobry wieczór, piszę i kończę z tematem Świnoujście.

Genever :serce: wspomniała o sanatoriach na FB.Potwierdzam.W rozmowach gdzie szukali informacji o sanatoriach słyszałem
Na FB i od razu z zastrzeżeniem wiesz tam piszą frustraci a język…mówiłem poczytaj NS,opinie są subiektywne jak to opinie ale język
polski.Podawałem siebie jako przykład podjętej decyzji dzięki forum.Jakoś nie przemawiało do końca.

Jeżdżąc z żoną po ścieżkach w Niemczech pewna prawidłowość.Ruch dwukierunkowy.Polacy do Niemiec,Niemcy do Polski.
Rozpoznawałem rowery ze świnoujskich wypożyczalni.Było ich naprawdę dużo.Często słyszałem,że Świnoujście jest szyte pod Niemców.
Oni mogliby napisać podobnie.Plaże w Niemczech wolne od parawanów.W to miejsce 2osobowe kosze rozstawione na plaży.
Pobierane są opłaty w granicach 12eu za dzień.Samo zejście na plażę również kosztuje 2,3 eu płatne w automatach.
Dlatego nie ma tłoku ale miejscowości nadmorskie mają dodatkowe dochody.Wstęp wolny na długie mola.

Lokale które polecam.
Miedziowy44 godne polecenia.Sam skorzystałem z podpowiedzi na forum.W trakcie pobytu byłem kilkakrotnie.Polecałem innym.Również chwalili.
Mogę polecić lokal Tortuga.Byłem z żoną kilkukrotnie.Na samym końcu zejścia nad morze.Nie ma chałasu,można palić…Zamówiliśmy deskę ryb dla 2 osób..Cztery gatunki ryb,krewetki,pieczone ziemniaki ,oliwki,surówka,2 sosy lampka półwytrawnego i piwo.Razem 145zł.Cena do przyjęcia a jedzenia dużo.Chodziliśmy póżniej na desery,lody.
Na szybki obiad będąc na nabrzeżu mogę polecić „A morze las”.Po zwiedzeniu z żoną Muzeum Rybołówstwa,żona chciała napić się piwa ,ja kawy.
Oczywiście zapytałem skąd taka nazwa lokalu.Otrzymałem wyjaśnienie. Powiedziałem,że my tylko na kawę i piwo.Kelnerka/oczywiście Ukrainka/
I tak zostawię kartę.Skusiliśmy się na chowder.Dawno nie jadłem tak pysznej zupy rybnej.Lekko pikantna coś na smak flaczków.Porcje bardzo duże,
że w zupełności wystarczają jako obiad ale my domówiliśmy porcję smażonego dorsza w sosie kurkowym na plackach ziemniaczanych.Nie było
problemu z podziałem porcji na dwie ½.Koszt 120zł.Do przyjęcia. Bez dorsza byłoby 80zł.

Pomiędzy muzeum a restauracją jest pomnik [link]

Mam trochę inne zdjęcia.Przed pomnikiem były wyłożone kwiaty.Uschnięte…
Może przeczyta to ktoś z UM Świnoujście.Tam powinny być zawsze świeże kwiaty
lub sztuczne nie noszące śladu,że leżą już pół roku.
Polecam również lokal…yhm…
[link]
Świnoujście. Atrakcja przy promenadzie. Domek Baby Jagi. WC
https://www.youtube.com/watch?v=tDO7SYRXf_Y
I oczywiście pytanie skąd taki pomysł.
W artykule nie dokońca wyjaśnione.Ja znam historię tego lokalu od początku.A początek wisi „taki malutki” pomiędzy drzewami.
Zdjęcia żony w szpiczastej czapce z miotłą cudowne.Nie wiedziałem,że mam tak piękną jędzę,czarownicę za żonę.Sam również mam zdjęcia a
p.Andrzej nałożył mi swoją czapkę bosmana.Niestety nie zakrywa mojej głowy.

Takie spostrzeżenie w czasie oczekiwania na zabieg czy to w Rusałce, Bałtyku,Światowidzie.Dominuje postawa roszczeniowa.Mi się należy,
powinni zrobić to tak.Narzekanie na cokolwiek.Staram się patrzeć z drugiej strony.Na moje natrętne dlaczego tylko do 22.oo otrzymałem odpowiedż. Trzeba przyjechać jako turysta…W sumie racja.

Historia to mój ulubiony temat.Zwiedzając fort Anioła,Zachodni,Gerharda zauważyłem pewną prawidłowość.Pominięto okres międzywojenny i czas
wojny.Tak jakby historia Świnoujścia kończyła się na I wojnie światowej i zaczynała w latach 46,7 kiedy stacjonowała tu rosyjska flota bałtycka.
Są pewne odniesienia ale raczej szczątkowe.W Kudowie Zdrój bardziej jest to wyeksponowane.

Zaskoczyła mnie duża oferta zwiedzania Świnoujścia czy to dorożką,zabytkowym autkiem lub kolejkami.Sami z żoną przejechaliśmy się kolejką.

Moje palenie a spacery z Olą/żona jest paląca/.Nie wiem czy Genever :serce: jest również tak konsekwentna .Pierwszy spacer ,propozycja kawy i taniec wokól stolika. Jak zawiało z prawej musiałem przejść na lewą,jak z przodu odchodziłem.Żadne nie chciało ustąpić.Przezornie zabrałem z sobą Iqos’y. Ograniczyłem palenie do minimum ale chcąc mieć również przyjemność z przebywania razem musiałem zapalić.Jak długo nie zapaliłem Ola mówiła, zapal widzę ,że chcesz.Wtedy przekornie mówiłem,że o tym zapomniałem i dopiero mi przypomniała.Przeczytałem wszystko na temat palenia i wiem,że jedynie klik w głowie może sprawę załatwić.Tak jak z dnia na dzień przestawiłem sposób żywienia.

To już wszystko co zapamiętałem.Jako „admin” wypowiedż zamykam…
nie zamykając tematu
Ostatnio zmieniony 21 lip 2026 12:10 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto linki
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Post autor: Genever »

Paweł mnie ta strona niemiecka bardzo się podoba, jakoś spokojniej, piękna zabudowa, lasy. Cena pobytu porównywalnie lub taniej niż w Świnoujściu. Byłam i pewnie kiedyś wrócę a mam super miejscówkę.
Wywołałeś mnie tym paleniem i konsekwencją. Jestem konsekwentna bo nigdy nie paliłam i nie zamierzam. Nigdy nie miałam partnera, który pali bo mówiąc prosto z mostu fajki śmierdzą, szkodzą a całowanie popielniczki 🫪 to już poza moim wyobrażeniem. Palicie we dwójkę zatem pewnie jest inaczej. Nie neguję, nałóg to nałóg albo Ci z nim dobrze, albo nie ale masz słabą wolę by rzucić albo rzucasz a takich przykładów ostatnio sporo wokół mnie. I to cieszy.
Opędzlowałam dzisiaj super książkę, pogoda wariuje po raz kolejny... barometr wewnętrzny również.
Dobrego wieczoru i nocki. Jutro nowy tydzień do urlopu jeszcze sporo czasu, trzeba wytrwać. Jeden utwór z Twojej listy poleciał w słuchawkach trzy razy , moje klimaty.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ps. Nie pouczam ( fajki) absolutnie. Każdy niech sobie nałogi sam wybiera i pielęgnuje lub z nimi walczy.😉
PaweleK
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Genever :serce: To masz za aktywność :D
List Do M. (2003 Remaster) :serce:
https://www.youtube.com/watch?v=wFCXTulcR1g
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję. Na dzisiaj
ttps://m.youtube.com/watch?v=wNFrMXeXmLo
Już niedługo będę w ekstazie w Krakowie. Uwielbiam. Kraków i jego zakątki również i niezmiennie.
Szczypta melancholii i orkiestra, dla mnie połączenie idealne. Trzeba mi się przenieść do tematu muzycznego ...
Dobrej nocy wszystkim
PaweleK
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzień dobry,chociaż nocne gadanie,ale dużo osób pisze w dzień...Jednak będę musiał od czasu do czasu skorzystać z z tego tematu.
Treści nie nadają się do muzyki a tym bardziej do poezji.Muszę się przyznać.Blokowałem stronę NS.I nie czułem się z tym dobrze.
Za każdym razem…wykryto Ad blocka.To bolało.Czułem się nie w porządku.Ja mocno identyfikuję się z NS.To moja strona.
Chcę być lojalny.Ale jestem przerażony.Odblokowałem stronę.Dopuściłbym reklamę po bokach ale w tematach?
Wstwiam piękną dobranockę a pod spodem „Wyszukiwanie aktów zgonu”Reklamy są czasowe,każde odświerzenie i kolejne.
Komfort podczas miesiączki
Zęby w Turcji za ułamek ceny
Powiększanie piersi w Pradze
Ranking szczoteczek sonicznych itp,itd
Ale również po bokach sklepy w których robiłem zakupy.Nie wiem czy
to tylko jak ja wchodzę na stronę /tylko u mnie/czy pojawia się to również u innych.
A to już informacja o mnie.Na podstawie mojej aktywności w sieci.
Reklamy na stronie?Kierunkowe,pod daną społeczność.Wchodząc w muzyka reklamy
koncertów/jedyna korzyść/.Nie pomaga czyszczenie ciasteczek nadal widzę swoje sklepy.
Będzie ciężko.Nie wiem czy Admin ma możliwość sprawdzenia czy dany forumowicz używa Ad blocka.
Ja nie będę.
Wiem.Reklama dżwignią handlu.Mam trochę inne zdanie.
Reklama działa na mnie jak płachta na byka.Do jakiego stopnia?
Miałem konto w jednym banku.Nie spodobała mi się kampania reklamowa.Zmieniłem bank/mając konto 15 lat/
Jedna z sieci telekomunikacyjnych reklamowała się w celu przyciągnięcia
nowych klientów „Trwała? to może być u fryzjera”Więc zmieniłem fryzjera.
Kolejna sieć jak wchodziła na rynek ’Nie dla idiotów”Ok.Jestem idiotą
i na pewno u was nic nie kupię.Zapłacę więcej ale to mój wybór.Z punktu ekonomicznego faktycznie idiota.
Dużo rzeczy kupuję w necie.Meble na zamówienie zgodne z moim projektem,całą chemię ,
odzież,kawę/z wybranej palarni/oceniam zakupy w sieci na 80% bieżących potrzeb.
Kupuję papier toaletowy w sieci.Dziwak?Z praktycznego powodu.Mam
produkt za ⅔ ceny w sklepie,100m do paczkomatu,kupuję opakowanie zbiorcze i starcza na dłużej.
No i ręce mnie opadli/często opadają/jak poproszono mnie o opinię.Co można napisać o papierze toaletowym?To po
swojemu.

27 września 2025 od p...1
zakup od szybkikoszyktech
Treść recenzji
Papier Foxy Mega przerósł moje najśmielsze oczekiwania.Jest tak fantastyczny,że używam go tylko w okresie świąt alo jak przyjdą goście.Na codzień używam gazetek reklamowych/darmowe/ale niestety są śliskie
Zalety
cieszy oko
Wady
Brak
Chciałem w orginale ale komunikator z forum przerobił po swojemu .
I jakoś tak dziwnie cały czas jest na pierwszym miejscu.
Szuka sie nowych form aby nachalnie wciskać reklamę.To tzw.sponsorzy.
Sponsorem dzisiejszej prognozy była np.firma......Jakie to szczęście,że
firma....zdecydowała się wesprzeć prognozę pogody bo bym nie poznał.
Moim marzeniem jest dożyć czasów kiedy w meczu Ligi mistrzów w finale
będą decydować rzuty karne i co wykop to reklama.Może przyjdzie
refleksja ,że to poszło za daleko.
Genever :serce: napisze,że coś brałem a ja tylko piszę …co chcę.
Miłego dzionka
Latarnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2025 20:26
Podziękował: 24 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Latarnik »

Pawełek
ło matko , córko i rodzino do 100 pokolenia :o :o
ja w rok tyle nie napisze co ty w dzień SZACUN podziwiam i zazdroszczę weny
PaweleK
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przeprasza,przepraszam wiele osób które z mojego powodu nie mogą złożyć żczeń w temacie
viewtopic.php?t=14315 :(
PaweleK
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobry wieczór?, nie mogę milczeć.Zwracam się do całej społeczności.Niedawno wywołałem ogólnoforumowe poruszenie.Żle odczytałem
wypowiedż i stąd moja reakcja.Zostało wyjaśnione,mi wybaczono.
Nie wiem,czy tylko ja tak reaguję,czy również inne osoby myślą podobnie.Będę wyrazicielem ich myśli?
Od dwóch dni to ja jestem poruszony.Odkąd znalazłem forum to Rozmowy nocą stały się moim ulubionym tematem
Nie zabierałem głosu w temacie /naruszałbym tok myśli,wypowiedzi/.Pojawiały się wypowiedzi pełne
aprobaty.Ja nawet na tyle nie miałem odwagi.
Od dwóch dni nie mogę czytać mojego kultowego już tematu.Z czałym szacunkiem Hekse,Andy.Nie macie
szans w konfrontacji z Latarnikiem.Gdybym myślał inaczej nie wypowiadałbym się.Po ostatnich wypowiedziach
Hekse na moment przycichnie i powróci.Jestem o tym przekonany.
Niejednokrotnie daliście mi prztyczka ale nie wyczuwam nienawiści.
Jedynie może brak zrozumienia,ale jestem osobą kontrowersyjną.

Nie chciałbym aby na forum powstało wrażenie,że jest dwóch pajaców,skandalistów.Moje problemy
z forum chyba już zostały wyjaśnione/mam taką nadzieję i znane są motywy mojego pajacowania.
Chęć szybkiego zaakceptowania,przedstawienia mojej osoby/
Reprezentujemy dwa odmienne światy.

Nie mogę patrzeć jak kolejne wypowiedzi w różnych tematach wywołują
konsternację,Dziewczyny próbują temperować ale wystarczy jedna bóżka
z mrugającym oczkiem a wypowiedzi stają się coraz bardziej przaśne i
seksistowskie/na to jestem szczególnie uczulony/.Ja to tak odbieram.Może się mylę.
Szalona paczka,Pogaduchy,Muzyka/widzę jak temat reaguje a ja to również firmuję/.
Jakakolwiek drobna uwaga spowodowałaby pojawienie się
milczących linków.I gdziekolwiek bym sie nie pojawił to zawsze byłyby milczące linki.

Zawsze szukam rozwiązania.Nie jest moją intencją usuwania kogokolwiek z forum/nikt nie ma
takiego prawa/Ale widziałbym pokazanie dezaprobaty na tego typu wypowiedzi/we wszystkich
tematach/,że nie są akceptowalne.Zgłaszanie do moderatora,admina.Może nastąpi refleksja.

.Nie wiem,czy to wrażliwość powoduje,że tak reaguję.Wiem ,że konflikt między nami byłby
nieunikniony.Będę obserwował forum choć będzie to bardzo trudne.

To będzie powód mojego zniknięcia a nie kolejne strzelenie focha.
Zbyt mocno identyfikuję się z forum.Ale to moja wada.Jeżeli angażuję się
w coś to całkowicie.Pozdrawiam, :kwiat:

Pomyliłem się, już jest w Rozmowach nocą.
Wypowiedż Hekse byłaby dla nie nie do zniesienia.Natychmiast bym zniknął.I nie miałbym
pretensji do Hekse.W pełni zasłużyłbym na taką wypowiedż.
I na gorąco,Hekse masz bardzo duży dystans do siebie.Ja już bym nie odpowiadał i to w tak pojednawczym tonie.
Znikam na dobre.Nie nadaję się do życia w sieci choć w realu żyję fantastycznie ale tam
obracam się w gronie sprawdzonych przyjaciół.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Część Paweł. Czytam Twoje wypowiedzi bardzo dokładnie.
Niestety wrażliwość o której piszesz u Ciebie dawno przekroczyła punkt krytyczny. Szczerze... czekałam na ten wpis, ba byłam go pewna. 8-) Często reagujesz wręcz kompulsywnie ,ale nie znamy się prywatnie i nie do mnie należy ocena tego jak funkcjonujesz w realnym życiu. Nadpobudliwość jest mi bardziej niż znana ale tyle razy dostałam po pysku , że spowodowało to brak zaufania do ludzi w necie... też niespecjalnie się przejmuję, reaguję kiedy mi się ulewa i idę dalej.
Nie wchodzę teraz często na forum, wielu tematów nie czytam ale wiem jedno i powtarzam to często Internet pozwala na wiele - pytanie co takiego to czy inne Forum zmieni w Twoim życiu?
Chamski i przaśny podryw często to standard, z reguły jeden z drugim trafiwszy na konkretną kobietę bądź ją zbluzgają bo nie odpowiada na w ich mniemaniu fantastyczne propozycje albo podwiną ogon. Ale żeby się tym przejmować? Z reguły to mali faceci z wielkim ego jak mój były mąż chociażby lub wręcz pantofelki domowe robiące co żona każe, bądź sfrustrowani seksualnie goście, którzy chcieliby bardzo ale nie bardzo mogą. Tutaj i tak jest super...poczytaj sobie wpisy na FB... również kobiety królują w chamskich odzywkach, do tego odpowiadając kompletnie nie na temat. Kiedyś jedna tak mnie zbluzgała jak byłam aktywna, że aż mi szczęka opadła ( ale szybko wróciła na swoje miejsce :lol: ) śmiałam wyrazić opinię o braku pokoi 1, 2os. I nierównym traktowaniu singli. Dlatego teraz podchodzę do tego spokojniej wychodząc z założenia, że Pani też kiedyś ruszy do sanatorium sama to raz, dwa naprawdę nigdy nie jeździłam i nie będę jeździć na podryw jak to określiła bo żonaci faceci to dla mnie cześć męska poza zainteresowaniem... szczególnie teraz.
Zamknij konto i nie otwieraj go ponownie bo sam sobie fundujesz niepotrzebną huśtawkę emocjonalną.
Masz przyjaciół, wspaniałą żonę, fantastyczne dzieci, pasję... korzystaj z życia dopóki je masz.
Ogólnoforumowe poruszenie? :geek: Daj spokój. Myślę, że starzy bywalcy pamiętają większe a i tak było i minęło.
O Kleinehexe i Andy'ego bym się nie martwiła zdecydowanie. ;) Ale przeczytam o co chodzi jeżeli Admin nie usunął wpisów.
Dużo by pisać ale nie mogę zebrać myśli bo przede mną koszmarnie trudna decyzja do podjęcia po drugie po co ... dzisiaj jestem jutro mnie nie ma tutaj.
Ogarnij głowę, posłuchaj dobrej muzyki , niewyobrażalna jest ta Twoja chęć zbawiania świata. Rób to w realu i wykorzystaj pozytywne emocje jakie masz w sobie.
Pozdrawiam. :kwiat:
Co to są milczące linki?
ODPOWIEDZ