Wyjazd ze zwrotów
- Alicja1691
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Wyjazd ze zwrotów
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
A ja myślę,ze pani się tylko chwaliła. Są pewne rzeczy,których się nie przeskoczyć,a skarg w NFZ jest więcej niż wniosków.Ludzie piszę skargi odnoście wszystkiego.Czasem więcej pracy włożonej jest w wyjaśnianie tychże niż normalnej wynikającej z zakresu obowiązków.Ponadto z powodu właśnie skarg jest tyle kontroli,że nikt nie będzie ryzykował utraty pracy dla zrobienia komuś przysłowiowego "dobrze".Pani powiedziała mi,że ma znajomą w NFZ i jak coś można sprawę "pchnąć do przodu"
Zwroty czasem mogą się trafić bardzo dobre (ja sama z powodu wypadku zwracałam skierowanie w świetnym terminie i do rozchwytywanego sanatorium) i jako zwrot traktuje się skierowanie krótsze niż dwa tygodnie do wyjazdu.Ponieważ w normalnym trybie jest zasada,że o planowanym terminie wyjazdu zostaniesz powiadomiony listownie na minimum 14 dni przed turnusem.
- Yaga
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 lut 2015 14:59
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 2 razy
- Ewusia
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 lut 2011 08:25
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 13
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2014 13:28
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 4 razy
Alicjo w naszym NFZ - zachodniopomorski - nie trzeba znajomości aby dostac zwrot. One są. Można dzownić dwa razy dziennnie i pytać. Pani prosi o podanie peselu i informuje, co ma do zaoferowania. Dzwoniłam tak cały marzec, ale ponieważ potrzebowałam dwa więc na nic się nie złapałam. Pojedyncze były prawie codzinnnie - wyjazd w przeciągu kilku dni.Alicja1691 pisze:No cóż .... znajomi są wszędzie
Bogutka
- Hana51
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 sty 2015 22:17
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
Ja też poluję na zwroty w okresie letnim. I najgorsze że też potrzebuję dwa. Nie wiem czy mi się uda. Zobaczymy. PozdrawiamBogutka5 pisze:Alicjo w naszym NFZ - zachodniopomorski - nie trzeba znajomości aby dostac zwrot. One są. Można dzownić dwa razy dziennnie i pytać. Pani prosi o podanie peselu i informuje, co ma do zaoferowania. Dzwoniłam tak cały marzec, ale ponieważ potrzebowałam dwa więc na nic się nie złapałam. Pojedyncze były prawie codzinnnie - wyjazd w przeciągu kilku dni.Alicja1691 pisze:No cóż .... znajomi są wszędzie
Bogutka
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 31 razy
można dzwonić ,może coś się zmieniło .Pytam bo ten sam fundusz pozdrawiam
-
robert52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 kwie 2016 12:49
- Staż sanatoryjny: 2
- Hana51
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 sty 2015 22:17
- Staż sanatoryjny: 6
Oczywiście że napiszę co i jakgrazynamackowiak pisze:Haniu jak będziesz dzwinić do NFZ napisz nam co proponują po jakim okresie oczekiwania
można dzwonić ,może coś się zmieniło .Pytam bo ten sam fundusz pozdrawiam![]()