Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Medi ,Rwa ma to do siebie że w nocy daje najbardziej popalić , ja miałam stosowany Poltram i kroplówki z lignocainy , a następnym razem blokadę z leków Diprophos - bardzo silny lek przeciwzapalny i Bupivacaina - lek znieczulający . Przy braniu Poltramu i Tramalu radze brać dużo leków osłonowych na żołądek .
Oczywiście o podaniu odpowiednich leków musi zdecydować lekarz
Trochę ulgi przynosił mi Tramapar , nie całkowicie ale miał u mnie najmniej skutków ze strony żołądka .Kiedyś jak brałam Tramal w kropelkach różnie bywało Dobrze jeszcze dorzucić jakieś leki rozluźniające.....jak to cholerstwo złapie
Nie chce się wymądrzać ale poltram ,tramal ,tramapar to jedno i to samo wszystkie maja w składzie Tramadoli hydrochloridum czyli chlorowodorek tramadolu. Poltram i tramal to czysty chlorowodorek a tramapar ma jeszcze dokładkę paracetamolu.Mogę do tego dołożyć lek o nazwie doreta,ona też jest z dodatkiem paracetamolu. Jeżeli Medi wzięła już tramal to nie powinna brać leków które w składzie mają ten sam składnik. Z prostej przyczyny,bo przedawkuje.Mnie osobiście przy rwie nie pomagają żadne środki przeciwbólowe. Chwilową ulgę zaś daje ochłodzenie bolącego miejsca. Innym zaś może pomóc ogrzanie,każdy człowiek jest inny. Może jakiś zastrzyk p/bólowy. Medi wiem jak może boleć, współczuję bardzo
Ja rowniez brałem Tramal i Milgammę domięśniowo . Tramal podobno uzależnia .bralem też Tramal z paracetamolem pod nazwą Doreta i Porcotran osłonowo i tak biorę bo zażywam inne leki .
Tramal też brałam , może i uzależnia jak się go bierze przez długi okres , przy stosowaniu doraźnym myślę, że uzależnienie nie grozi .
Mnie na rwę ramienną "pomaga " za dużo powiedziane pomaga ,może troszkę zmniejsza dolegliwości bólowe ciepło , ogrzewam barki ręce na wszelkie możliwe sposoby nieraz ogrzewam się nawet suszarką do włosów i przyklejam Plastry Olfen.