Czytacie książki?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 8 razy

Re: Czytacie książki?

Post autor: Princi »

a ja w kwestii formalnej :roll:
jako fanatyk filmu Gwiezdne Wojny grzecznie pytam..........gdzie zdobyć tą perełkę wnuka Małgosi :roll: :?:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

##
czekałam dość długo aby znajoma przyniosła mi 3 tomy "Cukierni pod amorem"- Małgorzata Gutowska-Adamczyk (nawiasem mówiąc widziałam , że ktoś polecał tę książkę w temacie), ale już mam i czytam. Autorka pisze dość specyficznie, rozdziały są naprzemiennie pisane: współczesność- historia, jestem już na końcówce pierwszego tomu i chyba mogę powiedzieć, że na kolana mnie nie powaliło - fajny temat, dobrze się czyta, można polecić jak najbardziej szczególnie teraz w okresie wakacyjnym .

Basia :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Princi pisze:a ja w kwestii formalnej :roll:
jako fanatyk filmu Gwiezdne Wojny grzecznie pytam..........gdzie zdobyć tą perełkę wnuka Małgosi :roll: :?:
Princi :kwiat: na pewno nie dostaniesz w księgarni ;) ale jest na wystawie w szkole....i oczywiście są ksera zrobione i wysłane...
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

"Cukiernia pod Amorem" rzeczywiście nie powala ale można przeczytać :) lekka i relaksująca.Tej samej autorki,polecam najnowszą"Fortuna i namiętności.Klątwa"
Litwa XVIII w,bez współczesnych odnośników :) baaardzo dobrze mi się ją czytało.Polecam! no i będze 2 część :D
A ja bardzo długo czekałam na "Niewidzialny most" Julie Orringer.Wiele sobie obiecywałam,sądząc po recenzjach i ...lekkie rozczarownie.840 stron,jestem
na 280,więc może się jeszcze nie "rozpędziła"? :lol:
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Rzeczywiście się "rozpędziła"! :) Bardzo polecam! Julie Orringer "Niewidzialny most". :D
A teraz czas na dobry thriller; "Ulubione rzeczy" S.J.Bolton,warto,dla miłośników gatunku.Czeka "Karuzela samobójczyń" tej samej autorki.
Moi drodzy,piszcie coś! Przecież wiem,że czytacie! :lol:
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

Ze skandynawskich kryminałów przerzuciłam się na amerykańskie, aktualnie czytam Lisę Gardner, całkiem całkiem, jednak nie ma tamtych mrocznych klimatów pogrążonej w niedosłonecznieniu Szwecji, czy Norwegii;) Wartka akcja, jest czas się zastanowić, kto i dlaczego, a za chwilę być zbitym z tropu. Polecam.
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To polecam też brytyjskie autorki.Już wspomniana Sharon Bolton i Sophie Hannah.Też trochę inne.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

A mnie już drugi raz pani w bibliotece podrzuciła triller Nory Roberts.Broniłam się,bo myślałam,że to nudny i rozwlekły romans.Nie bardzo chciałam wziąć,ale nie żałuję,dobrze się czyta. :D Nie jest nudne ani rozwlekłe,a romansu jak na razie nie ma :lol: :lol:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Polecam "" Bat na koty"" Jerzego Niemczuka ,współtwórcy "" Rancza "" Powieść której akcja toczy się na Mazurach . Dla mnie fajna . Lekka ale ciekawa warta przeczytania . taka prawdziwa Polska Wieś ( na pewno nie komedia ) :) Czasami szukając recenzji książki zaglądam do "" Lubimy czytać "" Polecam
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Też korzystam z "Lubimy czytać" ale bardzo lubię blogi książkowe,naprawdę dużo dobrych i ciekawych recenzji.Wystarczy wpisać tytuł w pasek i jest tego
całkiem sporo :)
"Kocie baty" mają naprawdę dobre notowania :) chyba się skuszę :)
A co do kotów,jest świetna pozycja "Historia kotów" Madeline Swan.Kapitalne! :D
"..jedni koty kochają,inni ich nie znoszą.A koty...no cóż,sądzę,że mają to gdzieś:)"
ODPOWIEDZ