Wspolny wyjazd malzonkow
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 15 razy
Re: Wspolny wyjazd malzonkow
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
Nie takie znowu jednostkowe przypadki,nie trzeba tu statystyk droga Pani ,jak sie jezdzi to sie widzi .To tyleKleinehexe pisze: 19 kwie 2023 17:57 A wystarczyłoby trochę wyobraźni i empatii by zrozumieć, że generalizowanie na podstawie jednostkowych przypadków jest krzywdzące dla wielu par wyjeżdżających wspólnie. Niektórzy to chyba nawet są sanatoryjnymi pracownikami GUS, prowadzą jakieś badania i statystyki, posługują się nawet danymi liczbowymi.Ciekawi mnie jakie to metody badawcze przyjęli poza bardzo subiektywną obserwacją własną?
![]()
-
ewiko
- Super Kuracjusz

-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
To byla jej metoda inwigilacji ,zawsze to chlop na oku iDorota123 pisze: 19 kwie 2023 11:35 Sytuacja z pobytu kilka lat temu w sanatorium w Kamieniu Pomorskim: małżeństwo ok. 60-tki, żona nosiła za mężem ręcznik, kartę zabiegową i cały czas usługiwała( po chłopie nie było widać, aby mu coś szczególnie dolegało). Kiedy raz nie zdążyła z basenu ba jego godzinę zabiegową to on po prostu nie poszedł i miał pretensje do niej, że go zostawiła i przez nią nie poszedł. Na stołówce też cały czas mu uslugiwała. Dziękuję za taki wypoczynek.
![]()
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Pozwolę sobie sparafrazować Twoje słowa:Arker pisze: 19 kwie 2023 18:31Nie takie znowu jednostkowe przypadki,nie trzeba tu statystyk droga Pani ,jak sie jezdzi to sie widzi .To tyleKleinehexe pisze: 19 kwie 2023 17:57 A wystarczyłoby trochę wyobraźni i empatii by zrozumieć, że generalizowanie na podstawie jednostkowych przypadków jest krzywdzące dla wielu par wyjeżdżających wspólnie. Niektórzy to chyba nawet są sanatoryjnymi pracownikami GUS, prowadzą jakieś badania i statystyki, posługują się nawet danymi liczbowymi.Ciekawi mnie jakie to metody badawcze przyjęli poza bardzo subiektywną obserwacją własną?
![]()
![]()
"Się jeździ się widzi co się chce drogi Panie".
Czas porzucić nieuświadomione uprzedzenia. Prehistoria odeszła w niepamięć, a jednak...
Proszę nie komentować, to moje prywatne przemyślenia.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Punkt widzenia jak widać zależy od sytuacji…
Podkreślam jeszcze raz, nie jestem przeciwna wyjazdom do jednego sanatorium małżonkom, jestem przeciwna nierównemu traktowaniu w przydziale pokoi. Mimo braku przepisów to regulujących single zawsze słyszą, że rezerwacji nie ma( a jednak dla małżeństw jest) i pokoje tylko wieloosobowe.
Nie chodzi też o wzajemne wytykanie przywar, mamy je wszyscy, ideałów w realnym życiu nie ma.
-
ewiko
- Super Kuracjusz

-
ewiko
- Super Kuracjusz