Matczyna emerytura

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Matczyna emerytura

Post autor: forumowicz »

Witam, miałem nadzieję że polityka zniknęła z tego forum,niestety myliłem się, ludziska czy Wam naprawdę się nudzi? Życie jest takie piękne, zastanówcie się,czysta zawiść, zazdrość!tyle z mojej strony,droga Felice co do Twego ostatniego wpisu,ekonomia kotku ekonomia! Ile jest rodzin którzy dzięki tym plusom odzyskało uśmiech na twarzy,a ile jest takich jak napisałaś patalogicznych rodzin? Myślę że tych pierwszych jest więcej a jeśli tak,to już takie programy mają sens, spotkałem się w Ciechocinku z taką opinią,że przedsiębiorca musi zasuwać na tych co dostają 500+,i tutaj mamy ekonomię ,tzw budżet,a na budżet składają się różne czynniki,nie bądźcie zazdrośni i kochajcie bliźnich bez względu kim są, przestańcie już pisać o polityce, pozdrawiam
forumowicz

Jaki jest sens,cel zakładania takich wątków? Drogi moderatorze,nie dopuszczaj do zakładania takich wątków,a forum będzie bardziej ludzkie!
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Matczyna emerytura NIE.
500+ tylko dla rodzin pracujących matka ojciec.
I oczywiście progi dochodowe a nie jak leci... :? :?
No i polityka się wkradła.... :roll: a może tylko socjal :roll:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 139 razy

Post autor: GIENIA »

Max pisze: 05 lip 2019 13:07 Jaki jest sens,cel zakładania takich wątków? Drogi moderatorze,nie dopuszczaj do zakładania takich wątków,a forum będzie bardziej ludzkie!
A taki , że wymieniane są tutaj poglądy na sprawy społeczne ..( nie mylić polityką )..

Moderator nie ma wpływu na to , jakie tematy kto założy ;) , więc daremne żale ........ bezsilne złorzeczenia .... ;)
forumowicz

Dobry dowcip,bawcie się dobrze
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tylko , czy jest coś w tym zabawnego :?: :roll:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Max ale co ma rozmowa o sprawach socjalnych do polityki? Dlaczego mamy nie mieć możliwości wyrażania swojego zdania w kwestiach dotyczących całego społeczeństwa.
Być może obtaczam się w złych środowiskach,ale niestety częściej spotykany jest ten drugi scenariusz.
Dlaczego piszesz o zawiści,zazdrości...czyjej? Mojej bo nie mam 500 plus. Max pomyśl też czasem zanim zaczniesz atakować.
Ja chciałabym żeby wszystkie dzieci były uśmiechnięte,a szczególnie te,których rodzice mają mało czasu bo zapieprzają za miskę ryżu.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Temat dotyczy matczynych emerytur , czyli starszych pań , a te raczej nie mają na wychowaniu dzieci ;) chooociaż , i takie sytuacje się zdarzają :roll:

Felice ... matka . która zapieprza za miskę ryzu , dostanie zwyczajną emeryturę z ZUSu ... tutaj piszemy o nierobach , które całe zycie nie pracowały , a teraz oczekują emerytury :|

NIE NIE NIE :evil:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ja też mówię nie... tym bardziej że w tamtych czasach niepracujące to były żony prominentów ...ja musiałam pracować,pomijając fakt że chciałam.
forumowicz

A Spróbujmy przemyśleć temat z innej strony.
Jak to w końcu jest?
Czy Państwo w ogóle powinno sztucznie wpływać na urodzenie dziecka? Przecież to czy w rodzinie pojawi się dziecko czy nie, to tylko i wyłącznie decyzja każdej rodziny, i Każdego z Nas.(Nie dotyczy aborcji, bo to inny temat).
Jeżeli Państwo "kupuje dziecko", przepraszam za wyrażenie, to 500 zł, jest żenadą.
Tak ja to widzę, i Państwo powinno pokryć całkowicie koszt wychowania dziecka.
Wiem, to złożony i dość kontrowersyjny temat, bo jak zbadać które dzieci urodziły się po zachętach Państwa.
Mądre i zdrowe rodziny powinny, i tak jest z resztą nie patrzą na 500 złotych od państwa, tylko wiedzą czy mogą pozwolić sobie na kolejne dziecko.
Tu nie chodzi o uśmiech dziecka, które dostanie lizaka czy banana w biednej rodzinie, która liczy na kasę za wydanie na świat kolejnej Pociechy.
Naprawdę sprawiedliwiej byłoby dać Starszej Kobiecie godziwą emeryturę z dodatkiem za urodzenie kilkoro Dzieci, niż tworzyć patologię (nie jest regułą) rozdawając pieniądze na podstawie złych ustaw, pisanych pod publikę.
Każda Kobieta powinna mieć jasność. Urodzę, wychowam, wypuszczę w świat ... Na starość państwo nie da mi wegetować za parę setek miesięcznie.
Pozdrawiam
Zablokowany