KOŁOBRZEG Perła Bałtyku

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 252 razy
Podziękowano: 137 razy

Re: KOŁOBRZEG Perła Bałtyku

Post autor: GIENIA »

A jeśli ktoś nie może chodzić po schodach :?: może tańczyć , biegać , a zejść po schodach stanowi dlań duży problem ... różne ludzie mają schorzenia :roll: lepiej , żeby opinie na temat wind , każdy znał przed wyjazdem ... bo szczerze mówiąc , w 21 wieku , nikt by nie pomyśli , że może być z tym problem w ośrodku rehabilitacji ( czyli w ośrodku dla osób min. niepełnosprawnych ) :roll:
Szczerze mówiąc ta Perła taka niby z wyższej półki , nikt by chyba nie pomyślał , że musi w niej chodzić po schodach , albo odstać w kolejce 30 -40 - minut przed zabiegiem ;) .... jak się okazuje .... daleko jej do innych kołobrzeskich ośrodków , i warto o tym pisać :)

Równica - drugi przereklamowany moloch ;) .... Ewaszko , ale trzeba o tym pisać , niech osoby niepełnosprawne wiedza , gdzie jadą ... co Ich czeka :?
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Byłem w Równicy z ZUS, ale na II piętrze i jak była duża kolejka, to nie korzystałem z windy, ale faktem jest, że w takim dużym molochu już bym nie chciał mieszkać
W Perle Bałtyku nie byłem, chociaż obok niej przechodziłem wiele razy, ale po tym co piszecie o tym molochu, też ze zwrotów na pewno do niej nie pojadę dobrowolnie. Pokojem trójką nie jestem zainteresowany, a te dwie windy to nie dla mnie, bo pieszo musiałbym kilka razy odpoczywać w drodze na górę.
Jeszcze jednym mankamentem dla mnie jest odległość od mola i portu, podobnie jak z Verano w którym byłem. Jest za daleko.
Także podobnie jak Gienia nie jestem zainteresowany pobytem w tym molochu jak również w dużej Arce do której mogłem jechać w 2021 r , ale zrezygnowałem z takiego zwrotu.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Będę waszą przeciwnością, byłam w Perle miałam pokój 2-os z mamą :P w 2018 roku, czyli wówczas gdy były stare windy. Mieszkałyśmy na 7 piętrze. Fakt ,że ludzi czasami stało sporo,wpychali się itp.... :roll: Janie miałam z tym problemu. Byłyśmy bardzo zadowolone z pobytu w Perle. :) Chętnie tam wrócę :P .To, że jak Zbyszek pisze daleko do mola to i tak bliżej niż z Wistomu, gdzie standard niby wyższy, ale w Perle codziennie mogłam być w kawiarni gdzie grali i tańce też były 8-) :)
Nawet będąc na wczasach w hotelu Nat- Górnik odwiedzaliśmy kawiarnię w Perle :lol:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Marzenko pokój z mamą, to nie to samo co z osobą obcą, a kawiarnia w Perle nie była czynna chyba z trzy lata.
Nie wiem jak jest teraz, ale jak do kawiarni na wysokości, to do Arki i w obrotowej wypić tylko kawę.
Każdy z nas ma swoje preferencje i bardzo dobrze.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Zbyszku, ale w sanatorium to zawsze z kimś możesz być jak nie sam :lol:
Tu chodzi raczej o windy :lol: :lol:
Tak na kawę to to Arki można iść ale lepiej do portu :lol: :roll: :lol:
W kawiarni w Perle codziennie grali , więc jak dla nas meta super, bez wychodzenia w teren 8-) :D
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Marzenko windy, to podstawa w tak dużym molochu. Mam doświadczenie z windami, bo u nas, gdzie pracowałem była jedna winda i nieraz musiałem biec do góry na trzecie lub czwarte piętro, bo nie mogłem się doczekać, aż goście zwolnią windę, a niektórzy Niemcy i też nasi rodacy nawet na 1 piętro musieli jechać windą. :roll:
Oczywiście ja w godzinach swojej pracy musiałem poruszać się windą z narzędziami celem usunięcia pilnej awarii w pokojach, których było tylko 80,a nie tak jak w Perle ok. 400.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

GIENIA pisze: 30 kwie 2022 14:52 Ewaszko :kwiat: jedni blokują windy z głupoty , inni z nieumiejętności , ale nic nie zmienia faktu , że 2 windy na ok 1000 osób , to nieco za mało :)

Ja osobiście mam taki problem :roll: na górę wejdę bez problemu ,nawet na 12 piętro ale z góry na dół muszę korzystać z windy , nawet piętro niżej .... i to w obuwiu sportowym :? i super , że mamy to forum , dzięki temu wiem , że ta " sławetna " Perła to nie dla mnie :?
W Perle
SĄ 3 WINDY
Tak wg oficjalnego zgłoszenia do NFZ i materiałach REKLAMOWYCH są 3 szybkie windy sukcesywnie modernizowane
OSTATNIA WYMIANA 2019 rok

FAKT to co piszą PANIE
BEZZASADNE wciskanie guzików bo ..będzie szybciej
lub PRZECIĄŻANIE WIND
UDT ma swe ograniczenia skoro jest napisane 12 osób to 12
Skoro jest napisane 1000 kg to owa tona
a nie 18 bo MY CHUDZINKI
Ciekaw jestem czy ruszyła by z 12 CHLOPAMI mojej postury

A czy jest NAJGORSZE ????
Jest w standardzie takim jak wszystkie w Kołobrzegu
ODPOWIEDZ