Polska jest piękna...,perełki - co warto zwiedzić ?
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Re: Polska jest piękna...,perełki - co warto zwiedzić ?
Nie czułam nigdy takiej atmosfery , ciepła , spontaniczności na Rynku Głównym Wrocławia jak na Rynku w Krakowie .
Oczywiście to są moje odczucia tylko i wyłącznie .
-
Rachel
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
A wiesz Margot, ja mimo iż zachwycam się Wrocławiem bo wiele o nim czytałam, bo to miasto rodzinne mojego ojca, bo kocham wodę a tej jest tam sporo, mam podobne do Twoich odczuć? Dlatego koniecznie powinnam tam pojechać. Nie wiem dlaczego do tej pory nie odwiedziłam Wrocławia? Znam każdy zakątek Polski (no może prawie każdy) a Wrocław wciąż pomijałam mimo iż moja ciekawość co do tego miasta jest wielka. Może właśnie przez skórę czuję to zimno, a ja jestem bardzo ciepłolubną kobietąmargot pisze:Rachel bywając wielokrotnie we Wrocławiu nie neguję absolutnie , że jest piękny jak cały Dolny Śląsk . Zwracałam zawsze szczególną uwagę na starą zabudowę ponieważ to mnie interesuje , ale zawsze sprawiał wrażenie ,,zimnego miasta " czego nigdy nie odczułam w Krakowie bywając również wielokrotnie . Być może główną rolę odgrywa tu psychika -Wrocław jest polski , ale nie był , Kraków był polski i jest .
Nie czułam nigdy takiej atmosfery , ciepła , spontaniczności na Rynku Głównym Wrocławia jak na Rynku w Krakowie .
Co zaś tyczy się Gdańska to jest miastem, które darzę szczególnym sentymentem dlatego wszystko co z Gdańskiem związane, co z Trójmiasta to mnie się podoba
Gdańsk Brzeźno
-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 1
Wrocław zimny ? czyzby przeze mnie?Rachel pisze:A wiesz Margot, ja mimo iż zachwycam się Wrocławiem bo wiele o nim czytałam, bo to miasto rodzinne mojego ojca, bo kocham wodę a tej jest tam sporo, mam podobne do Twoich odczuć? Dlatego koniecznie powinnam tam pojechać. Nie wiem dlaczego do tej pory nie odwiedziłam Wrocławia? Znam każdy zakątek Polski (no może prawie każdy) a Wrocław wciąż pomijałam mimo iż moja ciekawość co do tego miasta jest wielka. Może właśnie przez skórę czuję to zimno, a ja jestem bardzo ciepłolubną kobietąmargot pisze:Rachel bywając wielokrotnie we Wrocławiu nie neguję absolutnie , że jest piękny jak cały Dolny Śląsk . Zwracałam zawsze szczególną uwagę na starą zabudowę ponieważ to mnie interesuje , ale zawsze sprawiał wrażenie ,,zimnego miasta " czego nigdy nie odczułam w Krakowie bywając również wielokrotnie . Być może główną rolę odgrywa tu psychika -Wrocław jest polski , ale nie był , Kraków był polski i jest .
Co zaś tyczy się Gdańska to jest miastem, które darzę szczególnym sentymentem dlatego wszystko co z Gdańskiem związane, co z Trójmiasta to mnie się podoba![]()
Wrocław to miasto młodych i dynamicznych ludzi pełnych wyobraźni i fantazji.....
Przyjazne dla wszystkich odwiedzajacych !
Wrocław najbardziej przyjaznym miastem w Polsce bezapelacyjnie zwyciężył w tym rankingu -
na nasze miasto zagłosowało 15 proc. ankietowanych.
Zaraz za Wrocławiem uplasowała się Gdynia (11 proc.).
Dobrą opinią cieszy się również Kraków (10 proc.), miejsce czwarte zajął Poznań (8 proc.), a piąte - Gdańsk (7 proc.).
Interesujące mogą wydawać się również Warszawa (6 proc.), Białystok (5 proc.), Rzeszów (5 proc.), Lublin (5 proc.) i Toruń (4 proc.).
Takze sceptycznie nastawione panie do Wroclawia .zapraszam zobaczyc nasze miasto
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Fakt,atmosfery Krakowskiego Rynku nie przebije w żadnej formie.
-
Rachel
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 52 razy
Co człowiek to inne odczucia
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Moje spostrzeżenia nie są z ostatnich lat , poznałam Wrocław ten przed powodzią i ten po powodzi .
Nie opieram się na badaniach wykonywanych na zlecenie gdzie z góry wiadomo kto ma wygrać , kto ma większą siłę przebicia - za tym idą pieniądze i Wrocław w tym jest mocny nie zaprzeczam .
Młodzi ludzie są wszędzie , w każdym mieście i nie oznacza to , że tylko we Wrocławiu są dynamiczni i pełni fantazji - oczywiście są , ale nawet młode twarze pamiętam właśnie zupełnie inne niż jak podałam przykład w Krakowie .
Ogólnie brak klimatu i nic nie zmieni odniesionych wrażeń , wspomnień ...
Swoje zdanie również mam na temat choćby Opola , Świdnicy i wielu innych miast , miejscowości , które udało mi się zobaczyć , poznać ludzi tam mieszkających .
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
- aqula
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
- Oddział NFZ: Pomorski