Carpe diem.....

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Re: Carpe diem.....

Post autor: eluunia »

Elciu tylko nie bój się jutra..... a ono wtedy zaskoczy Cię czymś.........czego nigdy byś się po nim nie spodziewała
- bo to jutro jest naprawdę przewrotne. Wiem przecież to ja kształtuje własne jutro....prawda... ale jest jeden warunek –
.........że nie klęczę przed nim na kolanach i nie błagam, by było mniej wymagające..... ;) Nie będę bała się jutra...a ludzi :(
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Elu :kwiat: nie bój się jutra a przed ludźmi miej otwarte serce i szczery uśmiech. Przecież to potrafisz :!: :)
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

...........Dziś taki dzień wspomnień ....A one uderzają z tak niewyobrażalną siłą,że przeżywamy miniony czas jeszcze mocniej...Chyba bardziej boleśniej ...To jest straszne…Kiedy ktoś kogo się bardzo mocno kocha odchodzi z naszego świata tak z dnia na dzień….Dla każdego z nas…Niby to takie oczywiste prawda?…Ale zawsze tak samo bardzo boli…Wiem że nie można czekać do jutra aby mu powiedzieć jak bardzo go kochamy ...
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

..............Dbajmy o każdy dzień ...O każdą codzienność ...Bo to tylko chwila ulotna jak mgła ... :) On się nigdy nie powtórzy ;) ...Zawsze będzie inny :)
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

...........Dziś miałam fajny dzień ...Jakaś odmiana po wczorajszym podłym nastroju :) Przecież musi kiedyś być ten fajny dzień bo każdy zasługuje na szczęście :) i każdy ma do niego prawo, ale Elciu musisz pamiętać, że ono nie leży na ulicy za każdym rogiem…Możesz go w ten sposób znaleźć, jeśli się go usilnie szuka…Natomiast nie szukając, często jesteśmy zaskakiwani takim nagłym znaleziskiem :D …To w takim szczęściu jest piękne…Bo lepiej być zaskoczonym, niż rozczarowanym… ;) Może szczęście to trudna umiejętność znajdowania plusów w każdym niepowodzeniu, traktowania porażki jako wyzwania///pomyśl o tym Elciu przecież Ty umiesz myśleć :lol: :lol: ...ale sobie porozmawiałam sama ze sobą :lol: :lol:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,Elciu bardzo ładnie sama z sobą rozmawiasz- przypomina mi się czasami moja sytuacja kiedy staje przed lustrem i mówię sobie- przecież to wszystko jest do wykonania i zrobienia,wszystko będzie dobrze a to zależy głównie ode mnie, drobnostki składają się na całokształt,uśmiech,pogoda ducha i pozytywne nastawienie, a teraz póki co......Carpe diem..... :) :) :)
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

:lol: :lol: :lol: Wiesz Andrzejku ja czasem głośno myślę :lol: :lol: ....Ale w ostatnim tygodniu jak patrzyłam rano w lustro to widziałam uśmiechniętego klauna który za swym szczerym uśmiechem chował swoją duszę.... Skrywa ją, żeby tyl­ko nikt nie zobaczył......Aby nikt nie widział moich łez, smutku i bezradności …Bo przecież klaunowi płakać nie wypada ;) …Nawet wtedy, kiedy to Jego serce zalewa się łzami… Nie wypada, nie wolno, bo gdyby jakiś widz gdzieś w kącie zabłąkany zobaczył smutnego klauna?…To co by sobie pomyślał o Klaunie bez uśmiechu?…O klaunie zapłakanym?… ...Ale dobrze że klaunowi już przeszło i jego dusza znów się raduje ..... :) :D
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Eluniu- możesz tak o sobie mówić i myśleć :!: każdy sposób przetrwania i wyjścia na prostą jest dobry jeżeli skutkuje- a to że jeszcze możemy patrzeć na siebie w lustrze świadczy o tym że jeszcze nie straciliśmy do siebie szacunku- muszą być te dobre i te beznadziejne dni bo to urok Naszego Życia i dlatego skubanie dnia z tego co jest Nam potrzebne i dodaje energii i werwy do przetrwania w oczekiwaniu na to ....wspaniałe i beztroskie Życie, to normalne zachowanie, jedni przyznają się do chwil słabości,a drudzy zgrywają twardzieli- jeżeli lądujemy w miarę łagodnie po tych zawirowaniach i turbulencjach to świadczy to o Naszej sile do przetrwania i istnienia jako te szare ludzkie istoty- mamy serce,duszę- kochamy,nienawidzimy,płaczemy,śmiejemy się i tak w kółko i bez przerwy- Uszy do Góry, jutro też jest dzień i postarajmy się go nie spartolić- może nie być słońca i padać deszcz,ale w Naszych oczach osoby-zwłaszcza bardzo Nam bliskie powinny widzieć mnóstwo ciepła i...miłości- recepta na przetrwanie :!: a skubanie dnia, zwłaszcza z tych pozytywów dla Nas niech Nam wejdzie w krew bo ułatwi i umili Nam to życie :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

.....Andrzejku bo u mnie jak w piosence :)
Klaun, zakochany klaun
On ma takie czułe serce
Jest jak rozbity dzban
Klaun, zakochany klaun

I po cóż ci to mały klaunie
Ten smutek, ta tęsknota
Wszak wiesz, że i tak
Małego klauna wszyscy kochają :D :lol: :lol:
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

... :kwiat:
Obejrzyjcie, proszę, ten krótki filmik...

http://bebzol.com/pl/6-minut-tego-filmu ... 30208.html
ODPOWIEDZ