Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Dostałam od lekarza skierowanie do szpitala oddział rehabilitacyjny i mam sama sobie wybrać szpital w którym chcę sie rehabilitować
W ogóle nie jestem w temacie ...jaki szpital wybrać na schorzenia ruchu ...jaki jest czas oczekiwania ....ile trwa pobyt itp
Prosze pomóżcie
Pisałam wcześniej dużo na ten temat,postaraj się odszukać.
Dwa do trzech lat to marzenie.Niektóre ośrodki w ogóle nie przyjmują już skierowań,bo kolejka jest nawet do 7 lat.
Nie tylko w sanatoriach są oddziały rehabilitacji, krócej się czeka w normalnych szpitalach.Jest taka strona pt. Ogólnopolski Informator O Czasie Oczekiwania Na Świadczenia Medyczne, trochę zaniżają te kolejki, ale można tam dzwonić.
Sylwiah77, ja w ubiegłym roku też szukalam takiego szpitala. Z internetu wypisałam sobie wszystkie szpitale -sanatoria ze specjalnością taką, jak Twoja i dzwoniłam osobiście po wszystkich. Ostatecznie nie skorzystałam, bo wyjazd pokrywałby się z innym wyjazdem. Rzeczywiście kolejki są długie, w niektorych ośrodkach nawet bardzo długie.Proponuję zadzwoń do Continental w Krynicy Górskiej. W styczniu tego roku, jak dzwoniłam okres oczekiwania był śmiesznie krótki- kilka miesięcy. Na tę chwilę z pewnością sie zmieniło, ale dzwoń i staraj się rozmawiać o swoim przypadku z samym ordynatorem. Jak tak zrobiłam. Powodzenia
Ida w tej przeglądarce nie ma większości ośrodków.
Jeżeli chodzi o Continental wcześniej nie mieli oddziału rehabilitacji narządu ruchu.Być może to nowy ich produkt i dlatego jeszcze nie było kolejek.
Nie ma ośrodków, bo to jest wykaz szpitali, a nie sanatoriów. W szpitalach są oddziały rehabilitacji ogólnoustrojowej i można sprawdzić, czy dotyczy to narządu ruchu. Wykaz jest na podanej przeze mnie stronie pod hasłem "oddział rehabilitacyjny".
Kochani powiedzcie mi jeszcze czy moge w równym czasie wysłać skierowanie na rehabilitacje do szpitala i starac sie o skierowanie do sanatorium z NFZ ?
Wszystko zależy od NFZ.....w mazowieckim można.
Jedno wysyłasz pod wskazany adres,a drugie do funduszu.
W obydwu przypadkach czekasz na zakwalifikowanie.