Wyjeżdzam do "Perły" w Ustce 29.04.2015

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
miras49
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2015 11:35
Oddział NFZ: Mazowiecki

Wyjeżdzam do "Perły" w Ustce 29.04.2015

Post autor: miras49 »

Witam!
Jadę do Ustki i zastanawiam się czy nie jechać samochodem. Jeśli znajdzie się dwóch współtowarzyszy podróży, to wyjazd byłby z Warszawy. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Re: Wyjeżdzam do "Perły" w Ustce 29.04.2015

Post autor: jan19557 »

Radzę jechać samochodem . Perła jest ostatnim sanatorium , na końcu drogi około 3 km. Wzdłuż morza troszkę bliżej ale ze 2 też będzie więc samochód ci się przyda i lepiej z bagażami. Ja jeździłem do Ustki z Lublina i wcale nie żałuję i polecam jechać 7. Powodzenia
Awatar użytkownika
miras49
Kuracjusz
Kuracjusz

Zapewne tak też i zrobię, choćbym miał jechać sam, a może ktoś po drodze, będzie miał ochotę dołączyć! Zobaczymy.
Dzięki za radę, skoro tam byłeś, to możesz mi napisać, jak tam jest?
...bo w Ustce, to ja byłem, ale na poligonie :D
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam miras w dziale oceniam sanatorium strona 44 jest opis kuracjuszy przebywających w perle ustce autentyczne opisy kuracjuszy
przebywajacy w tym sanatorium będzie dobrą informacją pozdrawiam :kwiat: :roll:
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Mirek poczytaj opisy jak radzi Grażynka bo ja byłem kilka razy obok Perły, ale wewnątrz nie byłem . Ja mieszkałem w Radości obok portu. Jak pojedziesz to sam zobaczysz gdzie bo to największy budynek przy deptaku. Powodzenia.
Awatar użytkownika
miras49
Kuracjusz
Kuracjusz

Dzięki za podpowiedź. Byłem na wskazanej przez Was stronie, ale zbyt wiele to się nie dowiedziałem :(
Zawarte tam informacje są sprzed ponad dwóch lat. Napawam optymizmem, że przez ten czas poszło ku lepszemu, a nie ku gorszemu.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Miałam w Perle pokój dwuosobowy, z balkonem, , oczywiście łazienka tez.Do morza bardzo blisko, chyba 50 m , zaraz za sanatorium zaczyna się las.Na plażę zejść trzeba po schodkach, ale za to z góry wspaniały widok na zachód słońca. Wszystkie zabiegi na miejscu, tylko , gdy byłam, na niektóre zabiegi dowozili do zakładu przyrodoleczniczego. Wtedy taki busik woził kika razy z i do miasta.Na dole kawiarnia, , mieliśmy fajne towarzystwo, to byly tańce codziennie.Duzy taras, gdzie można było się opalać.Do Biedronki nie tak bardzo daleko, , zresztą spacery wskazane.Dobre nastawienie i wtedy będzie super.
Awatar użytkownika
miras49
Kuracjusz
Kuracjusz

Czyżby NFZ zafundował mi turnus indywidualny w tym terminie :?: :shock:
Mój adres e-mail do kontaktu;
[email]

Pozdrawiam Wszystkich czytających ten post
Ostatnio zmieniony 03 maja 2018 22:28 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto email
Awatar użytkownika
jaga167
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2015 08:11
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: jaga167 »

[quote="miras49"]Czyżby NFZ zafundował mi turnus indywidualny w tym terminie :?: :shock:

Miras, zadaję sobie identyczne pytanie :) Jadę do Buska Zdroju i nie odezwał się nikt, kto tam jedzie w moim terminie. Jutro się przekonam, bo rano wyruszam w drogę. W Ustce byłam wielokrotnie ale w sanatorium"Tęcza". Do Perły chodziłam na tańce. Perła jest bardzo ładnie położona, prawie w lesie, pachnie sosną, cisza, spokój. Ustka jest bardzo przyjemna, no i nasze piękne, zdrowe morze!!!! Zazdroszczę Ci i mam nadzieję, że w Busku też będzie miło i zdrowo :) Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
miras49
Kuracjusz
Kuracjusz

Jaga , byłem w tamtych rejonach kilka razy, tylko bliżej Jarosławca, a dokładniej w Wicku na poligonie.
...tak na marginesie;
Czytając posty i opinie niektórych forumowiczów, można dojść do wniosku, że to prawie to samo ( tu i tu duuużo się dzieje)
Nie jeden kuracjusz wracając z sanatorium, jest bardziej zmęczony niż żołnierz wracający z poligonu :lol:
...ale nam to nie grozi, bo i Ty i ja jedziemy na turnusy indywidualne. :(
Życzę Ci więc!
Szczęśliwej podróży, wspaniałej pogody i miłego wypoczynku
ODPOWIEDZ