Jadę do Anki w Szczawnie zdroju

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
haha444
Na forum od: 08 kwie 2015 21:19
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 0

Jadę do Anki w Szczawnie zdroju

Post autor: haha444 »

Dostałam skierowanie razem z mężem do sanatorium Anka w Szczawnie Zdroju.
Znalazłam że tam są tylko pokoje studio czyli 2 pokoje 2 osobowe ze wspólną łazienką.

Czy ktoś był już w Ance i mógłby mi napisać kilka słów o tym sanatorium.??

Czy mógłby mi ktoś poradzić jak można by załatwić pokój 2 osobowy z własną łazienką. Mąż choruje na prostatę wstaje w nocy do łazienki prawie co godzinę nie bardzo wyobrażam sobie wspólną łazienką z jakimiś innymi osobami?
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Jadę do Anki w Szczawnie zdroju

Post autor: sztani »

Witaj. Rzeczywiście mało jest wiadomości na forum o tym sanatorium. Wpisz w prawym górnym rogu ( lupka ) nazwę sanatorium i miejscowość jest kilka info na ten temat.Pozdrawiam
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

W Ance w Szczawnie byłam 2 razy ale już kilka lat temu. Żałuję, że nie wiem nic o pokojach 2 os. ale z całą pewnością są nie tylko studia 2+2 . Ja mieszkałam w studio 1+1 na 1 piętrze super z małym balkonikiem takim w wieżyczce , i raz w 1 os. na parterze . Są też wieloosobowe 3 i 4. Myślę, że może 2os. nie mają wiele ale jakieś są. Za moich pobytów siostrą oddziałową była Pani Ewa Liszowska i do niej jeśli mogłabym radzić należałoby zadzwonić jak najwcześniej i porozmawiać o możliwościach. Jeśli już ta Pani nie pracuje to po prostu rozmawiać z siostrą oddziałową . Jeśli nie byłoby takiej możliwości to uzdrowisko ma inne budynki w swoich zasobach i może dokonać przesunięcia do innego obiektu. Tak byłam raz przesunięta właśnie do Anki na 1 os. ale jak napisałam wcześniej było to już "trochę dawno ". Można też zadzwonić do dyrekcji uzdrowiska lub napisać pismo koniecznie dołączając jakieś zaświadczenie od lekarza o chorobie i konieczności odpowiednich warunków t.j pokoju 2 os. z łazienką do wyłącznej dyspozycji.
Myślę, że uda się to Państwu załatwić wcześniej bo w dniu przyjazdu mogłoby być już znacznie gorzej. Nie pisze Pani od kiedy macie turnus ja będę w Domu Zdrojowym od 9 maja. Serdecznie pozdrawiam i może do zobaczenia :)
haha444
Na forum od: 08 kwie 2015 21:19
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: haha444 »

My jedziemy dopiero od 29 maja.
Dziękuję za zamieszczone informacje. Może uda mi się coś załatwić zgodzie z Pani sugestiami.
ODPOWIEDZ