a może do muzeum ?
-
forumowicz
a może do muzeum ?
Niedawno na jednej z aukcji, za obraz Picassa; "Kobiety z Algieru" zapłacono 179,4 mln.dolarów !!!
A w najbliższą sobotę, żeby nie zabierać popołudnia grill-owiczom i sympatykom zimnego piwka, w wielu miastach, po godz 18.00, jest proponowana ... i to za darmo - "N o c m u z e ó w" !!! Ja zachęcam. Miłego weekendu. Pozdrawiam.
-
forumowicz
Re: a może do muzeum ?
-
forumowicz
"Pomysł otwierania muzeów wieczorem narodził się właśnie w tym kraju, w 1999 roku(we Francji). Od 2005 Noc Muzeów organizowana jest w całej Europie. Nie jest to jednak zwykle zwiedzanie - muzea i inne placówki kulturalne przygotowują różne atrakcje. "
inne źródła mówią że Niemcy 1997 roku otworzyli podwoje muzeów, ale czy to istotne , my też w tym uczestniczymy i bardzo dobrze
Nikt nie nakazuje uczestniczenia w wydarzeniach kulturalnych , można w tym czasie pod kocykiem oglądać TV.
-
forumowicz
Dlatego,ze w ciągu dnia można iść w każdym innym terminiePink pisze:Wszystko w porządku. Tylko dlaczego tzw. imprezy kulturalne muszą się odbywać w nocy? No, dlaczego?
Poza tym wg mnie to bardzo fajna sprawa, przyciąga dużo młodzieży i rodziców z dzieciakami, bo nocna wyprawa jest zwyczajnie atrakcją
I nie wiem jak Ty, ale ja w muzeach bywam praktycznie tylko wtedy, gdy jestem na urlopie, bo w ciągu tygodnia jestem w domu najwcześniej po 17, a w soboty nadrabiam zaległości w pracach domowych. Wg mnie muzealna noc to świetna sprawa i żałuję,że w tym roku nigdzie nie mogę się wybrać, ale termin został już zaklepany dawno przez moja przyjaciółkę na inne miłe spędzanie czasu
-
forumowicz
Owszem. Prawie wszystkie "imprezy" i "imprezki" zaczynają się przynajmniej wieczorem lub w nocy.AgaC pisze:Poza tym ile tych imprez kulturalnych odbywa się nocą?
Imieniny, barabara, itd.
Ciemna noc na dworze, do muzeum pędzi kto może, raz dwa trzy, pędź i ty
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 4
- Princi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 17 cze 2014 16:28