Zmiana terminu.

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
hontra
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 cze 2015 16:56
Oddział NFZ: Śląski

Zmiana terminu.

Post autor: hontra »

Witam. Wie ktoś czy można wystąpić do NFZ o zmianę przyznanego terminu sanatorium na inny? Jest taka możliwość? Jesli tak można zrobić to dają w to samo miejsce czy znów loteria? Pozdrawiam. ps wiem ze najprościej wykonać telefon do NFZ ale dziś i w wczoraj nikt nie odbierał może juz urlopy mają. .......
forumowicz

Re: Zmiana terminu.

Post autor: forumowicz »

Mozna wystąpić to samo miejsce ? chyba że tam mają jeszcze w dalszym terminie nie obsadzone.Podstawą do zmiany są przypadki losowe inne nie :o :)
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

Hontra, wpisz w prawym okienku z lupą "zmiana terminu" i wyskoczy Ci kilkanaście podobnych tematów:)
Podstawą do zmiany na pewno jest choroba lub pobyt w szpitalu (zwolnienie lekarskie).
Natomiast mój nfz uznał kiedyś brak zgody pracodawcy (na piśmie) na urlop w danym terminie; wyznaczono wtedy inny termin i inne miejsce.
hontra
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 cze 2015 16:56
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: hontra »

serendipity pisze:Hontra, wpisz w prawym okienku z lupą "zmiana terminu" i wyskoczy Ci kilkanaście podobnych tematów:)
Podstawą do zmiany na pewno jest choroba lub pobyt w szpitalu (zwolnienie lekarskie).
Natomiast mój nfz uznał kiedyś brak zgody pracodawcy (na piśmie) na urlop w danym terminie; wyznaczono wtedy inny termin i inne miejsce.
Dzięki za inf. Po niedzieli sproboje do NFZ zadzwonić zobaczę co tam powiedzą. Pozdr. ps rozumie ze wiadomości na priv nie można na forum pisać?
bozenag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2014 15:28
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: bozenag »

Umnie w małopolskim tylko choroba albo zaświadczenie od pracodawcy jest powodem o zmianie terminu ale w śląskim bardziej są przychylni o zmianę :D
forumowicz

Hontra można pisać po to jest przy nicku PW :) :kwiat:
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Mi zmienili bez problemu i czas i miejsce ( Nałęczów na Kołobrzeg). W nfz byłam osobiscie i musiałam napisać uzasadnienie..takie ble ble :D
forumowicz

Jedni mogą zmienić termin i miejsce, inni nie.
Jak widać nadal są lepsi i lepsiejsi ;)
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: adamadi »

Anka_K pisze:Mi zmienili bez problemu i czas i miejsce ( Nałęczów na Kołobrzeg). W nfz byłam osobiscie i musiałam napisać uzasadnienie..takie ble ble :D
No bo ....już to było gdzieś napisane :D my mamy najlepsiejszy NFZ ze wszystkich ;) 8-)
forumowicz

:lol: :lol: :lol: no już się tak nie chwalcie ;) mojemu mężowi też zmienili termin i sanatorium na pisemną prośbę .Myślę że dobre uzasadnienie daje przepustkę do takich zmian :)
ODPOWIEDZ