WIARYGODNOŚĆ OPINI

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
jackowski
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 16 lip 2011 10:20

WIARYGODNOŚĆ OPINI

Post autor: jackowski »

Planując wyjazd na turnus rehabilitacyjny próbowałem poznać opinie o ośrodkach , wybrałem Malwę w Polanicy . Na stronie ośrodka komentarze były wręcz rewelacyjne a i sam opis ze stronki bardzo dobry. Po przybyciu na miejsce okazało się że nie do końca odpowiada to prawdzie , z opisu wynikało że ośrodek jest enklawą spokoju i ciszy. . Jeżeli uznać można obiekt oddalony od bardzo ruchliwej drogi o około 10-15 metrów za taki to mam wątpliwości. Sam obiekt raczej dość przyzwoity a baza zabiegowa na dobrym poziomie. Jeżeli chodzi o wyżywienie to obiady smaczne lecz śniadania i kolacje byle jakie i byle { mielonka 3 dkg ½ serka topionego i kilka plasterków ogórka stała norma } co przy stawce żywienia żywienia zbiorowego 44 zł. Budzi wątpliwości. Taką opinie próbowałem dopisać do wcześniejszych na stronce ośrodka ,mimo że z opinia mojej i osób przebywających w tym czasie była zgodna z naszymi odczuciami i prawdą nigdy się nie ukazała w komentarzach. Wiedziony doświadczeniem proponuję z rezerwą podchodzić do opinii o ośrodkach wpisanych na stronach przez nie administrowanych.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Re: WIARYGODNOŚĆ OPINI

Post autor: administrator »

jackowskiemu chodzi raczej o strony/fora prowadzone przez sanatoria. Natomiast forum nasze-sanatorium nie jest stroną zależną od jakiegokolwiek ośrodka, dlatego też opinie tu zamieszczane są pewnie bardziej obiektywne i wiarygodne.
Zapraszam więc do zamieszczania swoich opinii, nie tylko tych złych ale też i dobrych.
jackowski
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Szanowni państwo podzieliłem się swoimi odczuciami z pobytu na turnusie rehabilitacyjnym , nie mając na celu przedstawienie w złym świetle ośrodka , lecz w miarę solidne opisać tego co może zastać kolejna osoba. Nie pisałem tylko o minusach ośrodka ale także o tych pozytywnych , pisałem o nie złym standardzie ośrodka , smacznych obiadach nie złej bazie zabiegowej . Nie rozumiem więc zarzutów o samych krytycznych uwagach o ośrodku z mojej strony, proponuję sierotce przeczytanie komentarza z uwagą. Pozdrawiam
jackowski
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witam ponownie – Moja opinia o ośrodku na ich stronce była dokładnie taka sama jak tutaj napisałem i pozytywy i niestety minusy . Zgadzam się że miała pani prawo mieć wątpliwości nie znając wpisu , lecz proszę wierzyć napisałem żeby kolejni kuracjusze mieli lepszy ogląd co mogą na miejscu zastać. Pozdrawiam
VIOLINA
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 paź 2009 01:18

Post autor: VIOLINA »

pozdrawiam. ja z dzieckiem często wyjeżdżam po sanatoriach - bo 2 razy do roku. Często wchodzę na tą stronę i sama często piszę zalety i wady danych sanatoriów. osobiście uważam, że nie powinno się łączyć sanatoriów dla dorosłych z sanatoriami dla dzieci pod opieką opiekunów. odradzam takich wyjazdów. Sanatorium Argentyt w Dąbkach jest przykładem, gdzie warunki są super, zabiegi na wysokim standarcie, ale sala zabaw dla dzieci połączona jest z salą bilardową z której korzystają dorośli częśto pod wpływem zbyt dużej ilości alkoholu. poza tym nie wszyscy dorośli aprobują biegające dzieci, a my matki nie zawsze tolerujemy pijanych podrywających panów, którzy przyjeżdżają z zakładów pracy.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Opinie jak zawsze bywają obiektywne i subiektywne.W przypadku tym głównie subiektywne.A jak wiemy taka opinia zależy od wielu czynników.Wyjeżdżasz,masz super pogodę,świetne towarzystwo to po powrocie masz świetne zdanie o obiekcie,bo siłą rzeczy wiele ci umyka.
Odwrotna sytuacja-leje deszcz,koleżanka lub kolega z pokoju z towarzystwem na baletach,książka nudna,wtedy zaczynasz dostrzegać zacieki na ścianach,niedomytą łazienkę,słyszysz głośnych sąsiadów....itd.Wracasz do domu i narzekasz jak tam było brzydko,obsługa nie taka,windy się psują(nie przeszkadza ci to jak spieszysz się na balety np).
Mnie na przykład ulica za oknem nie będzie przeszkadzać,bo jestem do tego przyzwyczajona z racji zamieszkania.Może mi na przykład przeszkadzać dym z papierosów osoby palącej na sąsiednim balkonie.
Czyli reasumując nie spodziewajmy się opinii obiektywnych,tylko odczuć naszych (niestety subiektywnych) po prostu.
marselina
Na forum od: 11 kwie 2013 20:16

Post autor: marselina »

czytam te posty i tak mnie świerzbi język że nie wytrzymałam
Mili Państwo tak naprawdę więcej jest negatywnych bo lepiej się takie czyta a my z gruntu lubimy ponarzekać bo tak fajniej i do tego jesteśmy przyzwyczajeni mało pisze się o zabiegach , o płatnościach mało pisze informacji dla osób takich jak ja ( które nie wiem czy się cieszyć) wyjeżdżają po raz pierwszy .dużo za to informacji o podbojach imprezkach romansach czasami odnoszę wrażenie że to portal randkowy a nie ten jakim powinien być. narzekamy narzekamy i jedno mnie zastanawia po co do jasnej cho...... czekacie rok albo i dłużej na skierowanie jedziecie za darmo tzn w refundacji a potem .......piszecie że pielęgniarki sprawdzają o 22 czy jesteście na miejscu, itd itd -proponuje wczasy na Ibizie i załatwiony temat późnych powrotów i reszty.
pozdrawiam życzę udanego wypoczynku i szybkiego powrotu do zdrowia
Marselina
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Mnie zawsze zastanawia jeden fakt, to że my za pobyt płacimy np 500 zł to nie oznacza ze dostajemy coś za darmo.Pozostała część jest pokrywana tez przez nas bo całe zycie odprowadzamy na to podatki.Dlatego różnicowanie komercji i NFZ,ZUS KRUS jest krzywdzące.Poza tym mnie zawsze zastanawia dlaczego za ta samą stawke zywieniową jeden osrodek potrafi podawać smaczne , zróżnicowane posiłki a inny nie.Po prostu pewne ośrodki powinny być wykluczone z możliwości podpisywania kontraktów z ZUS,NFZ KRUS, bo sie nie nadają, sa w remoncie lub nie spełniają wymogów.A opinie o sanatoriach wydajemy w zależności od tego jak miło spędzilismy czas, czy zabiegi były dla nas odpowiednio dobrane,czy ludzie spotkani na naszej drodze byli interesujacy itd...
Awatar użytkownika
graszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 kwie 2012 11:23

Post autor: graszka »

Nie należę do osób "czepialskich":) generalnie jestem zawsze zadowolona z pobytów w sanatoriach. Muszę się jednak zgodzić ,że w niektórych ośrodkach obsługa dzieli kuracjuszy na tych "lepszych" i "gorszych". Dotyczy to szczególnie obcokrajowców. Byłam w styczniu w górach w jednym z ośrodków sanatoryjnych - prywatnie. Na tym turnusie były również dwie Niemki, które oprócz tego, że bardzo narzekały i ciągle miały jakieś uwagi , a to do jedzenia, że zbyt zimne, to owoce nie takie,to inną herbatkę piją w domu :shock: , a to ,że inne osoby przechodzą obok i je potrącają, a przecież one mają różne dolegliwości ;) Nawet poskarżyły się w tej sprawie menadżerce na stołówce i ona zwróciła uwagę, aby Pań nie potrącać bo są chore :roll: . Nawet zmieniono im miejsca by nikt im nie przeszkadzał. Na zabiegach również zawsze miały pierszeństwo . Mnie to okropnie zdenerwowało bo przecież każdy kuracjusz ma takie same prawa i ten prywatny i ten z NFZ i tem mówiący innym językiem.Takie zachowanie personelu w ośrodku powoduje pewne antagonizmy ,a tak nie powinno być.
Bozena2
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2012 08:07

Post autor: Bozena2 »

witam. wydaje mi się, że wiele zależy od naszego nastawienia. Jeśli jesteśmy optymistami o pogodnym usposobieniu wszędzie zobaczymy pozytywy. Zawsze cieszę sie na wyjazd do sanatorium bo jest to czas tylko dla mnie. Rzadko kiedy w miejscu zamieszkania pozwalamy sobie na taką kumulację zabiegów, bo przeważnie trzebaby iść na zwolnienie, więc to jest 1 powód do radości. Jeden ośrodki zapewniają bogatszą bazę zabiegową inne uboższą, ale zawsze jest ich dużo. 2 powód jest taki, że niczego nie trzega gotować, robic zakupów: wszystko mamy podane. Owszem wolę, jeśli posiłki są smaczne, pieczywo jasne, ciemne do wyboru, surówek pod dostatkiem itd. 3 powód to taki, że po obiedzie i zabiegach mogę zwiedzać, spacerować, chodzić z kijkami, robić to, na co w domu ma sie niewiele czasu, a jeśli już to trzeba wybierać. A wieczorne tańce to super dopełnienie dnia. Wszystkim życzę uśmiechu i super ośrodków, no i, jeśli nie mamy 1 sympatycznych współlokatorów. pozdrawiam Bożena
ODPOWIEDZ