Sanatorium Borkowo 22 112015

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
aga240876
Na forum od: 15 lis 2015 20:11
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Sanatorium Borkowo 22 112015

Post autor: aga240876 »

Wyjezdzam do Borkowo ktos cos wie jak najlepiej dojechac jak warunki wrazenia bede wdzieczna za odpowiedz pozdrawiam wszystkich.
swiro 2005
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2015 21:03
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Sanatorium Borkowo 22 112015

Post autor: swiro 2005 »

Witam, do Połczyn -Zdrój jechałem Warszawa -Toruń - Bydgoszcz- Połczyn , do sanatorium Borkowo trochę ciężko trafić , należy jadąc od Bydgoszczy A jakieś 3 KM przed Połczyn - Zdrój skręcić w lewo na nowej obwodnicy , są takie małe karteczki ze strzałkami Borkowo należy kierować się w/g tych karteczek. Warunki w Borkowo są niezłe jedzenie idealne żeby troszkę schudnąć ( co mi się udało ) pokoje raczej malutkie , ciężko swobodnie ustawić suszarkę do ubrań, czystość pokoi taka sobie, budynek troszkę stary , szerokie schody , winda, kuracjusze rozlokowani są od parteru do piętra II, jest jeszcze poddasze, świeżo wyremontowana stołówka, oraz salka do ćwiczeń z nowymi urządzeniami , to jest plus . Mają też nowe łóżko do hydromasażu i nowe wanny do masażu perełkowego , rehabilitanci są dość mili można porozmawiać. Minusem jest to że na basen trzeba jeżdzić jakieś 3 km do innego sanatorium , nie ma kawiarni , sklepiku. Wokoło tylko las i jeziora.
pozdrawiam.
aga240876
Na forum od: 15 lis 2015 20:11

Post autor: aga240876 »

Dzieki chyba bede jechala autobusem itaj w niedziele raczej beda kwaterowac a w poniedzialek pewnie rozpisywac zabiegi.Ze glusza akurat mi nie przeszkadza tego potrzebuje a basen to wiedzialam zawsze zamieniam na wanny bo bym byla chora do konca turnusu albo by mnie polamalo.Moze taksowka podjade bo pewnie nie bedzie taki koszt jak myslicie?mam pytanie czy ktos sie orientuje czy lekarz w senatorium potrzebuje na cito moze wypisac o przedluzenie swiadczenie rehabilitacyjne jsk dokumenty bede miala ze soba na nfz graniczy z cudem dostac sie do neurologa i neurochirurga a raczej mnue to czeka.pozdrawiam i bardzo dziekuje.
swiro 2005
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2015 21:03
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: swiro 2005 »

Aga taxi brało chyba dyszkę od osoby , raz przyjechały 4- babki razem zapłaciły 40zł , a telewizja na turnus kosztowała 80zł od pokoju , parking 90zł od miejsca .
pozdrawiam.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witajcie,

od parku połczyńskiego do Borkowa jest 3 kilometry , przy ośrodku Marta jest przystanek BUS , co godzinę jedzie busik , ale tam też trzeba z dworca dojść. Rzeczywiście pozostaje taksówka , prawdą jest , że od osoby kasują po 10.
Jak już będziesz na miejscu , wówczas kursuje sanatoryjny bus z Borkowa do Gryfu i Podhala , trzeba tylko zapytać w recepcji , po zakupy łatwiej się wówczas wybrać.
Aga , myślę , że lekarz sanatoryjny nie da Ci skierowania do specjalistów, ale jeśli masz skierowanie to możesz spróbować, w Połczynie jest szpital i są lekarze, może nie ma kolejek .
Natomiast od lekarza w sanatorium dużo zależy , może wnioskować do ZUS-u aby przedłużyć pobyt o następny turnus , bo np w/g niego rokujesz znaczną poprawę zdrowia i uzasadniona jest dalsza rehabilitacja , będziesz miała 4 badania lekarskie .

Dobrego pobytu :kwiat:
nospik
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 gru 2011 18:16

Post autor: nospik »

Witaj. Byłem tam w zeszłym roku. Jak chcesz dobrego lekarza to poproś żeby pani ordynator była twoim prowadzącym. Jest neurologiem. Prywatnie wykonuje masaże rehabilitantka Małgosia. Do centrum przez park 3km z górki, gorzej z powrotem. Co do jedzenia to po pierwszym obiedzie narobiłem rabanu o ilość jedzenia po czym się poprawiło. ogólnie straszne nudy a byłem latem. Zimą to tylko można współczuć.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam Aga super informacje już napisane 8-) będac na kuracji w Połczynie Zdrój .
Kuracjusze duża ekipa z Warszawy przyjechała właśnie tym kursem co pisał nspik .
Napewno ktoś pojedzie towarzystwo już po drodze będziesz miała 8-)
Niedziela kurs rano Warszawa zachodnia 05;OO Połczyn Zdrój 13;33
Niedziela zabiegów nie ma ,busy też nie kursują pozdrawiam :) :kwiat: 8-)
Awatar użytkownika
Roman_224
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2015 17:27
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Sanatorium Borkowo

Post autor: Roman_224 »

Jadę samochodem z Bydgoszczy do sanatorium Połczyn Zdrój w dniu 04.01.2016.r
Mogę zabrać dwie osoby z Bydgoszczy lub trasy przejazdu.
Kontakt tel : 601637236
ODPOWIEDZ