Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Otóż jako pierwsza chce Wam zdać relację z Tegoż Sanatorium.......
Kwestia pierwsza ta bardziej bulwersująca niektórych rzecz jasna czyli Opłaty na miejscu:
- Parking
Opcja Niestrzeżony 192,- ( Za cały pobyt )
Opcja strzeżony (czyt. Zamykany) 240,- Za cały pobyt
- telewizor 30,- (Od osoby )
- Pokoje 2 I 3 Osobowe
- INTERNET 2,- (za dzień) jakość słaba, ale działa skoro dla Was piszę
- Ubezpieczenie (nie jest obowiązkowe) 5,-
To tyle z tych punktów zapalnych....
Kwestia pokoi, coraz więcej jest remontowana, owszem są pokoje w których czas się zatrzymał, ale ważne, że jest gdzie spać, w końcu jestem tu po to aby się wyleczyć....
Jedzenie...
Niestety ku zdziwieniu niektórych szefem kuchni nie jest Magda Gessler,ani żaden inny Top chef, ale nie muszę podjadać między posiłkami,więc nie jest źle... Ja nie narzekam i zawsze znajdzie się ktoś kto będzie
Kolejna kwestia zabiegi....
Zabiegi są właściwie dobrane, przez właściwą kadrę lekarską....
Kadra rehabilitacyjna cudowna, nie czuję się dyskomfortu... Zabiegi są adekwatne do urazu...
Ludzie wykonujący uśmiechnięci, młodzi
Jest również terapia relaksacyjna, oraz zajęcia z Panią psycholog, wiadomym jest, że każdy indywidualnie podchodzi do kwestii porażenia Sobie z własną słabością, czy też z traumą np. Po urazie!!!...
Więc polecam skorzystać terapia relaksacyjna bardzo miła
Kolejna kwestia to taki zbiór potrzebnych rzeczy:
-Dwa ręczniki ( tu na miejscu są dwa, ale na zabiegi w formie podkładu na kolejki)
- Czepek, strój kąpielowy, bądź kąpielówki
( Czepek obowiązkowy)
- Klapki na basen, obuwie do biegania lekkie ( gdyż na gimnastyce zbiorowej często biegamy)
- Dokumentacja medyczna
- Polecam zabrać dwa komplety odzieży coś ciepłego,oraz lżejszego, gdyż pogoda tutaj to niewiadoma
- Dla zmarzluchów,kocyk gdyż w sali to terapii relaksacyjnej jest wietrzone po każdej grupie,a że na terapii się leży może być troszkę zimno, gwarantuje sen po 15 sekundach ( i chrapanie )
Kwestia zwrotu pieniążków za dojazd, tak pieniążków są zwracane na koniec turnusu, przy przyjęciu podaję się ilość km, bądź okazuje bilet.
I teraz moja opinia ( podkreślam wciąż tu jestem)
Są tacy którzy, jeżdżą po takich ośrodkach na wczasy, są tacy którzy byli już miliony razy, Wszędzie i wiedzą wszystko najlepiej , Ci zawsze mają dużo do powiedzenia i najwięcej narzekają!!! Ale tacy ludzie szukają komfortu... No cóż!!
Ja osobiście jestem zachwycona!!!
Każde niedociągnięcia rekompensują tutaj wspaniali rehabilitanci i zabiegi które wykonują budynek jest ogromny i proszę mi wierzyć, to jest ogromny koszt utrzymania...
Nie jest to pałac, a ja nie jestem królową przyjechałam się leczyć, a tutaj odpoczywam!!!
Sam ośrodek znajduje się w centrum, więc wszędzie jest blisko, ceny porównywalne jak wszędzie.
Uwaga jest tutaj Biedronka i Intermarche, ale 5 km w jedną stronę spacer dla wytrwałych
Są dancingi organizowane przez Sanatorium wstęp to 5,-
Ale to opłata w całości dla Pana który przygrywa
Co drugi dzień również,czynny jest barek w którym znajduje się alkohol, jest bilard, piłkarzyki (może piłeczka jest za mała, ale to szczegół)
Jest również Ping Pong
Są wycieczki tzw. Dodatkowe dla tych którzy lubią
Dla mnie to wymarzone sanatorium, ale nie każdy jest mną Serdecznie Polecam
Mam pytanie,byłam w Krynicy w sanatorium 5 razy ale Beskid jakoś mi umknął, czy ten ośrodek jest bardzo wysoko położony? Muszę przyznać że chodzenie po Tatrach jest moją ulubioną forma spędzania wakacji to podejście pod Beskim porządnie mnie zmęczyło więc nie polecam tego sanatorium dla osób starszych, grubych i niedołężnych. Oni rzadko będą schodzili w dół. czyli do miasta.Czy się mylę?
Pozdrawiam
Bietka
Bietka pisze:Mam pytanie,byłam w Krynicy w sanatorium 5 razy ale Beskid jakoś mi umknął, czy ten ośrodek jest bardzo wysoko położony? Muszę przyznać że chodzenie po Tatrach jest moją ulubioną forma spędzania wakacji to podejście pod Beskim porządnie mnie zmęczyło więc nie polecam tego sanatorium dla osób starszych, grubych i niedołężnych. Oni rzadko będą schodzili w dół. czyli do miasta.Czy się mylę?
Stara raczej nie jestem (przynajmniej czuję się duchem młodo ) ale gruba i zniedołężniała już tak - tzn co? Że mam sobie trumnę szykować ? Nie mogę żyć normalnie jak inni ? Przepraszam najmocniej ale to kto ma się leczyć i rehabilitować w sanatorium ? Zdrowi - wyjeżdżający co roku, 2x w roku na darmowe lub półdarmowe wczasy, co widać po stażach ? Czy to, że poruszam się o kulach i chcę je w końcu odrzucić przekreśla moje życie w społeczeństwie ?
Ty lubisz góry, ja nie i nie muszę ich lubić - kocham morze - nie muszę po nich chodzić - mi wystarczy basen i dobra rehabilitacja, wypoczynek tak fizyczny jak i psychiczny w miłym towarzystwie lub nawet bez niego. Nic więcej do szczęścia nie potrzebuję. A Ty mi nawet to chcesz odebrać? - Dziękuję i życzę miłych wypoczynków w sanatoriach dla zdrowych ludzi. Polecam też hotele 5 gwiazdkowe i dobre spa - tam w przewadze są ludzie młodzi, szczupli i pełnosprawni