Willa Fortuna Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
jankowalski
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 27 sie 2013 19:44
Staż sanatoryjny: 8

Willa Fortuna Kołobrzeg

Post autor: jankowalski »

Witam ! ;) Proszę o opinie dotyczących sanatorium (Szpital Uzdrowiskowy WILLA FORTUNA" w Kołobrzegu .
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Willa Fortuna Kołobrzeg

Post autor: darek »

..Kameralne małe sanatorium w Kołobrzegu pomiędzy Nivą ,Poznanianka ,Lechem.
100 metrów od sławnej kołobrzeskiej kładki.
150 metrów do morza
2 stare wyremontowane około 2005 roku budynki ( dawne Sanatorium Kolejarz ) połączone łącznikiem z własna kuchnią i zapleczem rehabilitacyjnym -BEZ BASENU.
Pokoje 1-2-3 osobowe standard po remoncie po roku 2009
W pokojach łazienki ,TV plazma ,lodówki sprzęt łącznie z leżakami kocami plażowymi w opłacie OŚRODKA ( wymiana ręczników na żądanie pościel 1 raz wtygodniu w pakiecie )
Kuchnia..da się wyżyć

Jedyny mankament to Obsługa portierska ,która pracuje od 6,00 do 22,00 i po tym czasie WŁADCAMI KLUCZY DO OSRODKA SA PIELĘGNIARKI Z DRUGIEGO BUDYNKU
Znam TAKICH ,którzy spacerowali po Kołobrzegu całą noc bo nie było mozliwości wejścia do obiektu
BRAK sali tanecznej i Kawiarni choć przy wjeździe stoi termos -kawy ,herbaty
agniecha_76
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 wrz 2010 19:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: agniecha_76 »

Powrót przed 22 dotyczy oczywiście kuracjuszy z NFZ komercyjnym otwierają o każdej porze nocy.
Warunki w pokojach bardzo dobre u mnie chyba nie było plazmy tylko starszego typu tv.
Bez problemu można przełożyć zabiegi rehabilitanci nawet zachęcają, żeby zostać na następny zabieg.
Mały ośrodek, cisza spokój.
jankowalski
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dziękuję za inf ,do wyjazdu jeszcze sporo czasu :) ale lepiej wiedzieć niż być zaskoczonym .
Pozdrawiam . :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

...
Nie zgodzę się z pani opinia dotyczącą osób komercyjnych i ich póxniejszego powrotu.
OTÓŻ i oni podlegaja Regulaminowi powrotu do 22,15 ok jeżeli Jest NORMALNA Siostra pozwoli latem no do 22,30 ale to juz raczej na schodach do osrodka.
Jest to NAJBARDZIEJ restrykcyjny ośrodek w Kołobrzegu NAWET w Mewach popuściło.
Dlaczego ..80 % kuracjuszy w tym obiekcie jest w ramach Szpitala uzdrowiskowego.
Oczywiście może zdarzyć się ,że dostaniesz pokój w tzw ..suterynie ( niezależne wejście od ulicy ), lub przy wejściu z balkonem ale jest to tak jak z wygrana 6 w lotto
agniecha_76
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 wrz 2010 19:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: agniecha_76 »

Widocznie w Fortunie też popuścili. Byłam tam we wrześniu. Na wstępie poinformowano mnie że jako kuracjusz komercyjny mogę przychodzić o której chcę jeśli po 22 drzwi będą zamknięte to mam dzwonić domofonem i pielęgniarka ma obowiązek mi otworzyć. W czasie tygodniowego pobytu nie było problemu a chyba nie zdarzało mi się wrócić przed 23 a bywało że sporo po północy.
W tym czasie był turnus z NFZ to wiadomo wg regulaminu (nie wiem czy były jakieś ustępstwa) było też kilka osób prywatnych i z tego co wiem też nikt ich nie rozliczał z późnych powrotów.
Mieszkałam w tym pokoju z balkonem nad recepcja. Jest to duży pokój 3 osobowy, na czas sezonu jedno łóżko było wyniesione i był to pokój 2 osobowy dla komercyjnych. Ja byłam na ostatnim prywatnym turnusie jak się wyprowadzałam to przynieśli trzecie łóżko bo już czekali kuracjusze z NFZ.
jankowalski
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

No cóż ! :) Zbliża się termin wyjazdu ,nikt nie jedzie ! ? już się przyzwyczajam że będę sam ;) Droga na morze dobra i choć przyjdzie mi śmigać samemu .to moja Hania będzie mnie wiozła do celu 8-) .Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za miłe podpowiedzi .Już tylko kilka dni ! Witaj Kołobrzeg ! :D
Pozdrawiam.
dormo
Na forum od: 21 lut 2019 16:13
Oddział NFZ: Dolnośląski

Willa Fortuna Kołobrzeg. Ktoś? Coś?

Post autor: dormo »

Dostałam skierowanie do Willi Fortuna w Kołobrzegu. Na forum same stare opinie a ja chciałabym jakieś świeże doniesienia na temat tego obiektu. Ktoś? Coś? Będę wdzięczna bo termin mam dość bliski . Jeżeli okaże się ,że to tragedia po całości to muszę strategię obmyślić ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Ponieważ nie można tutaj wklejać obcych linków , wyślę Ci na priv ... jest kilka świezych opinii... chyba Cię nie pocieszą :roll:
Awatar użytkownika
+alicja+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 sty 2015 00:03
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: +alicja+ »

Nie zgodzę się z pani opinia dotyczącą osób komercyjnych i ich póxniejszego powrotu.
OTÓŻ i oni podlegaja Regulaminowi powrotu do 22,15
Nie masz racji Daro, można wracać nawet nad ranem...
Nikt nie zabrania i nie ingeruje.
Dodam,że bywam w Kołobrzegu prywatnie ,regularnie.

:kwiat:
ODPOWIEDZ