Kujawiak - Inowrocław

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
jumbopapaja
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2016 20:46
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 7

Kujawiak - Inowrocław

Post autor: jumbopapaja »

Witam Wszystkich.
Otrzymałem z żoną skierowanie NFZ do "Kujawiaka" w Inowrocławiu w terminie 13-07-2016 do 3-08-2016. Przeczytałem mnóstwo opisów i opinii o tymże sanatorium. Opinie są najróżniejsze. od najgorszych po najbardziej miłych.
Chciałbym zasięgnąć informacji o pokojach (2-osobowych). Z opisów wynika, iż najlepsze są na II piętrze. Z balkonem. Czy tak jest faktycznie? W jaki sposób załatwić ewentualną rezerwację?
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Re: Kujawiak - Inowrocław

Post autor: AgaC »

jumbopapaja pisze:Witam Wszystkich.
W jaki sposób załatwić ewentualną rezerwację?
Zadzwonić do recepcji?
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Zadzwon popros popytaj. W jednym sanatorium bez problemu przyjeli rezerwacje a w innym odpowiedź brzmi NIE - nie rezerwujemy i już. Teraz jadę do Dusznik i ciągle podnosza mi cisnienie "nie gwarantując pokoju dwuosobowego dla nas" - podejrzewam, że to asekuracja ale wiem, że w tym sanatorium zdarzało sie (nieczęsto) przydzielac małżeństwo do trójeczki z towarzystwem. Sytuacja niekomfortowa dla nikogo.
Bogutka
Awatar użytkownika
gre_ys
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2009 15:58
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: gre_ys »

Witam.
Od jutra tj. 11.05.2016 zaczynam turnus w Kujawiaku.
Postaram się napisać coś o tym miejscu, też czytałam opinie,
oj, oj różne. Mam nadzieję ze nie jest tak źle .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Bogutka5 pisze:...(......)zdarzało sie (nieczęsto) przydzielac małżeństwo do trójeczki z towarzystwem. Sytuacja niekomfortowa dla nikogo.
Bogutka
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
ania1961
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 maja 2013 17:36
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 2 razy

Post autor: ania1961 »

gre_ys pisze:Witam.
Od jutra tj. 11.05.2016 zaczynam turnus w Kujawiaku.
Postaram się napisać coś o tym miejscu, też czytałam opinie,
oj, oj różne. Mam nadzieję ze nie jest tak źle .
Witam
Słyszałam raczej pozytywne opinie, ale czytałam, różne. Te mniej pozytywne też. Bardzo proszę, jeśli oczywiście będzie to możliwe, o zasięgniecie informacji na temat, kto decyduje o przydziale pokoi? Dzwoniłam i otrzymałam info, że jeśli już nie ma jedynek wolnych ( np. wczęśniej są zarezerwowane ) ) to w szczególnych przypadkach lekarz z Kujawiaka zaleca pokój jednoosobowy osobom, u których stwierdza ich zasadność i konieczność. Na ile to prawda ? I czy w ogóle prawda?!
Wybieram się w czerwcu i nie ukrywam, że zależy mi na jedynce :-) Pytanie jak ja to zrobię, abym ją dostała, skoro już wszystkie były zarezerwowane, kiedy dzwoniłam do ośrodka tuż po otrzymaniu skierowania.
Pozdrawiam
Cyniczny
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2016 20:36

Post autor: Cyniczny »

Jestem w kujawiaku już od tygodnia, odnośnie rezerwacji to jest tak, że próbowałem w lutym zarezerwować jedynke, jak dostałem skierowanie, ale już nie było i zarezerwowałem 2 osobowy, z tym że podczas rezerwacji chciałem śniadania o 9, a mam jednak o 7:30 (co chyba jest lepsze patrząc po kilku dniach).

W razie dalszych pytań służę pomocą.
Awatar użytkownika
+alicja+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 sty 2015 00:03
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: +alicja+ »

Bogutka5 pisze:Zadzwon popros popytaj. W jednym sanatorium bez problemu przyjeli rezerwacje a w innym odpowiedź brzmi NIE - nie rezerwujemy i już. Teraz jadę do Dusznik i ciągle podnosza mi cisnienie "nie gwarantując pokoju dwuosobowego dla nas" - podejrzewam, że to asekuracja ale wiem, że w tym sanatorium zdarzało sie (nieczęsto) przydzielac małżeństwo do trójeczki z towarzystwem. Sytuacja niekomfortowa dla nikogo.
Bogutka

:shock: :shock: :shock: :shock: nieciekawie, chociaz patrzyc z punktu widzenia............ :lol: to byl zart oczywiscie :kwiat:
pozdrawiam Bogutko i nie denerwuj sie, bedzie pieknie. :kwiat:
ania1961
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 maja 2013 17:36
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 2 razy

Post autor: ania1961 »

Cyniczny pisze:Jestem w kujawiaku już od tygodnia, odnośnie rezerwacji to jest tak, że próbowałem w lutym zarezerwować jedynke, jak dostałem skierowanie, ale już nie było i zarezerwowałem 2 osobowy, z tym że podczas rezerwacji chciałem śniadania o 9, a mam jednak o 7:30 (co chyba jest lepsze patrząc po kilku dniach).

W razie dalszych pytań służę pomocą.
Witam i ponawiam pytanie - prośbę o info :-) Kto decyduje o przydziale pokoi? Recepcja, pielęgniarki, a może lekarz? Czekam na info Ania
Cyniczny
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2016 20:36

Post autor: Cyniczny »

Z tego co wiem to recepcja może przydzielac, bo gdy chciałem już na miejscu pokój ze śniadaniami o 9 to Pani mi powiedziała, że taki ma tylko na parterze, więc zostałem przy zarezerwowanym na 1p.

Ogólnie lepiej przyjechać rano bo jest większy wybór i jeszcze można coś zmienić, później jest już z tym gorzej.
Pokoje są w miarę możliwości dobierane dla osób w podobnym przedziale wiekowym.

Ja byłem o 11 i już było sporo osób, dziś też od rana dużo ludzi dojechalo.
ODPOWIEDZ