Słyszałam, że nie można wychodzic poza teren szpitala.
szpital rehabilitacyjny Zakopane Ciągłówki
szpital rehabilitacyjny Zakopane Ciągłówki
Słyszałam, że nie można wychodzic poza teren szpitala.
Re: szpital rehabilitacyjny Zakopane Ciągłówki
Pozdrawiam forumowiczów.
Słyszałaś coś może na temat rehabilitacji w Zakopanem ?
Było ok.Na początku byłam w sali 2-osobowej a po 2 tyg.przeniesiono mnie do 4-osobowej.Niezbyt byłam z tego zadowolona ale musiałam to zaakceptowć.Towarzystwo "salowe" było ok.
Wyżywienie ok.Chociaz jak raz podano na sniadanie jedną cienką parówkę,to dosłownie myślałam, że "padnę ze śmiechu"!
Jedzenie jednak szybko sie poprawiło.Pod szpital przyjeżdżają z owocami i warzywami,to jest bardzo dobre rozwiązanie zwłaszcza dla tych osób,które sa mniej sprawne.Poza tym można zawsze sobie cos dokupić na "mieście".
Naszemu oddziałowi "oddechowcy"nie przysługuje zbyt wiele zabiegów/ w przeciwieństwie do tzw."ruchowców"/ i to wydaje sie oczywiste/ ale przecież tez mozemy mieć inne schorzenia/niestety chodzi tu o kase z NFZ.
Ja ogólnie byłam zadowolona: inhalacje, gimnastyka oddechowa/0,5 h/ oraz 1h zabiegów na tzw.siłowni/ zawsze cos mozna dla siebie wybrac albo rehabilitanci cos doradzą.
Dla mnie liczyła sie przede wszystkim zmiana klimatu!Km wyrobiłam bardzo,bardzo.....dużo......przecież to góry!A ruch przy schorzeniach oddechowych jest bardzo wskazany!
Opuszczać budynek/ OCZYWIŚCIE nieoficjalnie/ mozna było do 22.00.
Słyszałam,ze w krótkim czasie ukrócono to wszystko.....a szkoda.......co robić w budynku?
Pogoda była ok.Jeszcze 3 pazdziernika chodziłam w krótkich spodniach!
W takiej formie jak ja spedziłam czas w szpitalu,polecam.
Zrelaksowałam sie i zmniejszyły sie dolegliwości astmatyczne!
Ja jadę na oddział ogólnoustrojowy od 11 stycznia. Mam nadzieję,że też będę mogła wychodzić .
Wiesz może coś więcej na ten temat?