sanatorium po operacji
- jaga167
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 16 lut 2015 08:11
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
sanatorium po operacji
Mam jeszcze ponad rok oczekiwania na skierowanie do sanatorium (choroby reumatoidalne). Teraz będę operować żylaki. Czy po tego rodzaju zabiegu i poinformowaniu NFZ, mam szansę na przyśpieszenie uzyskania skierowania? Będę wdzięczna jeśli Ktoś ma wiedzę na ten temat.
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
Re: sanatorium po operacji
Witam,moim skromnym zdaniem ta operacja nie ma wpływu na Twoją kolejkę do sanatorium,natomiast nie wiem czy po tego typu zabiegu należy Ci się leczenie poszpitalne-należałoby zapytać Twojego lekarza który będzie wykonywał ten zabieg i czy takowe Ci wystawi,jeżeli się rozmijam z prawdą to ktoś mnie skoryguje,Pozdrawiam
- jaga167
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 16 lut 2015 08:11
- Staż sanatoryjny: 6
Dziękuję Andrzeju za post. Z pewnością jest tak, że lekarz wykonujący zabieg może wystawić wniosek. Niektóre szpitale mają też własne placówki typu sanatorium, do których kierują. Istnieje też inna możliwość, z której raz skorzystałam. Po operacji biodra sama dosłałam do NFZ jako uzupełnienie leżącego tam wniosku kartę informacyjną, którą każdy dostaje przy wypisie. Po 2 m-cach dostałam skierowanie na leczenie tzw. poszpitalne w sanatorium w Busku. Gdybym tego nie zrobiła czekałabym "planowo" jeszcze ponad rok.
Jednak wówczas moje schorzenia we wniosku i operacja były w tym samym zakresie spraw reumatycznych. Teraz zabieg będzie związany z żylakiem a wniosek, który leży w NFZ dotyczy schorzeń reumatycznych - stąd moje wątpliwości i pytanie. Pomoże mi to, czy zaszkodzi?
Jednak wówczas moje schorzenia we wniosku i operacja były w tym samym zakresie spraw reumatycznych. Teraz zabieg będzie związany z żylakiem a wniosek, który leży w NFZ dotyczy schorzeń reumatycznych - stąd moje wątpliwości i pytanie. Pomoże mi to, czy zaszkodzi?
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Zadzwoń do NFZ i spytaj,bo to się również zmienia.Z tego co wiem operacja żylaków nie jest do leczenia szpitalnego w sanatorium,przepuklina kiedyś była - teraz też już nie.