Jeśli chodzi o mnie, nie jestem anonimem dlatego moja wypowiedź "na dzień dobry" jest bardziej wiarygodna. Ludzie boją się/wstydzą się (niepotrzebne skreślić) podpisać się imieniem i nazwiskiem - taka paskudna przypadłość z PRLu ?.
A więc do rzeczy.
Jak ktoś ma za dużo kasy i musi, naprawdę musi z łazienką, to od groma jest tych SPA i innych nowych prywatnych z luksusami... Od 2 m do 15 m korytarzem do WC to za daleko? A pół kilometra do tanzklubu nie jest za daleko? Niech taka osoba nie zajmuje NFZtowskich tańszych sanatoriów (pokój bez łazienki) gdzie chcą przyjeżdżać ludzie z mniejszą kasą albo wręcz biedniejsi emeryci.
I kropka. Dla ścisłości sam tez chodzę do tanzklubu.
Nie tylko ja nie życzę sobie likwidacji pokoi bez łazienki - niestety z łazienką są droższe od "umywalkowych". Ci pozostali których jest większość w sanatoriach są biedniejsi - i co ważne - pozbawieni dostępu do tego forum bo:
1. nie mają komputera
2. nie znają obsługi PCta
3. bo są za starzy na kursy informatyczne stopnia podstawowego
4. itp itp
Jak likwidować to tylko pokoje bez (uwaga - uwaga) umywalki! 2 pokoje jednoosobowe i 2 pokoje 3 osobowe - razem 8 osób - w żadnym pokoju nie ma nawet umywalki! Np Zlocień w Ustroniu. I co na to europejczycy anonimowi ze standardami... Którzy są fanami wątku - pokoje bez łazienek likwidować
To tyle.
A co do Nowych Łazienek Mineralnych w Krynicy - byłem tam tylko raz w życiu i to zeszłym roku z NFZ - pokój z umywalką bez łazienki - i tak spodobało mi się, że na jesieni jadę tam po raz drugi prywatnie! I tylko pokój z umywalką. Nowe Łazienki to dla mnie bajkowy obiekt. Na innych watkach opisałem moje wrażenie z zeszłego roku.
Pozdrówka dla normalnej większości kuracjuszy którzy liczą każdy grosik... Jestem generalnie świeży an tym forum, dopiero 2 razy w życiu byłem w sanatorium - NFZ zresztą.
[email].net