Uniejów 09.04.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Swierzak
Na forum od: 30 mar 2017 14:20
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Uniejów 09.04.2017

Post autor: Swierzak »

Co warto wiedzieć wyjeżdżając do Uzdrowiska Park w Uniejowie?

Witam przyszłych Współkuracjuszy! ;)
9-go kwietnia 2017 mam stawić się w sanatorium ZUS w Uniejowie. Niestety jestem kompletnie niedoświadczonym kuracjuszem, więc proszę o podpowiedź w wielu kwestiach:
Czy jest możliwość wykupienia dodatkowych zabiegów?
Z uwagi na fakt, że w trakcie turnusu są święta, to czy można na te dwa dni wyjechać? Jeśli "nie", to czy istnieje możliwość wykupienia noclegu w tym okresie dla dodatkowej osoby?
Co warto ze sobą zabrać?
Na którą godzinę najlepiej przyjechać, żeby zostać zakwaterowanym w jednym z najlepszych miejsc... i które miejsca/pokoje są najlepsze do spędzenia turnusu?
Na co zwrócić uwagę by było fajnie?
Jak można zorganizować sobie czas poza zabiegami - czy są jakieś miejsca, gdzie warto się pojawiać?
Będę wdzięczny za każdą opinię na temat sanatorium i turnusu. Gdyby ktoś miał dodatkowe pytania, to także proponuję je tu zadawać.

A przy okazji - wiele wskazuje na to, że do Uniejowa będę jechał samochodem, więc z Warszawy lub okolic mogę kogoś zabrać :)
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Re: Uniejów 09.04.2017

Post autor: grazynamackowiak »

Witam Swierzak na forum nasze sanatorium :kwiat:
Informacje kuracjuszy , którzy przebywali na kuracji w Uniejowie 8-) :o
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keyw ... 3&start=20
szarotka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 lis 2016 18:14

Post autor: szarotka »

Witam cię Swierzaku ,jesli już tam byłeś podziel się wiedzą jak było , co było najlepsze , a czego unikać ? Nie wiem dlaczego ci którzy wracają juz nigdy tu nic nie piszą - odpowiedz chociaż na pytania które ty zadałeś przed wyjazdem...pozdrawiam i będe tu zaglądac.
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

I tak to jest tu na forum pierw pytają jadą
a pózniej wszystko olewają dopiero i jak drógi raz jadą to sie odzywają
dla mnie to nie pojete :evil: :evil: :evil:
szarotka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dla mnie też.. :oops: :kwiat:
enolka42
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2017 16:59
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: enolka42 »

Cześć. Jestem na turnusie od 27.05, więc już tydzień za mną.
Warunki pobytowe są super, bardziej jak hotel czterogwiazdkowy. Jedzenie typowo stołówkowe, ale bardzo smaczne i wystarczające porcje. Zabiegi na miejscu, na basen dochodzimy do term piękną parkową alejką - 5 minut spacerkiem. W ośrodku dostępne jest jacuzzi, sauny, słoneczna łączka - można korzystać od 19 za 5 zł. Są do wypożyczenia rowery - całe 2 sztuki, też za 5 zł/h, nie polecam bo gruchoty ze scentrowanym kołem :lol: . Ośrodek polożony w pięknym parku - koszmarne komary, wieczorkiem nie idzie wyjść bo jedzą żywcem. Ale jest gdzie pochodzić. Miasteczko maleńkie, do obejścia w pół godziny, nie za bardzo jest co robić poza termami. Termy oblegane, szczególnie w weekendy, ale w tygodniu w miarę. Jako kuracjusze mamy zniżkę na wejście 20 %, ale bilety i tak drogie. Dobrze, że po gimnastyce w basenie mamy 45 czasu dla siebie, można sobie popływać. Baza zabiegowa bardzo słaba, kadra fizjoterapeutów bardzo młodziutka. Masaż nazywa się tylko masażem, terapia manualna, powięziowa, rozluźnianie punktów spustowych to dla nich pojęcia obce. Gimnastyka grupowa i indywidualna obowiązkowe dla wszystkich, przy czym indywidualna to jakiś żart. O pokazanie ćwiczeń trzeba się prosić, najlepiej wszystkich podwiesić i mieć z głowy. Nikt nie pilnuje prawidłowości wykonywania ćwiczeń, więc lepiej robić swoje zestawy albo pojeździć sobie na rowerku. Ja mam jeszcze prądy, laser, kąpiel perełkową i drenaż limfatyczny. Zamiast perełkowej (zwykła wanna z hydromasażem) lepiej wziąć solankę. Codziennie wieczorem potańcówki od 19, w piątki muzyka na żywo. Generalnie muzyka dla osób starszych, disco polo rządzi, ja sobie odpuściłam :D . Parkin płatny 230 monitorowany lub 115 niemonitorowany, telewizor 25 zł od osoby. Pokoje duże, czajniki ogólnodostępne na korytarzu, suszarki w co drugim pokoju do pożyczania. Ogólnie jestem zadowolona, bo można odpocząć, wyspać się i odstresować (fajne treningi relaksacyjne z panią psycholog). Jeśli ktoś chce o coś pytać to proszę śmiało. Sama miałam mnóstwo pytań przed wyjazdem. aha, wifi słabe i tylko w pokojach na parterze, ewentualnie przy recepcji, tego posta piszę przy drzwiach wyjściowych ,siedząc na podłodze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Gratuluję samozaparcia z tym WIFI. :lol:
enolka42
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2017 16:59
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: enolka42 »

No mój kręgosłup mi za to nie podziękuje :D . Przy drzwiach wejściowych ALE W POKOJU!!!, ale i tak jest mega niewygodnie :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

szkoda ,że relację umieszczasz tutaj Enolka . jeśli mogę zasugerować to napisz swój opis WŁASNY w w dziale wyjazdów .To stary nieaktualny już wyjazd i zaraz zginie z pola widzenia .data tematu 09,04,2017 a Ty jesteś tam teraz . ludzie czekają na takie fajne opisy jak Twój . Zachęcam i Pozdrawiam :)
szarotka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dzieki enolkna za inf. na temat Uniejowa , ale odpowiedz jak możesz na jeszcze jedno pytanie - dlaczego we wszystkich sanatoriach ceny dopłat róznią sie w zależnosci od pory roku , a tam w listopadzie 2 tygodniowy turnus kosztuje 2,600 i czym mozna w listopadzie tam wypełnic wolny czas. Ta sama cena obowiązuje w lecie i na wiosnę..pozdrawiam
ODPOWIEDZ