Sopot Perła zima 2016 rok
-
Andrzej z Warszawy
- Na forum od: 24 kwie 2017 21:43
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
Sopot Perła zima 2016 rok
Obsługa recepcji była przykładem, jak nie należy pracować. Natomiast pani Jola, zasługuje na wyróżnienie oraz pochwałę i naśladowanie przez inne,
dwie nieco aroganckie panie recepcjonistki.
Podczas mojego pobytu, przeprowadzano gruntowny remont kilku pokoi na piętrze. Odgłosy wiertarek i huk ciężkich prac remontowych, kurz dookoła przez trzy tygodnie pobytu, czasami przez cały dzień od rana do wieczora. Ignorancja.W łazience tylko ślady po wcześniejszym kaloryferze, więc było zimą chłodno. W przedpokoju ślad po lustrze i szafa pamiętająca czasy Gomółki z zapachem stęchlizny. Ściany w pokoju pobrudzone.Na balkonie mech....
Standardy czystościowo-higieniczne nie były spełnione. Niektóre pokoje po remoncie wyglądały dobrze.
To był mój pierwszy pobyt sanatoryjny, skierowałem pismo do właściciela obiektu podczas pobytu. Odpowiedzi nie uzyskałem.
Przysłowie mówi: Jaki pan, taki kram...
Na szczęście dużo spacerowałem wzdłuż morza i starałem się, przede wszystkim, z tego dobrodziejstwa korzystać.
Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku - Andrzej z Warszawy
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Re: Sopot Perła zima 2016 rok
Najlepiej żeby takich sytuacji nie było,a obiekty spełniały nasze oczekiwania.
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Sopot Perła zima 2016 rok
-
Bietka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
- Staż sanatoryjny: 14
Re: Sopot Perła zima 2019 rok
Położony na obrzeżu Sopotu tuż przy Gdańsku Oliwa, morze tuż tuż, obok Helios bardziej profesjonalne sanatorium (byłam tam 2x). Morzem do mola w Sopocie 30 minut, można podjechać autobusem 143 do Sopotu.
Pokoje, o których pisano niepochlebne opinie są po remoncie. Koleżanka jest w studio 2x2 ale jeden pokój przejściowy, łazienka wspólna, szafa na przedpokoju (stara). Są na pewno inne pokoje. Jedzenie dobre, nie narzeka.Zabiegi ma same elektryczne i okłady z borowiny (tens, terapuls, laser, łóżko wodne) .Nie ma wanien i zabiegów typu masaż podwodny, perełka, czterokomorówka itd. Dla mnie to bardzo kiepsko i jak myślę o swoim ostatnim sanatorium w Lądku to wygrałam los na loterii jeśli chodzi o zabiegi (7 wodnych zabiegów). Jest za tonowy basen solankowy 5 kroków od ośrodka z którego wiele osób korzysta, niestety moja koleżanka nie lubi basenu więc niewiele mogę powiedzieć, ale myślę że to najlepsza sprawa w tym sanatorium (jeśli dobrze pamiętam był tam kiedyś hotel). I to na tyle.