Zuza faktycznie tych pytań masz sporo. Na część z nich zaraz uzyskasz odpowiedź.
Napisałaś; "jestem ignorantem" (...) "już zaczęłam panikować". Za pierwszym razem
przeczytałem, że zaczęłaś się pakować i aż się przeraziłem tym faktem.
Informacji o samym Iwoniczu na forum masz tutaj sporo, a pozostałe;
Ad.1. Nie na wszystkie zabiegi trzeba iść do Zakładu Lecznictwa Uzdrowiskowego.
Spora część zabiegów tzw. suchych i część "mokrych" jest na miejscu. Na pozostałe
trzeba iść. Do przejścia ok. 350 m po płaskim chodniku z kostki wzdłuż głównego
deptaka, a na końcu kilka schodków do Zakładu.
Ad.2. Parking jest zaraz obok budynku BO zamykany szlabanem. Miejsc nie jest za
dużo, ale na niektórych turnusach część miejsc zostaje wolna. Mimo wszystko warto
z jeden turnus wcześniej zadzwonić i zrobić rezerwację. Opłaty to 108 zł - parking
plus 40 zł zwrotnej kaucji za pilota.
Ad.3. Jedynek jest niewiele i jeśli nie ma "odgórnej" rezerwacji to jest szansa na
taki pokój. Tak jak w przypadku parkingu warto wcześniej zadzwonić i zasięgnąć
informacji. Recepcja nie prowadzi rezerwacji pokoi dla kuracjuszy. Wiem tak
nieoficjalnie, że czasem osoby chętne na jedynkę są zakwaterowane w sąsiednim
sanatorium "Pod Jodłą", ale bliższych zasad takiej zamiany to nie znam.
Poprawię info Niani. W BO nie ma pokoi "trójek" Informacja jest nieaktualna,
Ad.4. WiFi działa w obiekcie w dwóch "wersjach". Pierwsza darmowa i trochę słaba,
druga za odpłatnością 30 zł za turnus z dostępem do WiFi przez swoje hasło.
Ad.5. W BO takiego urządzenia nie ma, ale vis-à-vis w budynku sanatorium "Pod Jodłą"
jest dostępna pralka i suszarka (opłaty 5 zł za pranie i 2 zł za suszenie).
Ad.6. Czas zgłoszenia się do recepcji ma znaczenie ponieważ mamy większą szansę na
wcześniejszą wizytę u lekarza i zabiegi z puli tych "lepszych", czas zabiegów też może
być lepiej rozplanowany chociaż w tym drugim przypadku często do tej operacji są już
wykorzystywane specjalne programy komputerowe więc to nie zawsze tak działa. Moim
zdaniem jest sens przyjazdu dzień wcześniej. Mamy wtedy zdecydowanie większe szanse
na załatwienie wielu istotnych dla nas spraw. Opłata za nocleg wynosi 50 zł.
Jeszcze jedno zdanie odnośnie pokoi bo widzę, że napisałaś już kolejny post. Na Twoim
miejscu wziąłbym (czyt. poprosił) "dwójkę" od strony wschodniej z balkonem.
Na zapoznanie kogoś jadącego w tym terminie chyba na razie szansa niewielka, ale możesz
co jakiś czas odświeżyć ten swój temat coś dopisując i może w końcu trafi Ci się bratnia
duszyczka jadąca na kurację w tym terminie i może nawet do "Białego Orła".
p.s. jeszcze taki drobiażdżek. Rzut beretem (15 m)

od BO jest "Krakowiak" i jeśli
lubisz taki zabieg jak parkieto - terapia to gwarantuję, że spędzisz tam niejedną chwilę.
Uff! Chyba wyczerpałem tym postem limit pisania na cały dzień.