Zacisze Kudowa Zdrój - od 24 sierpnia do 14 września 2017
Zacisze Kudowa Zdrój - od 24 sierpnia do 14 września 2017
Re: Zacisze Kudowa Zdrój - od 24 sierpnia do 14 września 2017
-
Pele
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 04 kwie 2017 15:25
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 4
Pozdrawiam
-
JerzyP
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 15 lut 2017 18:18
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 1
Droga Ewo,
Ja miałem wątpliwą przyjemność przebywać w tym tzw. sanatorium i opisałem swój tam pobyt już na forum, ale nie pamiętam już kiedy to było i gdzie wpisałem. Postaram się specjalnie dla Ciebie napisać jeszcze raz, może uda się.
Byłem tam w maju 2015 r, czas pobytu w Kudowie bardzo przyjemny, kwitnące drzewa i kwiaty, a przede wszystkim czosnek chyba niedźwiedzi w parku. A teraz samo "sanatorium", bo właściwie to jest dom noclegowy. W nim nie ma żadnych zabiegów. Na zabiegi trzeba chodzić do Domu Zdrojowego lub innych prawdziwych sanatoriów. Zacisze położone jest na wzniesieniu i takie codzienne przebieżki na zabiegi i z powrotem, a do tego na spacery są bardzo męczące. Warunki socjalne nie do pozazdroszczenia. Pokoje w większości czteroosobowe. Dwójki są dla małżeństw, ale tych które wcześniej przyjadą. Jeśli dojedziecie później, należy liczyć się z tym, że będziecie z mężem w innych pokojach oczywiście w czwórkach. Tak było turnus wcześniej, małżeństwo z Białegostoku rozdzielili. Ten budynek jest z początku XX w., poniemiecki, pokoje duże i wysokie. Wyposażenie chyba jeszcze od Gierka, mała szafa nawet jak na 4 facetów, do tego popsuta. Łazienka w miarę nowoczesna, nie ma co narzekać. Jadalnia w porządku, jedzenie dowożone, ale w miarę smaczne, panie kelnerki się starają. Gorzej z personelem sprzątającym, niby się stara, jest grzeczny, ale efekty niewielkie sprzątania, co nawet ja facet zauważyłem
Mój turnus rozpoczynał się w poniedziałek, ale wielu kuracjuszy dojechało we wtorek, gdyż wtedy rozpoczynali turnus. Mój turnus kończył się w niedzielę, ale w niedziele nie ma żadnych zabiegów, więc siedzenie tam jest bezproduktywne. Pojechałem w sobotę, ale musiałem wpłacić 50 zł by móc wyjechać
Mimo wszystko życzę Wam udanej kuracji i miłych wrażeń poza sanatoryjnych
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, obszerną i pomocną. Nawet nie wiesz, jak się cieszę:)))
Powiem szczerze, że podoba mi się termin wyjazdu i miejscowość uzdrowiskowa czyli Kudowa i mam wielką nadzieję, że resztę jakoś przeżyję.
Dziękuję oczywiście za życzenia i pozdrawiam cieplutko:)
-
Pele
- Pomocny Kuracjusz

Jestem już po innym sanatorium, które dostałem od swojego NFZ zamiast sławnego Zacisza w ramach skargi.ewacz pisze:Pele, bardzo dziękuję za odpowiedź. Jadę z mężem. Troszkę poczytałam, ale w sumie nie ma wielu informacji. Powiem szczerze, że jestem przerażona po lekturze. Nie piszesz dlaczego tylko 30 minut...
Pozdrawiam
Myślę że masz już pogląd po przeczytaniu forum i zdania kuracjuszy którzy tam przebywali. Nie wiem czy skargi na Zacisze przyniosły jakiś efekt, bardzo mnie to ciekawi, ale z jednych z odpowiedzi NFZ Dolnośląskiego wynika, że nie mają wpływu na personel i ich kulturę osobistą , a w ogóle "to wężykiem..wężykiem panie Majster.." jak w kabarecie.
Te 30 minut to wynik spotkania z kulturalną przełożoną i ich podejścia. Wróciliśmy z powrotem do domu. Skarga była rozpatrzona w parę dni , nowe skierowanie, a odpowiedzi z dolnośląskiego trwały ze 2 miesiące.
Pozdrowienia.
-
Marika1962
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 20 maja 2017 14:07
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 1
.nowe wygodne łóżka. Na zabiegi trzeba chodzić Ale bardzo blisko.pokoje 2 tylko dla małżeństw. Były 3 i 4 Ale 4 nie były żadne pełne. Czajniki elektryczne na korytarzu. Żelazko w recepcji. Telewizory w pokojach płatne . Na świetlicy telewizor ogólnie nieplatny .Fajny taras z lezakami należy zabrać ze sobą ręczniki duże bo są za opłatą 6 zł za. Wyżywienie raczej dobre. Kudowa latem piękna nie można się nudzić. Piękny park zdrojowy . Duż o imprez kulturalnych. Ogólnie fajnie 3 tygodnie szybko zleciało b ylam pierwszy raz w sanatorium i nie żałuję Ale najważniejsze jest towarzystwo osób z którymi się będzie przebywać 21 dn . Ja nie żałuję byl o super i wszystkim tego życzę aby każdy był zadowolony. O miło spędził czas.
-
Pele
- Pomocny Kuracjusz

Bardzo sie cieszę, że Ci sie udało dobrze spędzić tam czas. Jeśli mieliście luzy to rzeczywiście mogło nie być żadnych problemów z pokojami. Może zadziałały skargi na ZaciszeMarika1962 pisze:Właśnie wróciłam z zacisze. Ogólnie nie jest źle.zabiegi dziennie mnie więcej do godz 11.samo zacisze to jedynie hotel i stołówka. Pokoje po remoncie.
.nowe wygodne łóżka. Na zabiegi trzeba chodzić Ale bardzo blisko.pokoje 2 tylko dla małżeństw. Były 3 i 4 Ale 4 nie były żadne pełne. Czajniki elektryczne na korytarzu. Żelazko w recepcji. Telewizory w pokojach płatne . Na świetlicy telewizor ogólnie nieplatny .Fajny taras z lezakami należy zabrać ze sobą ręczniki duże bo są za opłatą 6 zł za. Wyżywienie raczej dobre. Kudowa latem piękna nie można się nudzić. Piękny park zdrojowy . Duż o imprez kulturalnych. Ogólnie fajnie 3 tygodnie szybko zleciało b ylam pierwszy raz w sanatorium i nie żałuję Ale najważniejsze jest towarzystwo osób z którymi się będzie przebywać 21 dn . Ja nie żałuję byl o super i wszystkim tego życzę aby każdy był zadowolony. O miło spędził czas.
Pozdrowienia.