Niedziela bez handlu

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
moderator
Moderator
Na forum od: 19 cze 2013 09:12
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 2 razy

Niedziela bez handlu

Post autor: moderator »

Przypominam szanownym Forumowiczom by nie zapomnieli o zrobieniu zakupów jeszcze dziś gdyż jutro mamy pierwszą niedzielę z zakazem handlu. Także proszę do sklepów teraz, a na forum dopiero potem no i przez całą niedzielę oczywiście :)
Pochwalcie się co upolowaliście.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz

Re: Niedziela bez handlu

Post autor: medi »

Niektórzy to dziś pracują :evil: :evil: :evil: :evil: I zakupów nie zrobią :P :P :P :P Dla mnie ten zakaz handlu to jedna z najgłupszych rzeczy jaką wymyślili nasi rządzący :?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Wymyślili...
Ale czymś trzeba odwrócić uwagę od innych rzeczy.... Smutna ta nasza Polska....
forumowicz

Post autor: forumowicz »

niedziela wolna od handlu , bedzie dla nas do przyzwyczajenia . sporo osób jutro złapie sie np na braku chleba :D , przed kolejna juz bedą pamietac ;) :P
piszesz medi , ze ludzie w sobote pracuja i nie beda mieli kiedy zrobic zakupów . zrobią w piątek i w poniedziałek ;)
co prawda , nie jestem zwolennikiem , aby w niedziele zamknąć wszystko , no ale ja tylko mały człowieczek , dostosuje sie , na pewno nie umre z głodu ;)
chociaz nie jestem pracownikiem handlu , i dzis i jutro pracuje od 7,0 do 19,0 - po 19,0 jeszcze gro sklepów jest czynnych :|
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Waldek generalnie zakupów w niedzielę nie robię,ale jak ktoś ogranicza mnie zakazami to mi się nie podoba.
forumowicz

No tak handlowe niedziele to tak poważny problem że trzeba nad tym debatować i trwonić nasze pieniądze. Bo my Polacy jesteśmy ułomni i nie możemy sami podjąć decyzji czy pójdziemy na zakupy w niedzielę czy też nie więc ktoś musi zadecydować za nas :roll:
forumowicz

Dla mnie nie stanowi problem zamknięcie sklepów w niedzielę . Jednak jeśli posłowie tak się napracowali nad tą ustawą to powinni zrobić to zrobić dokładnie tak aby nie było wątpliwości , że cpn może sprzedawać tylko paliwo , centrum handlowe to nic innego jak sklepy pod jednym dachem, jak niedziele mają być bez handlu to tak ma być ....
Na pewno nie będę bronić słuszności tej ustawy ponieważ zdaje sobie sprawę , że nie wszystkim to pasuje .
Jeśli czegoś się nam zabrania to jest niewygodne .

miłej niedzieli :)
forumowicz

moderator przeciwnik polityki na forum,a sam założyłeś typowo polityczny wątek! pozdrawiam
forumowicz

Grunt to nakręcić machinę żeby ludzie kupowali jeszcze więcej
forumowicz

moje zdanie się Wam nie spodoba,jestem za przeciwnikiem handlu w niedziele!/pracownikom sklepów należy się wolna niedziela!/ jestem też za 4 dniami pracy w tygodniu! tyle z mojej strony! apolityczny MAX :D
ODPOWIEDZ