Ciechocinek , Szpital Uzdrowiskowy nr 1, 27.06-18.07.2018

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
doda1234
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2011 12:20
Podziękował: 1 raz

Ciechocinek , Szpital Uzdrowiskowy nr 1, 27.06-18.07.2018

Post autor: doda1234 »

Dzień dobry. Mam skierowanie do Ciechocinka. Szpital Uzdrowiskowy nr 1 , ktory teraz nazywa się :D Łazienki Uzdrowiskowe nr 1.
Czy ktoś z miłych i ty obecnych kuracjuszy wybiera się tam w terminie 27.06.2018-18.07.2018 ?
Będzie mi miło poznać jakąś bratnią duszę :) Będę podróżowała samochodem z północnych krańców Łodzi. Mogę zabrać 1 osobę.
Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 14 cze 2018 11:19 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
przedszkolanka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2012 10:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Re: Ciechocinek , Szpital Uzdrowiskowy nr 1

Post autor: przedszkolanka »

Witam, również jadę do Ciechocinka, tylko do Szpitala kolejowego 26 lipca, a nie mam pojęcia gdzie jest Szpital uzdrowiskowy, gdzie kolejowy też nie wiem, ... pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
doda1234
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

:D Ciechocinek to małe miasteczko i wszędzie blisko :D Moje sanatorium jest przy deptaku, w samym centrum :D a gdzie kolejowe to nie wiem, ale pewnie blisko. Ja mam turnus od 27 czerwca. W lipcu 13-14 jest festiwal Romów w Ciechocinku. Byłabyś zainteresowana? Szukam towarzystwa na tę okoliczność :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

No na polskie warunki 11 tysięcy mieszkańców to nie takie małe miasteczko,a na dodatek dość rozległe i tak blisko wszędzie to może niekoniecznie jest.Sanatorium Kolejowe jest przy głównej ulicy w centrum miasta.
Awatar użytkownika
doda1234
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

No to wniosek z tego, że do Szpitala Uzdrowiskowego nr 1 w ktorym to będę ratowała zrujnowany kręgosłup , jest blisko z kolejowego :D , albowiem moje sanatorium jest w samym centrum przy deptaku. Tak mi podpowiada Google Map :D
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Oddzielone są od siebie jakieś 600 m więc dość blisko i fajnie tam grają ( w kolejowym) ale bardzo śliska posadzka i można wywinąć orła. W centrum to jest kolejowy.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Tak mi podpowiada Google Map :D
A do mnie przemawiają wydeptane kilometrami trasy :lol:
Awatar użytkownika
doda1234
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Felice pisze: 13 cze 2018 22:38
Tak mi podpowiada Google Map :D
A do mnie przemawiają wydeptane kilometrami trasy :lol:
Prowadzę siedzący raczej tryb zycia, więc przyda mi się aktywność fizyczna, na parkiecie tanecznym i trotuarach ciechocińskich :D :D :D
Mam nadzieję, że dam radę :D :D :D
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Re: Ciechocinek , Szpital Uzdrowiskowy nr 1, 27.06-18.07.2018

Post autor: Muzyczka »

Witajcie, byłam w tym szpitalu uzdrowiskowym nr 1,w 2015 roku i teraz odwiedziłam go w tym roku w kwietniu.. stamtąd masz tak samo blisko do wojskowego czy do Zdrojowej czy do kolejowego na dancing, czy do uroczej, czy do polexu na tzw. rehabilitację ruchową...hi... Byłam w kolejowym w kwietniu , mieszkałam na tym samym pietrze co kawiarnia, na pierwszym piętrze, i ta śliska posadzka sprawdzisz czy jest taka tragiczna... musisz sama zobaczyć, jakie buty tam możesz włożyć, które przypasują ci, bo tak ja zrobiłam i nie ślizgałam się i da się wtedy tańczyć tam bez problemu... Dla mnie ważną rzeczą było też który z panów grał muzykę i jak grał i w różnych miejscach to sprawdziłam.wiec co ci przypasuje.. .Co mogę podpowiedzieć to byłam bardzo zadowolona z tego sanatorium numer 1, i z jedzenia i z opieki lekarskiej , pielęgniarskiej i superowego basenu i wogole z pobytu..A z kolejowego bardzo, bardzo też...
W tym w okresie jak będziesz jedynym niebezpieczeństwem jest upał w mieście żeby uciekać do cienia, jeśli będzie 30 st.i do parków, a parków jest dość dużo , sosnowy z wiewiórkami i solankowy, także jak będziesz chodziła na tańce to żeby była klima żeby nie było duszno...
W Kolejowym , na ul. Zdrojowej nie ma klimatyzacji tylko wietrzą i robią przeciągi i włączają przy podłodze , przy lustrach, koło pana grającego dwa wiatraki okrągłe. Zazdroszczę Ci wyjazdu, bo ja bym tam chętnie wróciła....Teraz będą pięknie dywany kwiatów, ooch i ach.....
Wszędzie naprawdę jest blisko, niedaleko....Z tyłu za marketem polo , naprzeciw Kolejowego jest tak targ. W markecie też jest dobre zaopatrzenie. Jestmnóstwo sklepów z rzeczami., z butami Trzeba bardzo uważać żeby nie nadwyrężyć swojego budżetu finansowego bo wszystko kusi naokoło... Niedaleko potem za rondem przy zdrojowej jest biedronka....
..Życzę wszystkiego najlepszego, udanych zabiegów.... Pozdrawiam
Awatar użytkownika
doda1234
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Re: Ciechocinek , Szpital Uzdrowiskowy nr 1, 27.06-18.07.2018

Muzyczka pisze: 15 cze 2018 07:16 Witajcie, byłam w tym szpitalu uzdrowiskowym nr 1,w 2015 roku i teraz odwiedziłam go w tym roku w kwietniu.. stamtąd masz tak samo blisko do wojskowego czy do Zdrojowej czy do kolejowego na dancing, czy do uroczej, czy do polexu na tzw. rehabilitację ruchową...hi... Byłam w kolejowym w kwietniu , mieszkałam na tym samym pietrze co kawiarnia, na pierwszym piętrze, i ta śliska posadzka sprawdzisz czy jest taka tragiczna... musisz sama zobaczyć, jakie buty tam możesz włożyć, które przypasują ci, bo tak ja zrobiłam i nie ślizgałam się i da się wtedy tańczyć tam bez problemu... Dla mnie ważną rzeczą było też który z panów grał muzykę i jak grał i w różnych miejscach to sprawdziłam.wiec co ci przypasuje.. .Co mogę podpowiedzieć to byłam bardzo zadowolona z tego sanatorium numer 1, i z jedzenia i z opieki lekarskiej , pielęgniarskiej i superowego basenu i wogole z pobytu..A z kolejowego bardzo, bardzo też...
W tym w okresie jak będziesz jedynym niebezpieczeństwem jest upał w mieście żeby uciekać do cienia, jeśli będzie 30 st.i do parków, a parków jest dość dużo , sosnowy z wiewiórkami i solankowy, także jak będziesz chodziła na tańce to żeby była klima żeby nie było duszno...
W Kolejowym , na ul. Zdrojowej nie ma klimatyzacji tylko wietrzą i robią przeciągi i włączają przy podłodze , przy lustrach, koło pana grającego dwa wiatraki okrągłe. Zazdroszczę Ci wyjazdu, bo ja bym tam chętnie wróciła....Teraz będą pięknie dywany kwiatów, ooch i ach.....
Wszędzie naprawdę jest blisko, niedaleko....Z tyłu za marketem polo , naprzeciw Kolejowego jest tak targ. W markecie też jest dobre zaopatrzenie. Jestmnóstwo sklepów z rzeczami., z butami Trzeba bardzo uważać żeby nie nadwyrężyć swojego budżetu finansowego bo wszystko kusi naokoło... Niedaleko potem za rondem przy zdrojowej jest biedronka....
..Życzę wszystkiego najlepszego, udanych zabiegów.... Pozdrawiam

Miła Muzyczko, bardzo Ci dziękuję za wszystkie informacje i jakże optymistyczne :serce: Będę w Ciechocinku w sumie pierwszy raz w sanatorium. 40 lat temu byłam prywatnie z koleżanką i dzieckiem koleżanki. Ja dostałam skierowanie do Krynicy Zdrój, ale poniewaz byłam tam 3 lata temu i pobyt zniosłam fatalnie ( kompletnie nie dla mnie klimat), to uprosiłam, a wręcz ubłagałam panią z NFZ, zeby zmienić miejsce wyjazdu. Mimo 3 lat oczekiwania, gotowa byłam zrezygnować z wyjazdu w ogóle i juz nawet szukałam coś prywatnie. Zdarzył się cud i ze zwrotów otrzymałam właśnie Ciechocinek. To zbawienie na moje drogi oddechowe, o kręgosłupie nie wspomnę. Do Ciechocinka mam bliziutko, bo tylko 140 km, a o sanatorium w ktorym będę się leczyć czytałam same dobre opinie. Z pewnoscią znajdzie się równiez dla mnie wesołe i miłe towarzystwo płci obojga, na spacery i tańce :d Jak znam siebie to na pewno oblecę wszystkie ciechocińskie parkiety taneczne i zdam relację, gdzie slisko, a gdzie nie i gdzie fajnie grają.
Moja przyjaciółka ma w tym czasie wykupiony turnus ,,Pod Tężniami", a tam podobno grają rewelacyjnie no i jest zdaje się klima, tak więc oprócz ratunku dla dróg oddechowych, ratunku dla kręgosłupa, będzie ratunek dla figury, co to przez lata się troszkę zmieniła :D Wszak taniec to cudowna gimnastyka :D odchudzająca :D
Pozdrawiam Muzyczko i dziękuję jeszcze raz :serce:
ODPOWIEDZ