Sanatorium MSWiA Continental w Krynicy Zdrój
Re: Sanatorium MSWiA Continental w Krynicy Zdrój
nie potrafie ci powiedziec na ile to jest prawdziwe ale powtarzam tylko to co od tych co tam byli uslyszalem w autokarze - moze to jest prawda a moze oni po prostu byli bardzo wybredni.
pojedziesz sam to sie na wlasne oczy przekonasz i mam nadzieje podzielisz sie tu na tym forum swoimi spostrzezeniami.
pozdrawiam
bylam w Continentalu na leczeniu w lutym 2013. Przed wyjazdem szukalam opinii o sanatorium i na stronie :
[link]
znalazlam super opinie. Niestety mialy sie one nijak do rzeczywistosci. Po powrocie napisalam opinie moja i ta nigdy nie zostala umieszczona na ich stronie. Przez jakis czas po napisaniu i wyslaniu mojej opinii zniknela opcja dodaj swoj komentarz. Przypuszczalam, bedac w sanatorium, ze to pracownicy continentalu, a zwlaszcza zwiazani z zywieniem pisza posty pelne zachwytu.
Pozytywne:
- dobra baza zabiegowa, poza mloda masazystka, ktora masowala byle jak.
- dobry lekarz prowadzacy
- szybkie przyjecie [ dotarlam pozniej]
- mile panie sprzataczki,ktore bardzo sie staraly, by bylo czysto.
- mile recepcjonistki
Negatywne
- stan pokoi. Mieszkalam w pokoju, w ktorym wystarczyloby rzucic farbe na sciane, wycyklinowac parkiet i byloby inaczej. Kanapa/wersalka nadaje sie do wymiany.
- personel stolowki nieuprzejmy, tak jakby nic sie nie zmienilo od pradawnych czasow
- zywienie
Nie wiem, kto jest tam dietetykiem, ale zywienie niestety nie jest wlasciwe. W dniu przyjecia panie pielegniarki zapytaly czy chce miec diete cukrzycowa, zoladkowa i jeszcze jakies. Podalam jaka ma byc i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu na talerzach mialysmy to samo, bez wzgledu na rodzaj diety. Po co ten cyrk!
przez 21 dni na sniadanie byla ocipina bialego sera, 1/8 cherlawego pomidora.
Obiady nieciekawe. kolacje to samo.
Zastanawialam sie gdzie jest reprezentant NFZ. Gdy czytalam jadlospis umieszczany na tablicy, mial sie on nijak do tego co na stole. Surowki podawano dla wszystkich z pierwsza zmiana. Dla osob z drugiej zostawal poplamiony talerz. Prosby, by podawano surowki dla obecnych osob kelnerki odbieraly niemilym komentarzem. Gdy przychodzilismy nieco spoznieni na obiad ze wzgledu na zabiegi, to personel rozkladal naczynia do kolacji, ignorujac zupelnie kuracjusza.
Zupelnie nie podawano owocow, dwa razy ciasto - drozdowki.
Rozmawialismy z kuracjuszami z sanatorium wosjowego i ich warunki zywieniowe byly po prostu doskonale.
Jezeli mialabym wybor, to nie wybralabym sie do tego sanatorium.
Powód: usunięto link
-
kuracjusz amator
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 07 maja 2013 14:07
-
jagoda63-63
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2011 18:17
Już pisałam na forum,że wyjeżdżam do w/w sanatorium 21.06.13 z Warszawy ale niestety nie ma mojego zapytania.Pytam jak tam jest? i czy ktos jedzie w tym czasie z Wa-wy? podaję namiary jagoda63-[email].pl ponieważ z tej stronki jakoś znikam
Pozdrowionka
Jezeli chcesz sie jeszcze czegos dowiedziec to prosze sformuuj pytanie
pozdrawiam
-
h_e_s_a
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 27 wrz 2013 13:11
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 1
Byłam tam w terminie 11.09-02-10 2013. No cóż. Wg mnie opinie są z lekka przesadzone. Jak na NFZ jest nieźle. Może trochę małe porcje żywnościowe dla Panów ( chodzili dojadać na mieście::)). Ale ogólnie było ok. Baza zabiegowa, basen na miejscu, i mnóstwo możliwości rozrywki wieczornej. Polecam Łysego ( nieźle gra i atmosfera ok)i Prezydenta ( brak wejściówek, płatna tylko szatnia i naprawdę porządny lokal) , dobrze graja tez w Wiśle, ale tam tłok. Obsługa sanatorium ok. Nie pilnują jak w przedszkolu, miłe i wyrozumiałe. Ja osobiście polecam:))