Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Czy jest tu ktos komu nie odpowiada termin na sierpień bądź wrzesień 2018 r. w ramch rehabilitacji ZUS (Poznań) - psychosomatyka i będzie z niego rezygnował z zamiarem poproszenia o późniejszy termin?
Proszę, odezwij się, jeśli to Ciebie dotyczy.
Pozdrawiam
Anna
Dzień dobry Aniu, dzień dobry wszystkim. Juz za chwilę listopad. Chciałam też zapytać jak jest np. w Bryzie w 2018 czy jak będzie w 2019 r. ja jestem ze śląskiego ZUS. Jaka jest szansa wyjazdu nad morze. Czy kierują najbliżej miejsca zamieszkania czy można poprosić na komisji o miejscowość i termin? 23 października mam komisję i interesuje mnie prewencja psychosomatyczna. Chętnie pojadę najdalej od domu. Dziękuję za ewentualny odzew bo to moja pierwsza komisja i ewentualnie 1 wyjazd jak jest teraz?
witam wszystkich wybrać mozesz zawsze u mnie w lubelskim jak jeszcze jeżdziłem z zusu jest zawsze trzy miejscowosci do wyboru i z tego co wiem nie zmieniło się , naogół wysyłają do 300km tak jak z nfz ale czasami trafi się jakiś rodzynek jedno skierowanie dłuższe mnie się trafiło nad morze tyko raz ,ludzie jeżdża dalej ale tylko ci co mają znajomości z tymi co rozdzielają a jest to zazwyczaj jedna osoba ,mówię o nfz .Pozdrawiam
Przy wyjazdach z ZUS nie ma żadnego wybierania miejscowości. Skończyło się to 1.01.2018 r. Jedziemy tam, gdzie nam dają skierowanie. Nad morze z ZUS, to chyba tylko do Stegny i Almy Gdańsk-Sobieszewo. Jeszcze zależy to od schorzenia, gdzie nas wyślą.
Tomaszsant tak jak pisze Zbigniew już nic nie wybieramy możemy sugerować a co dostaniemy to ""insza inszość"" Dobrze mają osoby na drogi oddechowe bo jak dostaną skierowanie to 50 /50 albo Ustroń albo Wysowa . gdzie nie gdzie są jeszcze Panie z ZUS ( i tu ukłon w ich stronę ) które starają się pomóc ale to ich dobra wola i empatia. Jeśli ktoś pisze ,że dostał więcej jak 300 km . od miejsca zamieszkania to tylko i wyłącznie na zajęte już terminy gdzieś bliżej . lekarz orzecznik już nic nie sugeruje gdzie można wysłać ( tak zdarzało się kiedyś) bo teraz decyduje departament ZUS w Warszawie . Nie ma co się nastawiać negatywnie tylko czekać na uprawomocnienie i decyzję . Gdy kieruje delikwenta ZUS ( chorobowe, świadczenie rehabilitacyjne ) to tym bardziej trudniej ze wszystkim . Dla ZUS ważna rehabilitacja ,pobyt na turnusie jak miejsce gdzie jedziesz . Według ZUS wszedzie rehabilitacja jest na takim samym poziomie . czy w Ustroniu czy w Koleczkowie . Co każdy wie nie jest prawdą. nie wprowadzaj w błąd zasady zmieniły się bardzo.
Zbyszek jest jeszcze Krynica Morska , Dziwnówek ,Dąbki nie jestem pewien czy Kołobrzeg .
zbigniew165 pisze: 30 paź 2018 11:56
Przy wyjazdach z ZUS nie ma żadnego wybierania miejscowości. Skończyło się to 1.01.2018 r. Jedziemy tam, gdzie nam dają skierowanie. Nad morze z ZUS, to chyba tylko do Stegny i Almy Gdańsk-Sobieszewo. Jeszcze zależy to od schorzenia, gdzie nas wyślą.
I tutaj Zbyszku się mylisz nie wszędzie tak rygorystycznie interpretują nowe przepisy. W lutym tego roku otrzymałam sanatorium ze wskazaniem - teren nadmorski w odrębnym pisemku poprosiłam o Kołobrzeg i takowy otrzymałam.
Co dotyczy magicznej kilometrówki, to na moim turnusie były osoby z całego kraju.
Pozdrawiam i życzę Ci owocnej kuracji
peonia 1959 na jakie schorzenie pojechałaś do Kołobrzegu z prewencji rentowej ZUS. W chwili obecnej jest raczej tak jak ja napisałem i Sztani potwierdził. Można się o tym przekonać czytając temat na forum " Sanatorium ZUS".
W Kołobrzegu w sanatorium Medikur byłam od 12.09 do 5.10 profil reumatologia, a więc nie tak dawno. Naprawdę u nas nie robią żadnych ceregieli , jeśli dysponują miejscem to nie robią problemu i pozytywnie rozpatrują wnioski kuracjusza. Ja za tym Kołobrzegiem czekałam całe pół roku bo wcześniejsze terminy były zajęte ( termin wakacyjny )