Narząd głosu

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
annaw142
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 cze 2018 22:33
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0

Narząd głosu

Post autor: annaw142 »

Wybieram się do sanatorium na narząd głosu. Mam oprócz tego niedoczynność tarczycy i hashimoto, część zabiegów typowych dla narządu głosu jest niewskazana. Czy muszę iść przed wyjazdem do endo aby to skonsultować czy też tam na miejscu przydzielajac zabiegi będą wiedzieć co nie jest zalecane?
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Re: Narząd głosu

Post autor: Hipokryt »

Zapoznaj się przed wyjazdem jakie zabiegi na narząd głosu mogą Ciebie czekać na 24-dniowym turnusie z ZUS :
1. Ćwiczenia emisji głosu
2. Galwanizacja krtani
3. Gimnastyka ogólnosprawniająca
4. Inhalacje solankowe
5. Inhalacje mucosolvan ultradźwiękowe
6. Jonoforeza wapniowa
7. Psychoedukacja
8. Psychoterapia grupowa
9. Terapia manualna głosu
10. Terapia zajęciowa
11. Trening logopedyczny grupowy
12. Trening logopedyczny indywidualny
13. Treningi relaksacyjne
Co daje razem ponad 200 zabiegów i zero czasu na nudę :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Narząd głosu

Post autor: Felice »

annaw142 pisze: 30 wrz 2018 13:23 Wybieram się do sanatorium na narząd głosu. Mam oprócz tego niedoczynność tarczycy i hashimoto, część zabiegów typowych dla narządu głosu jest niewskazana. Czy muszę iść przed wyjazdem do endo aby to skonsultować czy też tam na miejscu przydzielajac zabiegi będą wiedzieć co nie jest zalecane?
Zdecydowanie lepiej byłoby wcześniej zrobić konsultację z endokrynologiem. Najlepiej gdyby wpisał tobie jakich zabiegów nie możesz. W sanatoriach czèsto lecą rozpędem,a tak czarno na białym lekarz dostanie wytyczne. Ja mam uczulenie na prąd galwaniczny i mimo tego zdarza się że zlecają mi jakiś zabieg z tego zakresu....😎
ODPOWIEDZ