Iwonicz Zdrój "Pod Jodłą"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Maria J
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 05 paź 2018 13:34
Oddział NFZ: Lubelski

Iwonicz Zdrój "Pod Jodłą"

Post autor: Maria J »

Pobyt NFZ "szpitalny od 14.11.- 05.12.18 - docelowo zakwaterowana byłam w "Excelsiorze" ale w dniu przyjazdu poprosiłam o "jedynkę" i dostałam w sanatorium " Pod Jodłą". Jedzenie na początku niezachwycające ale po 1 tygodniu coś się zmieniło (inna intendentka, catering ? ) do końca było i dużo i dosyć smacznie (osobiście nie wybrzydzam - jak ktoś zrobi, poda i jeszcze sprzątnie). Zabiegi w Iwoniczu odbywają się w Centrum Uzdrowiskowym i trzeba było dochodzić. Pacjenci z Excelsiora dowożeni są na zabiegi busem, który jeździ w tę i z powrotem. I tu był największy problem bo pacjent z innych obiektów rozgrzany i mokry po borowinach, kąpielach, basenie musi wędrować w tę i z powrotem z plecakiem ciuchów i ręczników. A aura o tej porze nie zachęca do takich spacerów (kilka nocy było z mrozem -10st. C a na zabiegi o g.7.00 rano trzeba pójść). Warunki mieszkaniowe "Pod Jodłą" jeszcze nie były tragiczne (chociaż jak przyszły mrozy i wiatr to w pokojach ze starymi, skrzynkowymi oknami różnie było). W innych obiektach bywało gorzej np. w "Starych Łazienkach" gość miał w pokoju 14st.C !!! Skutek był taki. że sporo pacjentów przychodziło na zabiegi z różnymi schorzeniami dróg oddechowych.
Generalne obiekty sanatoryjne w Iwonicz Z. bardziej nadają się do zamieszkania w okresie letnim. W innych porach roku nie polecam - chyba, że przejdą generalne remonty.
ODPOWIEDZ