Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Dzbanek miodu, litr wódeczki,
By odrzucić swe smuteczki
I sto latek na dodatek,
By smaczniejszy był opłatek.
Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku.
Życzę wszystkim , Paniom i Panom.
Jakoś te życzenia świąteczne bezosobowe ...
Podlane gorzałką ...
Z opłatkiem na przegryzkę...
Forumowa tradycja już ma spory dorobek...
Nietrudno poszukać z lupką ...
Z roku na rok zakazów jest coraz więcej i są coraz bardziej absurdalne.
I nawet jeśli święta Bożego Narodzenia wciąż istnieją w wielu krajach na Zachodzie, to zatraciły swój religijny charakter i stały się po prostu dniami wolnymi od pracy, kiedy należy się dobrze najeść, wymienić prezentami, popatrzeć na świecące dekoracje i spotkać z rodziną.
Pozostały jakieś zeświecczone zwyczaje i symbole świąteczne typu podświetlony renifer, świąteczny szlagier o padających płatkach śniegu, wypchane mikołaje zwisające u okien i balkonów.
To tylko pokazuje jakąś nostalgię za tym, co było, ale czego już nie ma, bo zatraciło swój sens.
Widać Jacky 6 że Twoja wiedza na temat tradycji i sensu przeżywania świąt jest wielka , ja jednak pozostaję przy zwykłych życzeniach bez dalszego komentarza.
Każdy święta celebruje jak lubi,nawet jeżeli komuś się ta forma nie podoba.
Celebrujmy to co istotne w tym wszystkim....czyli wzajemną życzliwość i szacunek bez względu na przekonania religijne,polityczne,kolor skóry czy orientację.
Życzę wszystkim spokoju i radości ze wspólnego z najbliższymi czasu.
Kto śpiewa i życzy ten życzy dwa razy
Kto często powtarza te same dwie frazy
I ja wam zaśpiewam dwa zdania niecałe
Nie będę się dzielić zwyczajnym banałem
Dziś śpiewam te trudne słowa życzenia wam nieznane:
Żebyście mieli w głowach dobrze poukładane
Nie zdrowia nie szczęścia nie kasy nie fury
Nie szybkiej kariery to tylko są bzdury
Jak wiary to mądrej nadziei na wszystko
Miłości do kogoś kto zawsze jest blisko
Dziś śpiewam te trudne słowa życzenia wam nieznane:
Żebyście mieli w głowach dobrze poukładane
Nie wielkich sukcesów i wielkich pieniędzy
Za cenę dowolną co szybciej co prędzej
Jak wiary to mądrej nadziei na wszystko
Miłości do kogoś kto zawsze zawsze jest blisko
Tak wyśpiewuje Trudne życzenia Ania Rusowicz i Adam Nowak ,
do których i ja chętnie się przyłączę
Z okazji Świat Bożego Narodzenia, życzę Wam na stole dużo jedzenia .
By ryba świetnie smakowała i kapusta pięknie się prezentowała .
Choinka ślicznie świeciła i każda bombka się mieniła .
Byś każdy znalazł pod choinką prezentów moc, w tę świąteczną noc .
Niech w nadchodzącym roku 2018 spełnią się Wasze wszystkie marzenia, niech spełnią się nawet najbardziej nieosiągalne pomysły. Składam życzenia świąteczne pełne pozytywnych emocji i mam nadzieję, że spędzicie te cudowne dni w gronie najbliższych w doskonałych nastrojach i w równie świetnej harmonii