Eskulap Rymanów Zdrój- opinie
- Kujonka36
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 04 sty 2019 22:15
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 1
Eskulap Rymanów Zdrój- opinie
Czy ktoś może podać swoje opinie odnośnie oddziału szpitalnego pulmonologii w Eskulapie? jadę w lutym z nfz, jak to aktualnie wygląda, jak pokoje- ilu osobowe i jakie wyposażenie, czy w pokoju jest łazienka, czy wspólna na korytarzu? Będę wdzięczna za każdą informację.
- Kujonka36
- Nowy Kuracjusz

Re: Eskulap Rymanów Zdrój- opinie
Naprawdę nikt nie był w Eskulapie ? Proszę o opinie.Kujonka36 pisze: 05 sty 2019 01:23 Witam.
Czy ktoś może podać swoje opinie odnośnie oddziału szpitalnego pulmonologii w Eskulapie? jadę w lutym z nfz, jak to aktualnie wygląda, jak pokoje- ilu osobowe i jakie wyposażenie, czy w pokoju jest łazienka, czy wspólna na korytarzu? Będę wdzięczna za każdą informację.
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
Niewiele tego, ale zawsze coś. Pokoje były sukcesywnie remontowane
(wymiana mebli, łóżek, rolety w oknach, itd) od 2011 roku więc pewnie
zakończyli. O pulmonologii opinii będzie niewiele ponieważ to jest
stosunkowo "świeży" oddział. Kiedyś, chyba do 2014 r. była tam tylko
kardiologia z NFZ-u i ZUS-u. Jak oddali "Polonię" (Centrum Rehabilitacji
Kardiologicznej)do użytku, to wtedy w "Eskulapie" powstał taki misz - masz
i kilka profili rehabilitacji. Poza tym "Eskulap" stanowi bazę zabiegową dla
innych obiektów sanatoryjnych ("Maria", "Teresa", "Świtezianka").
search.php?keywords=Eskulap&terms=all&a ... mit=Szukaj
- Wienia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lis 2015 16:00
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 1 raz
Z tego co zaobserwowałam na 3 pietrze pokoje zwykle typu studio,wyposażenie klasyczne tapczaniki ,reczniki ,szklanki bez łyżeczek i innych
Położenie w samym centrum nie ma konieczności wspinania się,parkowaliśmy bezpłatnie przy samym osrodku.
Jeżeli moge polecić to pokój 309 dwójka z łazienką wszystko wyposażenie nowe.
Wszyscy,których pytałam byli na pobycie szpitalnym a więc nie płacisz za pobyt,ani opłaty klimatycznej.
Winda sprawnie kursuje.To tle odnośnie Eskulapa.Jeszcze po 22 sprawdza obecność pielęgniarka.Pozdrawiam
- Kujonka36
- Nowy Kuracjusz

Dziekuje bardzo za odpowiedz Wienia. Ja jadę na pulmonologię wiec nie wiem czy ten pokój będzie dostępny, bo ponoć oddział pulmonologii jest na 2 pietrze. Mam nadzieje, ze dojadę bo pogoda nie jest zbyt optymistyczna, Pozdrawiam.Wienia2 pisze: 09 sty 2019 11:39 KujonaJa byłam parę dni prywatnie teraz świeżo,korzystałam tylko z noclegu i wyżywienia.
Z tego co zaobserwowałam na 3 pietrze pokoje zwykle typu studio,wyposażenie klasyczne tapczaniki ,reczniki ,szklanki bez łyżeczek i innychczajnik na korytarzu.Stołówka na pierwszym piętrze,wyżywienie na słabe 4 obsługa raczej niemiła inaczej dla komercji -wiadomo.
Położenie w samym centrum nie ma konieczności wspinania się,parkowaliśmy bezpłatnie przy samym osrodku.
Jeżeli moge polecić to pokój 309 dwójka z łazienką wszystko wyposażenie nowe.
Wszyscy,których pytałam byli na pobycie szpitalnym a więc nie płacisz za pobyt,ani opłaty klimatycznej.
Winda sprawnie kursuje.To tle odnośnie Eskulapa.Jeszcze po 22 sprawdza obecność pielęgniarka.PozdrawiamWienia.
- Kujonka36
- Nowy Kuracjusz

Dziekuje za informacjeDzia_dek pisze: 08 sty 2019 10:00 Poniżej masz link, pod którym znajdziesz trochę informacji o "Eskulapie".
Niewiele tego, ale zawsze coś. Pokoje były sukcesywnie remontowane
(wymiana mebli, łóżek, rolety w oknach, itd) od 2011 roku więc pewnie
zakończyli. O pulmonologii opinii będzie niewiele ponieważ to jest
stosunkowo "świeży" oddział. Kiedyś, chyba do 2014 r. była tam tylko
kardiologia z NFZ-u i ZUS-u. Jak oddali "Polonię" (Centrum Rehabilitacji
Kardiologicznej)do użytku, to wtedy w "Eskulapie" powstał taki misz - masz
i kilka profili rehabilitacji. Poza tym "Eskulap" stanowi bazę zabiegową dla
innych obiektów sanatoryjnych ("Maria", "Teresa", "Świtezianka").
search.php?keywords=Eskulap&terms=all&a ... mit=Szukaj
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
niby ma wyłączność na ten teren oraz "Omnibus", która również zabiera kuracjuszy na wycieczki.
Namiary do nich i programy wycieczek na czas Twojego pobytu bez problemu znajdziesz w sieci.
Jeśli wyjazd wycieczkowy miałby być na wschód to pamiętaj o paszporcie. Jeżeli chodzi o wyżywienie,
to od długiego już czasu jest catering. Tak więc szału nie ma pod względem ilości i jakości. Posiłki
były w dwóch turach bo stołówka nie jest zbyt duża. Pulmonologia była kwaterowana na drugim pietrze.
Pokoje dwójki i studio dwa plus trzy z balkonami i widokiem na park oraz trójki i czwórki bez balkonu
z widokiem na zalesione wzgórze. Trochę zbyt późno się wybierasz. Na miejscu będziesz dopiero około
szesnastej. Lepiej by było z Lublina wyjechać wczesnym rankiem (godz. 5;50) wtedy na miejscu jesteś
około południa i masz większą szansę na mniej "zaludniony" pokój.
p.s. masz fajny nick
Właśnie Jestem w sanatorium Eskulap W Rymanowa Zdrój, moja opinia tak od razu więc tak pokoje klasyka ja jestem z trzema facetami i idealnie się dobraliśmy wspólny kontakt żarty. Łóżka no cóż prawie jak szpitalne i w pokoju problem brak podstawowych sztuców, czyli łyżeczki do Kawy czy Herbaty. Kiedy chciałem pożyczyć do pokoju, to kobitka w Kuchni powiedziała że nie może dawać i że trzeba sobie kupić.
płatności tv 80 internet 50 ja dogadałem z sąsiadem i mamy na pól. Co do wyżywienia, jestem bardzo zaskoczony smaczne Ciepłe i różne tak więc jestem pod wrażeniem co do Salowych no cóż jest jedno ale, zmyją jak chcą i finito, jeśłi ktoś będzie miał problem z balkonem to niestety suszy się w pokoju