Black Friday w Polsce jak się odnosicie do

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Black Friday w Polsce jak się odnosicie do

Post autor: darek »

Witam

Wczoraj byłem u okulisty.
Mam taką manię że średnio raz w roku staram się odwiedzić mojego zaprzyjaźnionego Stomatologa aby wysłuchać że coś jest do zrobienia oczywiście poddaję się i robi a że roboty nie ma za dużo bo staram się być pod kontrolą to...
Bywam też u okulisty aby zweryfikował jak pogorszyłem sobie wzrok przez ciągłe wpatrywanie się w komputer.

Zaprzestałem kilka lat temu odwiedzanie Salonów sieciowych bo miast +1,25 dostałem szkła -1,75 tak wyszło na urządzeniu :)
Chodziłem jak skołowany .
Dlatego przeprosiłem Okulistów z NFZ i optyków
Idę dziś z receptą a tam Znajoma Pani jak zawsze zadowolona bo to dwie Pary okularów .
Panie Darku dla Pana dziś mam Czarny piątek rabat na oprawki 30% na szkła 25%
Liczę liczę kwota do akceptacji .

Udałem się też do jednej z katowickich Galerii ,aby ogólnie na podstawie recepty Poznać Cenę
Okazuje się że i w Galeriach Mamy BLACK Friday ale TYLKO na OPRAWY ..okazało się że Kompleks w galerii do Sklepiku podobny wyrób był po rabatach o ponad 500 złotych droższy CÓŻ GALERIE.

Jako że byłem umówiony na Spotkanie na 14 miałem jeszcze chwilkę i po marudziłem sobie po Sklepach.

Otóż WSZĘDZIE mamy ten Piątek .

Udałem się do sklepu AGD miałem ekspres do kawy na popularne kapsułki ale pompka się uszkodziła koszt naprawy w serwisie równał się prawie zakupowi .

TEN Serwis w ramach tego piątku był od 300 do 500 złotych na te popularne kapsułki ..PYTAM się ile obniżki Pani twierdzi 25% i był w cenie jak miesiąc TEMU.

Podszedłem do Salonu Jubilerskiego oglądam i pytam się o tzw CELEBRYTKĘ dla Córci bo Teść ,,obiecał a co

No FAKT tam był rabat 10% plus Urocza Pani poinformował że jeżeli kupię to kolejny naszyjnik Kupię w cenie 1 złotego ..ale WARUNEK muszę kupić za ustaloną kwotę Tutaj Oferta była godna zastanowienia ...Bo Wiadomo że mam Dwie Córcie i....

Pytanie zasadnicze Czy Wy Drodzy Portalowicze skorzystaliście już z okazji i było coś wartego zakupu

Nie ukrywam że zbliżają się Święta czas prezentów i zawsze na nie BRAKUJE

Prosze o podpowiedź
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Black Friday w Polsce jak się odnosicie do

Post autor: Felice »

W Polsce czarny piątek jest sprzątaniem zaległości magazynowych i nijak się ma obniżek cen w innych krajach. Ja nie korzystam,jak mam coś kupić to po prostu kupuję i nie uganiam się za okazjami,które wcale nimi nie są.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Się nie odnoszę....pic na wodę fotomontaż i tyle. I nadal nie dogonimy reszty Europy w tej kwestii , jest tak jak mówi Felice. Ja zresztą mam totalną alergię na galerie , wyprzedaże i tłumy nawiedzonych ludzi wietrzących super "okazję".
Na okazji to kupiłam ostatnio fajny schab bez kości za 14,99 :lol:
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 8 razy

Post autor: Princi »

Kiedyś pokusiłam się i wyciągnęłam jedynego żywiciela rodziny na tzw. czarny piątek. Byłam dwa razy...po raz pierwszy i ostatni. Nic ciekawegoa, za to była kupa ludzi z naciskiem na kupę ;) :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

Globalna sieć odzieżowa.
Gdzie ceny mają być równoważne podobne .
Garsonka Damska .
Katowice- Bolonia
W Katowicach cena ponad 499 złotych w Bolonii w tym samym sklepie 35 euriszo czyli niecałe 150 zeta.

Potwierdzone dwie Koleżanki z firmy ten sam kod produktu .

Chyba jednak ten CZARNY Piątek może nie dla Nas .

Acha kolejny news w Katowicach Jeden TV 32 cale gdzieś w Europie 1 i 1/2 telewizora
forumowicz

Nie mam zdania , jakoś nigdy nie analizowałam tego zjawiska .
Moje zakupy najczęściej są przemyślane i robione w/g potrzeb, natomiast kupienie jakiejś "szmatki" czy pasty do zębów .... do tego czarny piątek jest mi zbędny , co nie znaczy, że nie mogę się mylić .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

To jest totalne oszustwo, bo polak polaka oskubie i nie tylko na wyprzedażach :evil: ..... jak już chcę coś kupić taniej to po sezonie, albo znacznie wcześniej niż robią tzw. "okazje", parę razy fajne niedrogie zakupy zrobiłem :o
gamlog
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 gru 2014 10:46
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: gamlog »

A ja jestem taki wywrotowiec i szukam zawsze napisu NOWA KOLEKCJA :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Ale w starej cenie :lol:
forumowicz

ciekawa oferta Vision Express ,do 72% zniżki na wybrane oprawy przeciwsłoneczne,zacznę się interesować takimi promocjami jak będą pisać od 72%, puki co to wszelkie promocje polegają na ustawieniu ceny z kosmosu/podwyżka o 100% /a potem promocja 40%,po prostu super.
jedyne promocje godne uwagi jakie znam,to: firmowy sklep Rieker obuwie ,buty męskie 140zł każde,nowa kolekcja/w sklepach ponad 300zł/ oraz tymczasowy salon butów Badura ,buty 140zł/ostatnio kupiłem trekingowe/cena z salonów 585zł/
ODPOWIEDZ