To był trudny rok...Nowy 2021 niech spełni nasze marzenia

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Gość

To był trudny rok...Nowy 2021 niech spełni nasze marzenia

Post autor: Gość »

Ten rok dla tych lepiej sytuowanych i tych żyjących skromnie, dla otoczonych rodziną ale i tych samotnych, dla wiecznych optymistów i tych patrzących na życie z dystansem, tych naprawdę życzliwych i tych udających pokorę i sympatię, dla doświadczonych życiowo i żyjących w komforcie, dla wygadanych , dla cichych, dla szukających dziury w całym i widzących słońce na czarnym od chmur niebie był wyjątkowo trudny. To czas strachu o najbliższych, o pracę, o własne zdrowie, walkę z upływającym czasem w obliczu choroby i brak sygnałów , że może być lepiej.
Nie jestem wyjątkiem od reguły - ale chcę to słońce widzieć, chcę robić plany chociażby przeszły bokiem, chcę wierzyć, że ludzie , którzy żyją udawanym śmiechem, karmiącym się paskudną atmosferą i bywającym tylko po to aby udowodnić innym ,że nie są zbyt wiele warci, tym , którzy już nie wierzą w przyjaźń - są w środku tylko zagubieni a ta dobra ich strona w końcu przejmie dowództwo. Chciałabym wchodzić na Forum i czuć się jak w domu, nie być zmuszonym omijać i tak niewielu tematów bo jest przykro te słowa czytać....chcę aby wróciła normalność i ludzie, którzy poczuli , że muszą się odseparować bo nie wierzą już w normalny dialog. I takiej zmiany forumowiczom na ten Nowy Rok życzę,
Nie będzie mnie na Forum przez jakiś czas, zatem chociaż pozostało kilka dni do innych niż zazwyczaj Świąt chciałabym życzyć Wszystkim - tym aktywnym, tym wpadającym przelotem, czytającym od czasu do czasu , tym bliskim serduchu i tym, z którymi nieco nie po drodze życzyć pozytywnej energii i wiary w to , że te miesiące , które przed nami to czas pogodny, obfitujący w piękne spotkania, czas tworzenia nowych, dobrych wspomnień . Czas na wiarę i w ludzi (niestety moja wiara w rządzących nie wróci...), w przyjaźń i miłość - bo dzięki tym uczuciom czujemy , że żyjemy. :serce:
Życzę Wam cudownych pobytów sanatoryjnych i ludzi , którzy dzielą Wasze zainteresowania i lubią spędzać czas w podobny sposób. I naprawdę nieważne czy to pobyt na tańcach , czy eksplorowanie okolicy w pojedynkę ....
Życzę Wam i sobie abyśmy uwierzyli w Forum na nowo - nawet wtedy kiedy nasze wyjazdy są tylko wspomnieniem.
Wierzę, że wszystko wróci do normy i to szybciej niż nam się wydaje.
Cudownych , chociaż innych Świąt Wam wszystkim życzę. :serce:
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 7 razy

Re: To był trudny rok...Nowy 2021 niech spełni nasze marzenia

Post autor: bardzyk2 »

Kochana Majko :serce: :kwiat: :serce:

Dziękuję za te piękne i takie bardzo prawdziwe życzenia.

Jestem z tej półki, że boję się o siebie, o moich bliskich ale i o moich przyjaciół, z których i bez wirusa ktoś nas opuszcza częściej niż dawniej bywało :cry:

Wigilię spędzę szczęśliwie z bliskimi ozdrowieńcami, ale Święta zostawię już dla drugich rodziców i dziadków, aby się nie spotkać.
Na Wigilii pusty talerz nie będzie symbolem, będzie dla drugiej córki, która ze względu na mnie nie przyjedzie z Wrocławia. Boi się mnie zarazić, bo ma taką pracę, że ma stały kontakt z ludźmi a na samokwarantannę nie może sobie pozwolić :evil:

Rozumiem dobrze co to samotność od ponad 20 lat. Ludzi dużo, a w serduchu puste miejsce.
Ale bez tych ludzi, bez bliskich, do zwariowania :( . A teraz i to jest mocno limitowane.
Życzę Ci Maju wszystkiego dobrego, dobrego zdrowia, dobrego życia i samych dobrych ludzi wkoło :serce:

Pozdrawiam Cię bardzo ciepło :serce: :kwiat: :serce:

Za Sanatorium nie tęsknię, bo mam bardzo małe doświadczenie sanatoryjne, ale zabiegi by się przydały. I mili ludzie, spacery, wolność .
Nowe skierowanie wysłałam, odpowiedzi jeszcze nie ma ;)

Do zobaczenia na Forum :serce:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ja wierzę jeszcze mocno w normalny czas... i ten po pandemii i ten w którym ludzie nieco przybliżą sobie prawdziwe wartości i zaczną normalnie ze sobą rozmawiać... tak po prostu bez zadęcia i szczerze.
Te święta pokażą nam, że bliska obecność najbliższych jest największa wartością. Ja wszystkie dzieci i wnuki będę miała obok siebie przy stole. Jestem szczęściarą i życzę Wam, również szczęścia.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Wiara czyni cuda , wiara przenosi góry, możemy czy musimy tej wierze pomóc, tylko czy nam się to uda, to chyba też od tzw. szczęścia zależy. Tak czy tak wiele od nas samych zależy jak i w postępowaniu w stosunku do innych, czy ich lubimy , tolerujemy, czy ..... .
Każde święta jak i każdy dzień jest inny, pewnie są podobne lub bardzo podobne, ale na pewno nie takie same. To między innymi my sami się zmieniamy, tylko nie zawsze zauważamy, tak jak codziennie patrzymy w lustro na siebie . Możemy trochę dłużej popatrzeć i znaleźć 5, 10, 15 szczegółów którymi się różnimy z przed wielu lat i nie tylko o wygląd mi chodzi. Może uda nam się z tej perspektywy spróbować coś zmienić na lepsze. Wiem że pewne zdarzenia w naszym życiu bardzo mocno mogą wpłynąć, tylko nie zawsze możemy tego doświadczyć, ale zawsze możemy spróbować. Podejmującym próby życzę nie tylko w nadchodzącym, ale w pozostałych aby choć w części okazały się owocne i potrzebne, abyśmy nie mówili że jednostka nic nie może... Kopernik, Galileusz, Newton, Pascal, Edison, Skłodowska, Einstein to też były jednostki. W ostatnich miesiącach to Kobiety w bardzo dobitny sposób pokazały :) ... Kobiet jest więcej niż mężczyzn i więcej mogą ;)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Wzruszyłam się czytając Was...
Napisaliście chyba wszystko to co i ja chciałabym napisać więc pozostało mi tylko złożyć Wam życzenia : Wspaniałych przeżyć w świąteczny czas w gronie bliskich i drogich sercu osób 🎅🍀🌲😘
Awatar użytkownika
halina-s
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2016 18:56
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: halina-s »

Witam.Rzadko tu wpadam,ale dzisiaj sobie umilam czas .Bardzo ujely mnie Twoje zyczenia za ktore serdecznie dziekuje.Ja rowniez zycze duzo zdrowia i szczesciaTobie i i wszystkim forumowiczom.Zycze nam wszystkim szybkiego powrotu do normalnosci.Pozdrawiam serdecznie :serce: :serce: :kwiat: :D
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Tak jak w tytule kochani , tego życzę Wam i sobie z całego serducha . Krótko i na temat , pozdrawiam z Podlasia :serce: :kwiat: :serce: ;) .
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

Był trudny...
Nowy niech spełni wszystkie marzenia,te malutkie i te największe. Niech się spełni to najważniejsze : żeby było NORMALNIE.
Tego gorąco życzę nam wszystkim :serce:

Pozdrawiam serdecznie z Podhala :) ;)
Gość

Post autor: Gość »

Mary Jo 🌼 dobrze Cię czytać. ☺️ Będzie dobrze , chociaż patrząc na horoskop od Maxa u mnie bez zmian...praca, praca, coraz więcej pracy. 😭
Podhale też dobrze byłoby w końcu odwiedzić. Pozdrawiam ciepło. Wpadaj proszę częściej.
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

Majka :kwiat: dziekuję :D
Postaram się ;)
Będzie dobrze,jest nadzieja :)
ODPOWIEDZ