Pierwszy wyjazd do sanatorium,prosze o pomoc.
Pierwszy wyjazd do sanatorium,prosze o pomoc.
Re: Pierwszy wyjazd do sanatorium,prosze o pomoc.
Dziękuję ci bardzo za szybka odpowiedz,teraz czekam i bardzo jestem ciekaw gdzie dostane skierowanie czy w pobliżu czy gdzieś dalej,ale i tak pojadę swoim autem.Ciekawy tez jestem jaki pokój się mi dostanie i z kim,bo o jednoosobowy to raczej jest chyba trudno?Gosia43 pisze:Poroostu wygodne praktyczne ubrania takie jak : dres, dzinsy, koszulka polo,bluza,swetr,bielizna, kosmetyki męskie, obuwie wygodne, klapki pod pryśnić, ręczniki z 3 małe 2 duże,kurtke odpowiednią do pory roku.Porostu tak jak na wczsy czy kiedyś na kolonie.No i lekarstwa jeśli jakiś zarzywasz na cały pobyt i dokumentacje lekarską może być pomocna, oraz ubezpieczenie zdrowotne.I jak chcesz książkę albo laptopa o ile będzie tam zasięgp-pozdrawiam
-
forumowicz
Miejscowośc i obiekt .do którego zostaniesz skierowany zostanie Ci przydzielony z tzw urzedu.
To co powinieneś zabrac ze sobą już ,podpowiedziała Tobie moja poprzedniczka.
Jeśli chodzi o przydział pokoju ,to odbywa sie tak :możesz zadzwonić do danego sanatorium wczesniej i zarezerwować sobie pokój np 1 ,jeśli posiadaja takie i prowadza rezerwacje tel ,to Ci po prostu zarezerwują ,a to oznacza ,że zajedziesz zgłosisz sie do recepcji i masz juz pokój.
Trzeba pamietać ,ze sanatoria w pierwszym kontakcie ,to tak jak byś dzwonił do hotelu.
Jeśli natomiast dane sanat nie prowadzi tel rezerwacji to poinformuja Ciebie ,przyjedziesz staniesz grzecznie do recepcji w kolejce i po części od Twojej komunikatywności bedzie zalezało ,jaki pokój dostaniesz.
I tak do jedynki trzeba dopłacic okreslona kwote , czyli jesli poprosisz o wyzszy standard to dopłacisz ,ale to nie sa duże opłaty.
Zadzwoń do sanatorium i dokładnie wypytaj o "wsio" ,panie w rec maja taki obowiazek poinformowania.
Ponieważ ,podpowiedzi zajmą mi tutaj duzo miejsca
Pozdrawiam bardzo gorąco miłego wieczoru
andzelika
andzelika pisze:Witaj kasa 1979 ,pozwole sobie cos Ci podpowiedzieć .
Miejscowośc i obiekt .do którego zostaniesz skierowany zostanie Ci przydzielony z tzw urzedu.
To co powinieneś zabrac ze sobą już ,podpowiedziała Tobie moja poprzedniczka.
Jeśli chodzi o przydział pokoju ,to odbywa sie tak :możesz zadzwonić do danego sanatorium wczesniej i zarezerwować sobie pokój np 1 ,jeśli posiadaja takie i prowadza rezerwacje tel ,to Ci po prostu zarezerwują ,a to oznacza ,że zajedziesz zgłosisz sie do recepcji i masz juz pokój.
Trzeba pamietać ,ze sanatoria w pierwszym kontakcie ,to tak jak byś dzwonił do hotelu.
Jeśli natomiast dane sanat nie prowadzi tel rezerwacji to poinformuja Ciebie ,przyjedziesz staniesz grzecznie do recepcji w kolejce i po części od Twojej komunikatywności bedzie zalezało ,jaki pokój dostaniesz.
I tak do jedynki trzeba dopłacic okreslona kwote , czyli jesli poprosisz o wyzszy standard to dopłacisz ,ale to nie sa duże opłaty.
Zadzwoń do sanatorium i dokładnie wypytaj o "wsio" ,panie w rec maja taki obowiazek poinformowania.
Ponieważ ,podpowiedzi zajmą mi tutaj duzo miejscajeżeli zechcesz znać inne szczegóły to napisz do mnie na PW lub maila ,chętnie Ci podpowiem więcej,nie martw sie zawsze jest ten pierwszy raz
![]()
Pozdrawiam bardzo gorąco miłego wieczoru![]()
andzelika
Witaj,dziekuje ci bardzo za odpowiedz na moje pytanie na forum,zarejestrowalem sie dzisiaj i zadalem pytanie na forum bo jeszcze nigdy nie bylem w sanatorium,nigdy nie narzekalem na zdrowie az do grudnia jak podczas podnoszenia w pracy wyskoczyl mi dysk a dolkladnie 2 ale tylko 1 mam usuniety.To juz mniej wiecej wiem co musze zabrac,teraz tylko czekam na wezwanie jak mi przyjdzie do domu,do jakiej miejscowosci dostane i do jakiego osrodka.Jak juz tylko bede wiedzial gdzie pojade to zaraz tam zadzwonie i zapytam o jedynke,poprostu wole byc sam niz mialbym dostac do pokoju jakiegos starszego pana co chrapie w nocy.Wezme sobie laptopa i jakos wieczory beda mi mijac.Dziekuje za wszystko i sedecznie pozdrawiam.
- malgonia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2012 09:15
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 16 razy
-
forumowicz
Koleżanka małgonia ,zapewne ma rację ,z tą rezerwacja i pokojami 1 -osobowymi.
Ja zasugerowałam się i wyszło mi ,że masz skierowanko z NFZ ,nigdy też z ZUS nie wyjeżdżałam tylko własnie z NFZ .
Przepraszam ,chyba jestem zakochana
Czasem lepiej być w pokoju z osobą starszą na poziomie, niż ponad przeciętnie rozrywkową,do tego nie przepadającą za podstawową higieną równolatkiem.
-
yona
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2011 19:53
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
andzelika :Trzeba pamietać ,ze sanatoria w pierwszym kontakcie ,to tak jak byś dzwonił do hotelu.Jeśli natomiast dane sanat nie prowadzi tel rezerwacji to poinformuja Ciebie ,przyjedziesz staniesz grzecznie do recepcji w kolejce i po części od Twojej komunikatywności bedzie zalezało ,jaki pokój dostaniesz
Czy to znaczy, że rezerwuję pokój nie podając, że mam skierowanie z NFZ? Czegoś tu nie rozumiem. Moi znajomi którzy jeżdżą do sanat. twierdzą, ze nie ma wczejśniejszych rezrewacji. Po prostu wg zwalnianych miejsc...fajny pokój może znaleść się i pod koniec zakwaterowania...