Duszniki Zdrój Jan Kazimierz Pawilon B

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Duszniki Zdrój Jan Kazimierz Pawilon B

Post autor: Selene »

Witam,

Budynek posiada 59 miejsc w pokojach 2 i 3 osobowych z pełnym węzłem sanitarnym. Pokoje są duże i przestronne.
Jest radio, telewizor lub lodówka za dodatkową opłatą.
W pokojach są czajniki, talerze, kubki i sztućce. Są po dwa ręczniki i na życzenie możliwa wymiana.
W budynku nie ma windy i nie jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych.
Na posiłki trzeba dojść ok 200 do ośrodka MONIUSZKO. Jedzenie smaczne, urozmaicone i wystarczające.
Na zabiegi również trzeba dojść ( co niestety w okresie zimowym jest uciążliwe ) ok 150 m do JANA KAZIMIERZA gdzie jest bardzo
dobrze wyposażona baza zabiegowa z basenem włącznie. Personel jest bardzo życzliwy i przykłada się do zabiegów.
Wi-fi tylko w JANIE KAZIMIERZU na II piętrze w wyznaczonym miejscu, ale można również skorzystać w dwóch knajpkach, które maja specjalne oznakowanie.
Parking: zamykany niestrzeżony znajduje się za budynkiem JANA KAZIMIERZA. Opłata ca 100 PLN za 21 dni. Moja rada - nie płacić z "góry" tylko w dniu wyjazdu.
Tańce: tylko w dwóch knajpkach PARKOWEJ i ETIUDZIE.
Wycieczki: jest ich mnóstwo więc jest w czym wybierać.
W Dworku Szopena bardzo często odbywają się koncerty na które warto pójść.
I to co moim zdaniem w Dusznikach jest najpiękniejsze: w okresie letnim ok godz. 21,30 zaczyna się koncert przy fontannie. Kolorowe światła zsynchronizowane z muzyką Chopina i wodą tryskającą z fontanny. Wspaniała uczta dla oczu i uszu :!:

Życzę udanej kuracji i wspaniałego wypoczynku
Selene :)
gocha1975
Na forum od: 06 lis 2013 15:38
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Duszniki Zdrój Jan Kazimierz

Post autor: gocha1975 »

witajcie ja bylam jan Kazimierz pawilon nowy wyremontowany piękny basen jedzenie względne zabiegi wspaniale oplata za parking na caly turnus ok 60.oo a za telewizor 50.00 nie jest zle pozdrawiam kuracjuszy :lol:
ODPOWIEDZ