Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam, o czystym powietrzu a konkretnie o Urządzeniach do jego filtrowaniach i uzdatnianiu już tu troszkę pisaliśmy ale o wodzie wykorzystywanej do picia i gotowania to chyba jeszcze nie ,widzę na swoim przykładzie po wyglądzie filtrów że jednak warto- serwisant robi to raz do roku po zmianie-poprzednio co pół roku, a dla informacji w mojej Mieścinie woda jest ze studni głębinowych i nie ma żadnych zapachów a i tak jest bardzo zanieczyszczona co widać jak wspomniałem po filtrach- kawa czy herbata ma inny smak ,od wielu lat korzystania z filtrów domownicy nie uskarżają się na dolegliwości żołądkowo jelitowe i niech tak zostanie- nie będę pisał jakich filtrów używam bo byłaby to reklama , natomiast wspomnę o rocznym koszcie wymiany to około 200 złotych rocznie - warto zadbać o to co pijemy, zachęcam i polecam, woda po filtracji jest dla mnie bardziej smaczna niż ta z butelki niby źródlana, Pozdrawiam
Z mineralnych:
- Piwniczankę
- Muszyniankę
- Staropolankę
- Wysowiankę
i trochę innych.
Z źródlanych - bardzo rzadko korzystamy.
Ponieważ.
Miejscowa kranówa po przefiltrowaniu i przegotowaniu wygrywa w przedbiegach.
Woda bez niej nie ma życia żadna komórka ! za mało pijemy jej z zasady.
Ja piję wodę z kranu lub przegotowaną...mineralne no cóż nabite w butelkę czasami trzeba.
Od dobrych pięciu lat rodzinnie pijemy wodę przefiltrowaną i dla wygody moich domowników - bo mi niestety gazowanej wody niewolno pić zakupiliśmy urządzenie do gazowania i do tego butelki i jeśli tylko mają na to ochotę to po przefiltrowaniu każdy dodaje tyle gazu z urządzonka na ile ma ochotę
Czy Naftusia z Truskawca jest też butelkowana i gdzieś u nas dostępna. Wiadomo , że ze źródła najlepsza, ale tu już kłania się tylko wyjazd.
W Rymanowie Zdrój jest też źródełko Naftusia, ale czy skład tej wody jest zbliżony, nie mogę nigdzie doczytać. Nie próbowałam tej z Rymanowa.
Max-R może coś podpowiesz w tym temacie.
Moja woda do picia to najlepsza muszynianka i cisowianka a gdy jej brak woda przegotowana.