Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Zupełnie nic nie rozumiem? Dziś przy numerze 1300 (laryngologia) otzymałam przydział Szczawnica - Willa Julia przy Solarze od 23 kwietnia. Liczyłam, że skierowanie dostanę dużo później. Przy jakich numerach otrzymaliście przydział sanatorium? Ucieszyłam się, bo w Solarze jest najlepszy basen w Szczawnicy. Samo sanatorium jest położone w super dogodnym miejscu w niższej części Szczawnicy, blisko wyciągu na Palenicę.
Sarna to gratulacje ciesz się że wyjazdu-życze miłego pogodnego wypoczynku A z tymi numerkami to jest różnie.Każdy NFZ różnie je rozpatruje.Jedni czekają 6 miesięcy inni ponad 12 miesięcy. Nie da rady tego rozgryżć. pozdrwaiam
Niestety nie wiadomo, czy pojadę. Jestem wysokociśnieniowcem i góry mi nie służą, chociaż je bardo lubię. W lutym prywatnie byławem w Wielkiej Pieniawie w Polanicy i ciśnienie mi skoczyło do 200, wielu zabiegów nie mogłam brać i źle się czułam. Biorę leki, ale nie wiem co mój lekarz powie. Możliwe, że ze względu na to skaczące ciśnienie będę musiała zmienić miejsce.
Sarna W takim razie musisz przy skaładaniu wniosku zaznaczać teren-nizinny albo podgórski i zostaje morski.Następnym razem proponuje zrób tak.Zawsze jednak biorą to pod uwage.A teraz no cóż decyzja należy do Ciebie. Czy jechać czy składać przeniesienie.A jeśli moge zapytać z jakiego NFZ.
Jestem z wielkopolskiego NFZ. W momencie składania dokumentów nie miałam takich skoków ciśnienia jak teraz. Szczawnica jest piękna, byłam tam na prywatnej kuracji cztery lata temu. Bardzo dużo zwiedziłam. Wtedy mieszkałam w Hutniku, który jest o wiele wyżej położony niż Solar. Papierów mi jeszcze nie przysłali, informacja jest tylko w wyszukiwarce. Podejrzewam, że moja lekarka nie pozwoli mi tam jechać. Będę musiała zmienić miejsce pobytu.
Sarna To skoro jesteś narazie w wyszukiwarce a dokmenty jeszcze nie przyszły do domku to jutro dzwoń do NFZ i poroś o zmiane miejca- powiec że masz tam problemy z ciśnieniem,Może uda Ci się coś wskurać. A jak nie to zobaczysz co ci powie lekarz. A może do czasu wyjazdu wszysko sie unormje
Śledze to frum i już zauważyłam,że niektórzy mają juz przydzielone sanatorium na maj...ja mam na dzieś 1552 numerek, pani w NFZ powiedziała,że w maju wyjade a tu cicho..i głucho... nie chciałabym dostać skierowania na tydzień przed wyjazdem
Gosia43 pisze:Sarna to gratulacje ciesz się że wyjazdu-życze miłego pogodnego wypoczynku A z tymi numerkami to jest różnie.Każdy NFZ różnie je rozpatruje.Jedni czekają 6 miesięcy inni ponad 12 miesięcy. Nie da rady tego rozgryżć. pozdrwaiam
Masz rację.......obecnie w mazowieckim chyba najdłużej się czeka.
Ja złożyłam wniosek w styczniu i do tej pory cisza.
Pojechałam do NFZ( dodzwonić się nie mogłam) i dostałam odpowiedz:po złożeniu wniosku akceptacja trwa 4 miesiące,a okres oczekiwania na wyjazd 24 miesiące
Mirabella No to faktycznie długo.Widocznie w Waszyn Regionie dużo ludzi chorych i chcą jechać do sanatorium by się kurować.Skoro nawet na odpowieć złożonego wniosku czekać 4 miesiące. Podsumowując problem to Sobie poczekasz