Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Uważasz , że NFZ wysyła ludzi zdrowych do sanatorium rozdając skierowania lekką ręką. Z pewnością jesteś. Do sanatorium wyjeżdżać mogą a raczej powinni tylko ludzie na wózkach , o kulach itd. u których choroba jest widoczna? To jest chore samo w sobie. Tam pracują lekarze i dobrze wiedzą czy danemu choremu należy się rehabilitacja. A może to są nieuki które rozdają skierowanie w ciemno?
Wodniak1965 pisze: 23 sie 2021 11:43
Wreszcie ktoś napisał prawdę na wypoczynek z NFZ na koszt podatników
Dobrze napisałeś - na koszt podatników, a więc każdego z nas, a co za tym idzie, również tego, kto się wybiera nie tylko leczyć, ale i wypocząć, bo u źródeł każdej choroby leży stres. Więc kto zabroni podatnikowi wypoczywać i rehabilitować się jednocześnie na własny koszt?
witam jedno słowo a tyle zamieszania;-) płacę podatki jeśli kogoś to interesuje, jestem też osobą niepełnosprawną,może dla niektórych osób osoby młode to osoby zdrowe ale nie zawsze tak jest ciężko pracuje przez cały rok wiec może to przejęzyczenie z tego wynika dla mnie to będzie na pewno wyjazd na rehabilitację oraz wypoczynek od pracy obowiązków domowych itd.
Mój komentarz dotyczył niektórych osób młodych którzy dostają skierowania do sanatorium i po przyjeździe wszystkim się chwalą że przyjechali na wypoczynek bo im nic nie dolega.Ja spotkałem już kilku takich ale to też nie jest jakiś problem bo to są pojedyncze przypadki.Gimiks1978 napisał to w taki sposób że myślałem że jest jedną z takich osób za co go przepraszam i życze Ci Gimikis1978 udanej kuracji i wypoczynku bo wypoczynek też jest bardzo ważny do poprawy zdrowia
Wodniak1965, teraz wszystko jasne skąd twój komentarz. Pewnie tak się zdarza jak piszesz (cóż takie życie) i z tego wyszło nieporozumienie, ale myślę, że już się wszystko wyjaśniło. Pozdrawiam serdecznie.