Krynica Zdrój 11-03-22 do 01-04-22

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
bob600
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 lut 2022 11:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Krynica Zdrój 11-03-22 do 01-04-22

Post autor: bob600 »

Sanatorium Nad Kryniczanką...jakies uwagi.czy jest jakas kawiarnia...itp.
Mania13
Na forum od: 18 lut 2022 12:52

Re: Krynica Zdrój 11-03-22 do 01-04-22

Post autor: Mania13 »

Witam,
otóż nie ma tam żadnej kawiarni, ale w innych obiektach sa. To akurat nie jest problem :) Usytuowanie jest wg. bardzo fajne, z dala od deptaku ale blisko miejsc spacerowych .
Warunki mieszkalne są dobre, baza rehabilitacyjna srednia....np. jeden materac do ćwiczeń na cały turnus. Najlepszy z całej ekipy rehabilitantów to wg. mnie p. Piotr. Wiedza i oddanie dla pacjenta.Zawsze cierpliwy i uprzejmy.
Najgorsze było wyżywienie , takiego koszmaru nie miałam nigdzie wczesniej gdzie byłam :(
Zupy to pomyje ( ścierka wyciśnieta z wody) bez smaku, drugie danie to jakaś breja.......brak wazy z zupą. Panie (b.miłe) podchodzą z jakąś miską i nalewają tą straszną ciecz.....
Nie rozumiem kto jest odpowiedzialny za kuchnie w tym obiekcie.......tam powinna przybyć jakaś kontrola.
Poza tym okolica piękna.
Miłego wypoczynku :)
ciekawska12
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2018 13:30
Staż sanatoryjny: 5

Re: Krynica Zdrój 11-03-22 do 01-04-22

Post autor: ciekawska12 »

"Nad Kryniczanką" byłam równo 2 lata temu. Mam same dobre wspomnienia z pobytu a i kuracja dała dużą poprawę ... szkoda, że jak zwykle tylko na jakiś czas ale dobre i to :)
Sanatorium położone jest z dala od innych, w sąsiedztwie dworzec pkp, pks. , blisko Dom Handlowy, wejście na Górę Parkową.
Co do wyżywienia: można było się czepić tylko dwóch ostatnich dni.
Co do zabiegów dużym plusem jak dla mnie była borowina. Nie ma tam basenu. Za opłatą i wcześniejsza rezerwacją można korzystać z sauny, najlepiej wynająć w kilka osób.
Póżniejsze powroty uzgadniać na recepcji przed wyjściem.
Poza tym; Krynica piękna a kawiarni do wyboru. Mój pobyt; luty 2020 czyli jeszcze przed ogłoszeniem pandemii, więc do wyboru; wycieczki, ognisko (polecam) oraz organizowany przez sanatorium wieczorek zapoznawczy i drugi na zakończenie turnusu. Ciekawa jestem jak jest teraz.

Miłego pobytu życzę :D
ODPOWIEDZ