przesunięcie terminu wyjazdu

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Mareko
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 26 mar 2022 18:48

przesunięcie terminu wyjazdu

Post autor: Mareko »

Witam
Wyjeżdżam po raz pierwszy, mój nr w kolejce to 1486 ,proszę o informację kiedy mogę spodziewać się wyjazdu, czy na schorzenia kardiologiczne jest inna kolejka, czy można wcześniej dowiedzieć się o miejscu pobytu i czy można go zmienić?
W którym momencie można skorzystać ze zwrotów i gdzie ich szukać.
Bardzo dziękuję za informację.
Pozdrawiam Marek
marluk71
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2013 07:57

Re: przesunięcie terminu wyjazdu

Post autor: marluk71 »

Nie wiem skąd tytuł przesunięcie wyjazdu, ty masz czekać na nr 250_200 wtedy na ikp się loguj i sprawdzaj datę wyjazdu. Termin to loteria w NFZ ka- ce to było kilka miesięcy
Dolores1971
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2022 19:04
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: Dolores1971 »

Witam.
Można zadzwonić do swojego wojewódzkiego NFZ i podać numer skierowania i wtedy pan się dowie czy należy się wcześniejszy wyjazd ze zwrotów.Ja dostałam datę i miejsce na Internetowym Koncie Pacjenta jak byłam w kolejce nr.41.
Pozdrawiam
Dolores.
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Mareko nie ma jednoznacznej odpowiedzi przy jakim numerze dostaniesz przydział, w jednym NFZ-e przydział pojawia się przy nr. np. 1200, a w innym przy nr. 39 (tak miałam ja). Nie ma opcji wcześniejszego podejrzenia przydziału zanim nie pojawi się w przeglądarce internetowej. Ewentualne zmiany miejsca , lub terminu są zazwyczaj trudne, chyba że masz jakieś mocne (medyczne) argumenty do zmiany. Dużo zależy od NFZ-u. Tytuł sugeruje, że chciałbyś wyjechać w terminie dogodnym dla Ciebie, więc nie pozostaje Ci nic innego jak zadzwonić do swojego NFZ-u z pytaniem o przybliżony termin wyjazdu, ewentualnie dzwonienie o zwroty, wtedy sam decydujesz kiedy i gdzie pojedziesz. O zwroty można się starać po upływie 18 miesięcy od ostatniego pobytu, a ponieważ jedziesz po raz pierwszy i masz już bardzo niski numer to możesz dzwonić już od jutra. Termin wyjazdu ze zwrotów to kilka dni do 2 tygodni max.
Mareko
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 26 mar 2022 18:48

Post autor: Mareko »

Dziękuję za informację
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ